Про співтовариство

Тут об’єднуються ті, хто любить свій Край. Ми писатимемо тут про це. Будемо розміщувати цікаві фото, обговорювати проблеми сьогодення.

Увага! Учасником співтовариства може стати блогер, який пише на українську тематику.

Топ учасників

Вид:
короткий
повний

Ми любимо тебе, Україно!

Ось це є клас! А не Скнилів 27 липня 2002 року

Українські пілоти майже наосліп посадили літак, який побило величезним градом

28 липня, 2017, 19:51
Українські пілоти, які керували літаком турецької компанії Atlasglobal, посадили літальний апарат, попри аварійну ситуацію

Про це повідомляє на своїй сторінці в Facebook користувач, інженер-пілот Олег Лунгул.

"Привіт всім. Вчора в Стамбулі був ураган і град з куряче яйце. Літак турецької компанії Atlasglobal, пілотований українськими пілотами, потрапив у град. Внаслідок стихії повністю розбило кок, передні скла дуже постраждали. автопілот. Український екіпаж і дві турецькі стюардеси проявили мужність. P.S. Хочу зробити маленьке пояснення до відео, де по-турецьки кричать "він не сяде, не сяде"", - написав Лунгул.

За його словами, капітан посадив літак майже всліпу. Коли літак сів, то аплодував весь перон аеропорту "Ататюрк". Пілоти інших літаків блимали фарами і приходили на борт потиснути руку. По всім турецьких каналах показували заходження літака на посадку.

null

Зброя наша це не каша

Піхотний вогнемет та гранати: в "Укроборонпромі" показали нову термобаричну зброю (фото) Термобарична зброя знищує противника завдяки створенню під час вибуху високотемпературного імпульсу, який супроводжується різким перепадом тиску



Війна 13:23, 28 липня 2017 2907 Ефективність українських термобаричний боєприпасів перевірили на полігоні / фото ukroboronprom.com.ua Ефективність українських термобаричний боєприпасів перевірили на полігоні / фото ukroboronprom.com.ua В «Укроборонпромі» показали нові зразки термобаричної зброї - піхотний вогнемет РПВ-16, який розроблений НДІ “Хімічних продуктів” та гранати РГТ-27С та РГТ-27С2 від ДП “МФ “Артем”. Про це повідомляє прес-служба концерну. «Термобарична зброя знищує противника завдяки створенню під час вибуху високотемпературного імпульсу, який супроводжується різким перепадом тиску. В ужитку, вона також називається боєприпасами об‘ємного вибуху», - йдеться у повідомленні. ukroboronprom.com.ua ukroboronprom.com.ua “На полігоні була перевірена ефективність українських термобаричних боєприпасів. Яких, практично, на сьогоднішній день немає на фронті.

Дуже не погано себе зарекомендував ручний реактивний вогнемет РПВ-16”, – сказав секретар РНБО Олександр Турчинов. ukroboronprom.com.ua ukroboronprom.com.ua Крім того, були також представлені гранати РГТ-27С та РГТ-27С2, які мають масу не більше 600 грамів, створюють на дві секунди вогняну хмару об‘ємом не меншим за 13 м, у який температура сягає 2500 градусів.

«Така температура дозволяє знищувати не тільки живу силу противника, але і виводити з ладу легкоброньовану техніку», - йдеться у повідомленні. Як повідомляв УНІАН раніше, новий спецпредставник США зі справ України Курт Волкер заявив, що Вашингтон активно розглядає питання, чи надсилати зброю для боротьби проти проросійських бойовиків на Донбасі. Як розповів Волкер, озброєння українських урядових сил може змінити підхід Москви і він не вважає такий крок провокаційним. "Оборонне озброєння, що дозволило б Україні захистити себе і, наприклад, вивести танки, фактично допоможе зупинити російську загрозу щодо України", – сказав Волкер

Детальніше читайте на УНІАН: https://www.unian.ua/war/2054021-pihotniy-vognemet-ta-granati-v-ukroboronpromi-pokazali-novu-termobarichnu-zbroyu-foto.html

Ось тут Ляшко правий

Не заслуговує на повагу українців грузин, який зрадив рідну Грузію
27/07/2017

Коли я буду Президентом України, кожен іноземець роками мріятиме про українське громадянство.

І навряд чи ці мрії здійсняться, бо щасливе майбутнє України залежить виключно від самих українців, а не від іноземців! Мене дивує, що такі очевидні істини для будь-кого іншого – американця, німця, француза чи італійця – нам, українцям, ще треба доводити.

Легковажно роздаючи українське громадянство кому попало, у першу чергу своїм друзям (Саакашвілі, Григоришину, Яресько тощо), Президент Порошенко дискредитує і принижує українців, обезцінюючи український паспорт.

