Про співтовариство

Тут об’єднуються ті, хто любить свій Край. Ми писатимемо тут про це. Будемо розміщувати цікаві фото, обговорювати проблеми сьогодення.

Увага! Учасником співтовариства може стати блогер, який пише на українську тематику.

Топ учасників

Вид:
короткий
повний

Ми любимо тебе, Україно!

Папа Римський назвав Бучу "містом мучеників"

"Місто мучеників". Папа Римський засудив звірства окупантів у Бучі
В закладки
6 квітня 2022

Папа Римський Франциск засудив звірства російських окупантів в українській Бучі на щотижневій аудієнції у Ватикані.

Про це повідомляє The Guardian.

Також Понтифік під час аудієнції показав блакитно-жовтий прапор, який йому надіслали з Бучі – міста, де ворожі солдати розстрілювали і катували сотні українських мирних жителів.

Папа Римський назвав звільнену від окупантів Бучу "містом мучеників", а страшні вчинки ворогів "різаниною".

Фото: Andreas Solaro/AFP

"Недавні новини з війни в Україні замість полегшення і надії принесли повідомлення про нові звірства, такі як різанина в Бучі. Жорстокість, яка стає все жахливішою, навіть проти мирних жителів, беззахисних жінок і дітей.

Це жертви, чия невинна кров кличе до неба й благає: "Зупиніть цю війну! Хай замовкне зброя! Припиніть сіяти смерть і руйнування". Вчора, саме з Бучі, мені привезли цей прапор. Це з війни, саме з того мученицького міста", – заявив Понтифік.

У залі Ватикану на аудієнції були присутні українські діти, які були змушені тимчасово поїхати з рідної країни після того, як Росія почала війну.

Понтифік роздав їм шоколадні писанки, сказавши:

"Ці діти повинні були втекти, щоб прибути в безпечну країну. Це плід війни. Не забуваймо їх і не забуваймо український народ".

Нагадаємо, 1 квітня міський голова Бучі Анатолій Федорук заявив про звільнення міста від російських окупантів. 

Наступного дня стало відомо, що у місті є братські могили, де поховані майже 300 людей, а на вулицях лежали десятки понівечених тіл мирних мешканців. Деякі з них мали зав'язані рук

Папа Римський засудив російських військових за звірства у Бучі

Папа Римський засудив звірства у Бучі
ТЕКСТ: ЛЮДМИЛА  ТРОЦЕНКО,  6 квітня 2022,136
Папа Римський засудив звірства у Бучі
Папа Римський Франциск показав прапор України, привезений із Бучі
Понтифік закликав зупинити війну та поцілував український прапор перед багатотисячною аудиторією.

 

Папа Римський Франциск засудив звірства у Бучі та підняв український прапор, який був відправлений йому з міста у Київській області, яке постраждало від російської військової агресії. Про це 6 квітня повідомило агентство Reuters.

"Недавні новини з війни в Україні замість полегшення та надії принесли повідомлення про нові звірства, такі як різанина в Бучі", - зазначив понтифік наприкінці щотижневої аудієнції у залі Ватикану.

Він закликав зупинити війну в Україні, засудивши жорстокість щодо мирних жителів, беззахисних жінок та дітей.

Також він уточнив, що потемнілий і забруднений прапор України з написами та символами було доставлено йому з Бучі у вівторок, 5 квітня.

"Це з війни, саме з цього міста-мученика, Бучі", - сказав він, цілуючи прапор перед багатотисячною аудиторією, яка вибухнула оплесками.

Потім Папа попросив групу українських дітей-біженців підійти до нього та вручив кожному шоколадне пасхальне яйце.

 


Зеленський боїться Путіна чи Порошенка? Чи обох?



