Про співтовариство

Тут об’єднуються ті, хто любить свій Край. Ми писатимемо тут про це. Будемо розміщувати цікаві фото, обговорювати проблеми сьогодення.

Увага! Учасником співтовариства може стати блогер, який пише на українську тематику.

Топ учасників

Вид:
короткий
повний

Ми любимо тебе, Україно!

Краще талановитий паяц, ніж злодій!!!

  • 01.04.19, 12:32
Порошенко торік заробив у 100 разів більше ніж у 2017 році
18896 ПЕРЕГЛЯДІВ
 
Понеділок, 1 квітня 2019, 10:08

За минулий рік президент Петро Порошенко задекларував 1,56 мільярда гривень доходів, а у 2017 році він задекларував всього 16,3 мільйона гривень доходів.

Про це свідчать дані його декларації за 2018 рік.

Зокрема, Порошенко є кінцевим бенефеціаром близько 100 підприємств. 

За минулий рік він задекларував 336 тисяч гривень заробітної плати та більше 1,505 мільярда гривень дивідендів.

У банках Порошенко зберігає більше 61 мільйон у доларах, понад 2 мільйони у гривні, 7 тисяч у євро та 8 тисяч у фунтах, а готівки у президента - 60 тисяч гривень та 21 тисяча у доларах. 

Водночас гарант у 2018 році витратив 481 тисячу гривень на комунальні послуги та 121 мільйон на рекламу.

Також Порошенко заплатив майже 40 мільйонів податків та віддав на благодійність 21,7 млн гривень.

Крім того подружжя Порошенків задекларувало нерухомості та земельних ділянок на 77,5 мільйона гривень.

Водночас у декларацію за 2017 рік Порошенко загалом вніс 16 мільйонів 303 тисячі 874 гривні доходів.

У власності Порошенка колекція творів мистецтва.

Президент задекларував Mercedes-benz 2010 року випуску та автомобіль дружини Jaguar 2018 року випуску, автівки коштували подружжю близько 900 тисяч гривень.

Також у президента є кілька коштовних годинників від Hublot, Breguet, Patek Phillip.

Дружина президента Марина Порошенко має коштовності від Cartier, Carrera y Carrera, Dior, Leo Pi33o, Damiani, а також годинник від Hublot. Крім того у першої леді є чорна норкова шуба від Rinoi та кожушок із соболя Simonetta Revizza та кілька дорогих сумочок.

У штабі Порошенка пояснили, що сума доходу, яку задекларував президент, настільки виросла, тому що він 3 роки не отримував дивідендів від підприємств, кінцевим бенефіціаром яких є, а зазначена сума є доходом за весь цей час.

"Мільярд 105 мільйонів гривень надійшли від Rotshschild Trust (Schweiz) AG, що підтверджує, що передача "Рошену" в довірчу власність і реальне відсторонення Порошенка від впливу на корпорацію – доконаний факт", - заявив речник передвиборчого штабу Порошенка Олег Медведєв.

Нагадаємо:

  • Серед кандидатів у президенти найбільше на кампанію витратив діючий президент Петро Порошенко - 415 мільйонів гривень, що є рекордним у гривневому еквіваленті в історії президентських виборів в Україні. На другому місці Юлія Тимошенко, на третьому - Володимир Зеленський.
  • 31 березня відбувся перший тур виборів президента України. Після підрахування 67,82% бюлетенів лідирує Володимир Зеленський - 30,45%, на другому місці Порошенко - 16,22%.

"День тиші" – що можна, а що ні?

  • 30.03.19, 15:16
Тарас ШевченкоСпівголова Ради Реанімаційного Пакету Реформ, директор Центру демократії та верховенства права.
"День тиші" – що можна, а що ні?30 березня 2019, 14:14

Субота в Україні "день тиші". Що можна, а що не можна в цей день? За законом, вся агітація припиняється опівночі з п'ятниці на суботу. Агітація – це будь-яка діяльність з метою схилити інших проголосувати за певного кандидата чи не голосувати за певного кандидата. Під заборону потрапляє лише агітація, а не будь-які згадки кандидатів.

І закон забороняє займатися агітацією всім: і кандидатам, і ЗМІ, і громадянам, у тому числі агітувати у Фейсбук чи в інших соціальних мережах.

Разом з тим слід пам'ятати! 

1) Обмежується лише агітація (діяльність з метою когось схилити) – ЗМІ не заборонено повідомляти про кандидатів у новинах чи інших програмах (у деяких країнах заборонені всі згадки про кандидатів, але вкрай рідко).

2) Закон розмежовує право громадян обговорювати кандидатів та власне агітацію. У день тиші забороняється лише агітація. Натомість не існує заборони цитую закон: "вільно і всебічно обговорювати передвиборні програми кандидатів на пост Президента України, політичні, ділові та особисті якості кандидатів".

3) Вірогідність, що поліція прочитає ФБ допис і обвинуватить вас у порушенні правил ведення агітації та випише штраф за статею 212-10 Кодексу про адміністративні правопорушення мізерна. Хоча теоретично це можливо. Для прикладу, у Словенії до 2016 року штрафували за приватні публікації у Фейсбук позитивних або критичних коментарів щодо кандидатів у день тиші.

І останнє – закон про "день тиші" дещо застарів. Світ рухається до відміни таких законів або принаймні до зменшення обмежень. Ідея дня тиші була в тому щоб дати громадянам спокійно без навязливої інформації подумати про свій вибір. Однак з розвитком інтернету цей спокій забезпечити забороною більше неможливо. Тому країни скасовують неефективні обмеження. Це питання активно обговорюється зараз в Індії, де також відбуваються вибори.

У США, де стандарт свободи слова дуже високий, агітувати можна і в день виборів. Єдиний допустимий виняток, визначений судовою справою Burson v Freeman – допустимою є заборона в день виборів агітувати на відстані ближче 30 метрів до виборчої дільниці і на самій дільниці.