Про співтовариство

Тут об’єднуються ті, хто любить свій Край. Ми писатимемо тут про це. Будемо розміщувати цікаві фото, обговорювати проблеми сьогодення.

Увага! Учасником співтовариства може стати блогер, який пише на українську тематику.

Топ учасників

Вид:
короткий
повний

Ми любимо тебе, Україно!

Україно, Ти моя молитва!!!

  • 17.10.17, 18:36
Із Днем захисника України, 75-ю річницею УПА та святом Покрови Пресвятої Богородиці! 

«…Україно! Ти – моя молитва,
Ти моя розпука вікова…
Гримотить над світом люта битва
За твоє життя, твої права…»

Василь Симоненко


Дорогі друзі, побратими – воїни УПА та однодумці!

Дорогий український народе! Дорогі українські захисники!

Від імені Конгресу Українських Націоналістів сердечно вітаю Вас із величними святами українського народу – святом Покрови Пресвятої Богородиці, Днем захисника України, 75-ю річницею створення Української Повстанської Армії та Днем українського козацтва! Радіємо, що починаючи з 2014 року, 14-ий день жовтня відзначається і на державному рівні як День захисника України. Адже саме ми, українські патріоти, спонукали владу надати цьому святу статус державного.

Із нашої історії національно-визвольної боротьби знаємо, що український народ завжди покладався лише на власні сили і на підтримку Всевишнього. Українські воїни завжди зверталися з молитвою саме до Пресвятої Богородиці, молячи про її заступництво перед Господнім Престолом. Із іменем Богородиці на вустах виймали шаблі козацькі полки, йшли в бій Січові Стрільці та славні воїни Української Повстанської Армії. Під Покровом Богородиці відчайдушно боронять Українську Державу наші воїни-захисники на Сході. Тож згадаймо у цей день поіменно усіх тих, чиїми стараннями українська національна ідея спалахнула у серцях мільйонів. Згадаймо Славетних Лицарів, які без хвилини вагань поклали на вівтар визволення Вітчизни власне життя. Вічна їм пам’ять…

Сьогодні кожен українець, пам’ятаючи про героїзм і звитягу ОУН і УПА, боротьбу яких нарешті визнала Українська держава, почуває гордість і впевненість у тому, що такий народ, який зродив Українську Повстанську Армію, обов’язково переможе.

16–17 жовтня виповнюється 25 років Конгресу Українських Націоналістів, який постав за ініціативи Організації Українських Націоналістів (ОУН) і головною метою якого є розбудова Української Держави, її національна безпека та оборона. Сьогодні, відколи російська армія вторглася на нашу землю, ми вважаємо своїм найпершим обов’язком захистити нашу Батьківщину від ворога, відновити територіальну цілісність України і зосереджуємо на цьому всі свої сили.

У спільній молитві нині просимо миру, єдності і злагоди для всього українського народу. Молимось за здоров’я захисників України, які відчайдушно боронять її суверенітет, за добро і процвітання всього українського народу. Зичу нам перемоги над ворогом та успіхів у побудові сильної та заможної України! Нехай допоможе нам у цьому Всевишній!

Слава Україні! Героям слава!