Дмитро "Калинчук" Вовнянко:
ОПОЗИЦІЇ ЗАТКНУЛИ РОТА

Вітаю всіх з гучним актом примирення і єднання в ім'я перемоги. Вкотре команда президента "боневтік" продемонструвала, що означає єдність і злагода в їхньому розумінні.
Зранку сьогоднішнього дня державний Концерн радіомовлення, радіозв'язку і телебачення виключив з ефіру мовлення телеканалів "Прямий", "5-й" та "Еспрессо". Талеканалам, які з першого дня війни закликали громадян до захисту своєї держави і завжди демонрстрували свою патріотичну спрямованість, просто користуючись війною, закрили рота. Бо якщо хтось незрозумів, на патріотизм тепер монополія. Патріотизм буває: або такий який промовляє ротом Мосейчук, або ніякий.
За дивним збігом обставин Концерном РРТ нині керує такий собі Кирило Данілов, у минулому керівник кампанії "Приват ТВ Дніпро" олігарха Ігоря Коломойського.
А у той самий час "Квартал-95" на гастроляв в Польщі почав фонтанувати гидотними жартами про Петра Порошенка. Єднання у всій красі - ви ж розумієте?
"Прямий" припинив мовлення в ефірі як жест доброї волі, після підписання президентом указу про єдиний інформаційний простір на час війни. "Прямий" готовий був долучитися до спільного телемарафону, але опозиційним телеканалам не були виділені часові слоти. "5-й" і "Еспрессо" продовжили роботу в ефірі, позіяк транслювали контент іноземних телекомпаній, згідно укладених контрактів. Наразі вони мають всі підстави виставити державі рахунок за завданий матеріальний збиток - і обов'язкоко подадуть. Та хіба державу воно хвилює?
В той час, коли Офіс президента (вчора) і Зеленський (сьогодні) на всю душу щиру піаряться на тлі Бучі, знищеної через те, що хтось за місяць до війни закликав думати про травневі шашлики а не будувати РОПи та артилерійські позиції на напрямках ударів ворога, в країні остаточно встановлено цензуру.
Простіше. Опозиції заткнули рота. Команда Зеленського зробила те, що до неї робив тільки Янукович під час обох Майданів - вирубила з ефіру "5-й канал". А це поганий знак для влади - перевірено.
І так. Звісно, обурюватися через це не на часі! Війна в країні! Я лише нагадаю, що коли в Росії закривали канали НТВ та ОРТ, теж казали, що протестувати не на часі, бо треба Росію витягувати з кризи. З цього починався путінізм. Я знаю, чимало осіб, які прибігали до мене в коменти з криками "як ви можете критикувати владу - треба замирюватися", зараз палець о палець не вдарять, аби встати на захист опозиційних каналів. Навпаки, вони задоволено потиратимуть руки. Ще б пак: "Канали бариги вирубили!"
Вітаю цих дивовижних осіб. Вони вже готові путіністи. Путіну їх навіть перемагати не треба - путінізм вони побудувати готові прямо зараз і з натхненням. Різниця між ними - лише в кольорі прапора. А це тимчасове, коли сутність єдина.
Що нам робити? Відповідаю чесно, я не знаю що робити. Я не буду закликати до непокори і протестів у той час, коли країна у війні і насуваються дуже важкі випробування. Не буду - і край. Можете засуджувати.
Я скажу так. Народ, який не зміг зламати Путін, не зломає і збіговисько комиків. Зламалка поламається. Війна закінчиться. І ми ще поговоримо в повний голос. Вони можуть виключити наші телеканали - вони не заткнуть рота всім нам. Не вдалося Януковичу, не вдалося ваті - їм не вдасться й поготів. Нам рота затикати - як небо фарбувати.
А наразі - всіх з цензурою. Вітаю в новій реальності.


Оперативне зведення з фронту на 41-й день війни з РФ

Оперативна інформація станом на 18.00 05.04.2022 щодо російського вторгнення

Оперативна інформація станом на 18.00 05.04.2022 щодо російського вторгнення
Триває сорок перша доба героїчного протистояння Українського народу російському воєнному вторгненню.
Продовжуються заходи з перегрупування військ російської федерації. Противник не відмовився від мети операції щодо встановлення повного контролю над територією Донецької та Луганської областей. Намагається покращити положення підрозділів у Таврійському та Південнобузькому операційних районах.
Російські війська, зухвало нехтуючи нормами Міжнародного гуманітарного права, продовжують застосовувати авіацію та артилерію для завдання ударів по об’єктах цивільної інфраструктури та промисловості. Так, внаслідок обстрілу міста Рубіжне Луганської області, окупантами пошкоджено цистерну з азотною кислотою.
В західному військовому окрузі російської федерації, з метою комплектування підрозділів, які зазнали втрат на території України, проводяться заходи прихованої мобілізації. Крім того, командування збройних сил російської федерації намагається поповнити втрати особового складу за рахунок залучення представників військових навчальних закладів. У Читинському суворовському військовому училищі міністерства внутрішніх справ росії проведено письмове опитування викладацького складу щодо готовності взяти участь у “спеціальній операції” за межами російської федерації. Значна частина викладачів відмовилися від можливого залучення до “виконання завдань” та готові до звільнення з військової служби.
На Сіверському напрямку триває вивезення залізницею та військово-транспортними літаками військової техніки збройних сил російської федерації з території республіки білорусь. Водночас, виявлено переміщення окремих підрозділів збройних сил республіки білорусь в напрямку державного кордону України. Не виключається проведення ротації підрозділів, що залучені до посилення охорони державного кордону білорусі.
На Слобожанському напрямку триває блокада противником окремого району Харківської області. В населених пунктах Великий Бурлук, Приколотне та Федорівка окупанти здійснюють пошук проукраїнськоналаштованих жителів та незаконне їх затримання.
У місті Ізюм російські окупанти займаються фабрикацією доказової бази про нібито злочини Збройних Сил України. З цією метою здійснюють обстріли населеного пункту та створюють вигляд “документування”.
На Донецькому напрямку противник, за підтримки авіації та артилерії, продовжує штурм міста Маріуполя.
На тимчасово захопленій території Запорізької області, в місті Бердянськ, проводиться затримання місцевих жителів.
В місті Токмак медичний персонал місцевих закладів охорони здоров’я примушують підписувати так звані “контракти” з міністерством охорони здоров’я російської федерації.
Сили оборони України продовжують виконувати завдання зі звільнення захопленої території від російських окупаційних військ.
Разом переможемо! Слава Україні!

музгурт "Без обмежень" у квітні 2022 слухати трагічно

На 3 квітня 2022 всі пісні групи "Без обмежень" набули іншого дещо глибшого звучання і навіть пророчого.



Значення України в Світі

Руслан Андрійчук
 Хотів поділитися для тих, кому цікаво, через що вся ця метушня.
Для тих, хто запитує: «Чому Україна?»

Україна займає місце:
1-е місце в Європі за доведеними запасами уранових руд;
2 місце в Європі та 10 місце у світі за запасами титанової руди;
2 місце у світі за розвіданими запасами марганцевих руд (2,3 млрд т, або 12% світових запасів);
2-е місце у світі за запасами залізняку (30 млрд тонн);
2 місце в Європі за запасами ртутної руди;
3 місце у Європі (13 місце у світі) за запасами сланцевого газу (22 трлн куб. м)
4 місце у світі за загальною вартістю природних ресурсів;
7 місце у світі за запасами вугілля (33,9 млрд тонн)
Україна - важлива аграрна країна:
1 місце в Європі за площею ріллі;
3 місце у світі за площею чорноземів (25% світового обсягу);
1 місце у світі з експорту соняшнику та олії;
2 місце у світі з виробництва ячменю та 4 місце з експорту ячменю;
3-й за величиною виробник та 4-й за величиною експортер кукурудзи у світі;
4 місце у світі з виробництва картоплі;
5 місце у світі з виробництва жита;
5 місце у світі з виробництва бджіл (75 000 тонн);
8 місце у світі з експорту пшениці;
9 місце у світі з виробництва курячих яєць;
16 місце у світі з експорту сиру.

Україна може задовольнити потреби у продуктах харчування 600 мільйонів людей.
 Україна є важливою промислово розвиненою країною:
1 місце у Європі з виробництва аміаку;
Друга за величиною в Європі та четверта у світі газопровідна система;
3 місце у Європі та 8 місце у світі за встановленою потужністю АЕС;
3 місце у Європі та 11 місце у світі за протяжністю залізничної мережі (21 700 км);
3 місце у світі (після США та Франції) з виробництва локаторів та локаційного обладнання;
3 місце у світі з експорту заліза;
4 місце у світі з експорту турбін для АЕС;
4 місце у світі з виробництва ракетних установок;
4 місце у світі з експорту глини;
4 місце у світі з експорту титану;
8 місце у світі з експорту руд та концентратів;
9 місце у світі з експорту продукції ВПК;
10 місце у світі з виробництва сталі (32,4 млн. тонн).

Україна має значення! Саме тому її незалежність важлива для решти світу!



Ruslan Andriychuk
 I wanted to share for those who are wondering what all this fuss is about.
For those who ask: "Why Ukraine?"

Ukraine ranks:
1st place in Europe in terms of proven recoverable uranium ore reserves;
2nd place in Europe and 10th place in the world in terms of titanium ore reserves;
2nd place in the world in terms of explored reserves of manganese ores (2.3 billion tons, or 12% of world reserves);
2nd place in the world in terms of iron ore reserves (30 billion tons);
2nd place in Europe in terms of mercury ore reserves;
3rd place in Europe (13th in the world) in terms of shale gas reserves (22 trillion cubic meters)
4th place in the world in terms of the total cost of natural resources;
7th place in the world in terms of coal reserves (33.9 billion tons)
Ukraine is an important agricultural country:
1st place in Europe in terms of arable land;
3rd place in the world in terms of black soil area (25% of the world volume);
1st place in the world in the export of sunflower and sunflower oil;
2nd place in the world in the production of barley and 4th place in the export of barley;
3rd largest producer and 4th largest exporter of corn in the world;
4th place in the world in potato production;
5th place in the world in the production of rye;
5th place in the world in the production of bees (75,000 tons);
8th place in the world in wheat export;
9th place in the world in the production of chicken eggs;
16th place in the world in cheese export.

Ukraine can meet the food needs of 600 million people.
 Ukraine is an important industrialized country:
1st place in Europe for the production of ammonia;
The second largest gas pipeline system in Europe and the fourth largest in the world;
3rd place in Europe and 8th place in the world in terms of installed NPP capacity;
3rd place in Europe and 11th in the world in terms of the length of the railway network (21,700 km);
3rd place in the world (after the USA and France) in the production of locators and location equipment;
3rd place in the world in iron export;
4th place in the world in the export of turbines for nuclear power plants;
4th place in the world in the production of rocket launchers;
4th place in the world in the export of clay;
4th place in the world in titanium export;
8th place in the world in terms of export of ores and concentrates;
9th place in the world in terms of exports of military-industrial complex products;
10th place in the world in steel production (32.4 million tons).

Ukraine matters! That is why its independence is important to the rest of the world!

В усьому винуваті бобри! Або Бог його знає...

Liubov Marynovych
37 хв  · 
Десь у перші дні війни, після 24 лютого, я побачила й почула в «Єдиних новинах» розмову з астрологинею-українкою, яка жила в Таїланді чи на Тайвані, приїхала до родини в Київ й через обстріли тут лишилася. Вона казала, що Україна в цій війні переможе й набуде зовсім нової якості як держава, що ядерних ударів не буде тощо. Але особливо цікавим для мене було її протиставлення Путіна й Зеленського як чогось віджилого і чогось нового: першого вона назвала «нафталіновим дідуганом», а другого, усміхнувшись, – молодим «джокером».
І тут мені здалося, що я нарешті отримала відповідь на питання, яке мордувало не лише мене, а й багатьох свідомих українців: «Як Бог міг допустити, що президентом обрано таку непідходящу особу, яка не відчуває душу України?». Очевидно, Бог, як Господь історії, знав, що дорога до справжнього преображення України і перетворення її на вільну й потужну державу лежить через величезну жертву українців – криваву війну з дикими варварами-росіянцями, яка начисто відібє ті сентименти до цих останніх, що ще лишалася в багатьох. Тому Він призначив речником героїчного українського народу дуже нестандартну особу, яка зацікавила світ, – молодого й енергійного чоловіка, колишнього актора (до того ж єврея, що цілковито нівелює кремлівські брехні про «нацистську» українську владу) в напіввійськовій формі, який під обстрілами промовляє рішуче й вимогливо до всього світу.
Справді, промови Зеленського дуже непогані, навіть потужні (очевидно, йому допомагає якийсь анонімний поки що талановитий спічрайтер). Він не боїться Путіна, як деякі західні чиновники, що показали себе нікчемами. Його заклики «поговорити по-чоловічому» дідугана бісять, а мені нагадують задерикувате «Леопольд, виході!» з відомого мультика або «Іду на ви!» київських князів.
Однак… Однак сумніви лишаються. Чому досі в ОП дуже підозрілий Єрмак? Чому переговірником призначено не мудрого Валерія Чалого, а Олександра Чалого (який підписав ганебні «12 кроків» Мюнхенської угоди, проти чого українці протестували)? Як і Софія Федина, я обурена словами генпрокурорки, що справа Порошенка не закрита і що він нікуди не втече з України, бо має призовний вік. Попереду в прокуратури величезний огром роботи з виявленням і засудженням воєнних злочинців, засланих в Україну путінських диверсантів, справжніх зрадників України, з оцінкою провокаторської діяльності ОПЗЖ й інших партій, а також філії Московського патріархату в Україні – а вони збираються й далі переслідувати Порошенка?  Якщо це триватиме, то наша влада, з якою весь народ зараз обєднався, матиме після нашої перемоги великі проблеми – а може, й скандали.
Не одній мені вся Україна нагадує зараз величезний Майдан, бо разом з нашими «титановими воїнами», як назвав ЗСУ один західний оглядач, за перемогу бореться весь народ – креативно, люто, самовіддано, жертовно і… з невмирущим гумором. Як і на Майданах, кожен сам знаходить спосіб зробити свій внесок у спільну перемогу, не чекаючи вказівок згори. Але після перемоги в нашій оновленій державі треба нам навчитися контролювати владу не Майданами, а постійно, як це є в демократичних країнах.

НАТО - не бійся росії, Україна тебе захистить!

Ми повинні боротися, нам не можна випалювати емоції, щоб не перегоріти – звернення Президента України

28 березня 2022 року - 23:55

Ми повинні боротися, нам не можна випалювати емоції, щоб не перегоріти – звернення Президента України

Мудрий народе міцної країни!

Сьогодні в нас хороша новина. Наші захисники просуваються на Київщині, повертають контроль над українською територією.

Звільнили Ірпінь. Молодці! Вдячний кожному і кожній – усім, хто працював на цей результат. Окупантів відштовхують від Ірпеня. Відштовхують від Києва.

Проте все ж зарано говорити про безпеку в цій частині нашої області. Бойові дії тривають.

Російські війська утримують під своїм контролем північ Київщини, мають ресурси й живу силу. Намагаються відновлювати розбиті підрозділи. Рівень їхніх втрат навіть у 90% не є для них аргументом, щоб зупинятися. Сотні й сотні одиниць спаленої та залишеної ворожої техніки не переконують їх, що так буде з кожним.

Чернігівщина, Сумщина, Харківщина, Донбас, південь України – ситуація всюди залишається напруженою, дуже складною.

Це безжальна війна проти нашого народу, проти наших людей, проти наших дітей.

Станом на цей день відомо про загибель 143 дітей. Маріуполь так і залишається заблокованим. Російські війська не дали організувати сьогодні жодного гуманітарного коридору, не дали «тишу». Тому ситуацію зараз треба сприймати врівноважено, мудро. Наскільки це можливо. Без надмірної ейфорії від успіхів. Але й без самонакручування. Нам ще потрібен час. Нам ще потрібна зброя. Ми ще повинні боротися, повинні терпіти. Нам не можна випалювати емоції зараз. Не можна завищувати очікування. Просто щоб не перегоріти.

Говорив з лідерами держав-партнерів. Був дуже активний дипломатичний день.

Прем'єр-міністр Великої Британії Джонсон, Прем'єр-міністр Канади Трюдо, канцлер Німеччини Шольц, Прем'єр-міністр Італії Драґі та Президент Азербайджану Ільхам Алієв.

Домовилися з Британією про ще більшу підтримку нашої оборони й посилення санкцій проти Російської Федерації. Канада також підтримує більш жорстке реагування світу на катастрофу, створену російськими військами в українських містах.

У розмові з канцлером Німеччини Шольцом також приділив значну увагу необхідності посилити санаційний тиск на Росію.

Подякував Президенту Азербайджану за надану Україні гуманітарну підтримку, поінформував про стан справ на територіях, куди зайшли російські війська.

Італія погодилася стати одним з гарантів безпеки України у відповідній новій системі гарантій, яку ми опрацьовуємо.

Завтра продовжу цю активність. Говоритиму з іншими лідерами світу. Буду працювати і з міжнародними організаціями, з народами Європи та світу.

Україна не може погодитись і не буде погоджуватися з пасивною санкційною позицією деяких суб'єктів щодо Росії. Не повинно бути жодних «підвішених» санкційних пакетів – мовляв, якщо російські війська зроблять щось, то тоді буде якась відповідь...

Ми вже пройшли цю історію в минулому році, коли ми говорили, що потрібні потужні превентивні санкції проти Росії, щоб не було вторгнення. Превентивний пакет не зробили. Повномасштабна війна почалася. Зараз багато натяків і попереджень про те, що нібито посилення санкцій, наприклад у вигляді ембарго на постачання російської нафти у Європу, буде у разі, якщо Росія застосує хімічну зброю. Просто немає слів.

Лише вдумайтеся, до чого це все дійшло. Чекати на хімічну зброю... Ми, живі люди, повинні чекати… А хіба все, що російські військові роблять до цього і вже зробили, не заслуговує на нафтове ембарго? Фосфорні бомби не заслуговують? Обстріляне хімічне виробництво чи обстріляна атомна станція не заслуговують?

Для нас важливо, щоб санкційні пакети були дієвими й достатньо серйозними, зважаючи на те, що вже робиться проти України Російською Федерацією.

Якщо ж санкційні пакети слабкі або працюють недостатньо, якщо їх можна обходити, то це створює в керівництва Росії небезпечну ілюзію, ніби вони можуть дозволяти собі й надалі те, що роблять зараз. А за це платять українці – своїми життями. Тисячами життів.

Тому вже з цього тижня ми створюємо при Офісі Президента групу експертів – українських і міжнародних, які на постійній основі будуть аналізувати застосовані проти Росії санкції – на що вони реально впливають.

Наша мета – щоб санкції працювали так, як це й задумувалось. І щоб не було жодної можливості їх обходити. Це має бути метою й для всього демократичного світу – без жодних винятків. Жодних.

Протягом тижня виступатиму в парламентах країн-партнерів: Данія, Норвегія, Нідерланди, Греція, Австралія. Важливо, що це виступи не просто перед політиками, це виступи перед суспільствами.

Перед мільйонами людей, які хочуть почути Україну й готові почути її, щоб допомогти, підтримати. Які відчувають, що ми боремось за нашу спільну свободу. Одну для всіх людей на нашій землі.

Всюди підкреслюватиму, що ніхто не має права використовувати життя українців, щоб урятувати якісь прибутки в Росії чи спільні з Росією. І українці не повинні гинути тільки через те, що дехто не може знайти в собі сміливість, щоб передати Україні необхідну зброю.

Страх завжди робить співвідповідальним. Якщо хтось боїться Росії, якщо боїться ухвалити необхідні важливі для нас рішення, зокрема для того, щоб ми отримали літаки, танки, необхідну артилерію, снаряди, то це робить цих людей співвідповідальними за катастрофу, яку російські війська створили в наших містах.

Бо якщо могли врятувати – повинні були врятувати.

Народи Європи, народи світу точно мене почують і точно підтримають. А всім політикам варто подумати вже зараз, що в них залишиться, якщо вони не відповідатимуть позиції свого народу.

І наостанок. Вже традиційне.

Щойно перед тим, як записувати це звернення до вас, рідні українці, я підписав два важливих укази про нагородження військовослужбовців Збройних Сил України державними нагородами. За поданням нашого Головнокомандувача нагороджуються 302 наших захисники.

Дякую за службу вам всім!

Слава всім нашим героям!

Слава Україні!

Герої і зрадники українських ЗМІ



Коментар БГ: Хочете знати, як виглядають інформаційні стукачі ворогу у наших електронних ЗМІ з дуже патріотичними назвами? Ось як! Зверніть увагу на чому аж чотири рази робиться акцент у цьому матеріалі: "на флешці, схованій у цукерці"! Дурня-дурнею інфа, тоді для чого і для кого? Однозначно тут наголос для нишпорок на блок-постах РФ пильніше обшукувати і відбирати навіть цукерки. Як вже задрали оці путінські проплачені ЗМІ в Україні з їхніми "консервами" агентури.