Коли Порошенко незаконно, як барин, надав українське громадянство своєму корешу Саакашвілі, більшість українських політиків промовчала, проігнорувавши порушення Президентом Закону України. Не мовчав лише я і наша команда! Бо якщо Закон один для всіх – то він реально має бути один для всіх!!

Ні я, ні Андрій Лозовий не забирали у Саакашвілі паспорт, як про це вигадують олігархічні ЗМІ. Громадянство у Саакашвілі – як дав, так і забрав – Порошенко, з яким вони не поділили владу! Я б його просто не дав – ні Саакашвілі, ні Григоришину, ні будь-якому іншому заїжджому “спасителю”, які потерпіли принизливе фіаско у своїх країнах, а тепер експериментують на українцях. Крім добровольців, які зі зброєю в руках захищають Незалежність України!

І останнє, найважливіше. Саакашвілі каже, що він українець і буде боротися за наше громадянство. Але чи чули ви коли небудь, щоб Саакашвілі – який народився в Грузії і 10 років керував нею як президент – заявляв, що він грузин і буде боротися за грузинське громадянство, яке він так само втратив?! Ні, таких заяв від нього ми не чули!! Вас не дивує, що Саакашвілі не бореться, як лев, за повернення рідного грузинського громадянства, натомість обіцяє ледь не Майдан за незаконно отримане два роки тому українське?!

Не заслуговує на повагу українців грузин, який зрадив рідну Грузію і рідних грузин!
Не заслуговує на повагу українців президент Грузії, який як Янукович, убивав власних співгромадян, щоб утримати владу!

Не заслуговує на повагу українців боягузлива особа, яка ховається по всьому світу, бо панічно боїться постати перед начебто реформованим ним грузинським судом!

Порошенко і Саакашвілі, Янукович і Тимошенко схожі один на одного як близнюки! Для них найголовніше – це абсолютна і безконтрольна влада, заради якої вони переступлять будь-яку червону лінію. Про моральні принципи не пишу – їх у цих заклятих друзів немає.

Тому не будьте знову лохами, не переживайте ви за цих павуків у банці. Вони за вас точно не переживають!!

Правда переможе!

Україна не відповідає за наслідки втрати контролю над територією Луганської області, - суд з прав людини



Європейський суд з прав людини визнав відсутність відповідальності України за здійснені на підконтрольних територіях Донбасу порушення прав людини. Про це йдеться в рішенні, опублікованому на сайті суду.

Згідно з документом, скаргу до ЄСПЛ подав ув'язнений Олександр Хлебик, який відбуває покарання за звинуваченням у кількох злочинах.

Він був засуджений у квітні 2013 році одним з судів Луганської області за збройне пограбування, вчинене у складі організованої групи, бандитизм і незаконне зберігання вогнепальної зброї, до 8 років і 9 місяців ув'язнення, які відбуває у в'язниці Старобільська (Луганська обл.).

Невдовзі після засудження Хлебик подав апеляцію до апеляційного суду, розташованого в Луганську, однак через окупацію міста в 2014 році за його апеляції не було жодного ухвалення. Фактично розгляд апеляції став неможливим, оскільки матеріали справи залишилися в Луганську.

Хлебик подав скаргу на Україну, звинувативши державу в порушенні його права на здійснення чесного правосуддя в прийнятний часовий період.

Судді Європейського суду з прав людини одноголосно визнали, що Україна не відповідає за наслідки втрати контролю над територією Луганської області.

Як зазначається, судді взяли до уваги доводи Києва про те, що Україна доклала всіх зусиль для отримання матеріалів справи, надала позивачу можливість зустрітися з омбудсменом, а також аргументи про те, що проведення нового розслідування за звинуваченнями проти Хлебика без доступу до матеріалів справи не є можливим. ЄСПЛ визнав, що Україна не порушила конвенцію.

Таке рішення стало першим, в якому ЄСПЛ вивчав скаргу, пов'язану із втратою Україною контролю над територією ОРДЛО.


Побачити на власні очі наше АТО приїхав Курт Волкер

Спецпредставник США щодо України приїхав на Донбас

Неділя, 23 липня 2017, 15:28

Спеціальний представник США щодо України Курт Волкер і делегація американських високопоставлених чиновників прибула в зону проведення антитерористичної операції на Донбасі, де ознайомилися зі специфікою управління військовими формуваннями при веденні бойових дій.

Про це повідомив прес-центру штабу АТО.

"З відвідування штабу оперативно-тактичного угруповання "Донецьк" розпочався візит в район проведення антитерористичної операції на території Донецької та Луганської областей офіційної делегації Державного департаменту США, яку очолив спеціальний представник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер", - відзначили в штабі.

Делегацію від Збройних сил України супроводжували керівник антитерористичної операції на території Донецької та Луганської областей генерал-лейтенант Олександр Локота та директор Департаменту військової політики, стратегічного планування та міжнародного співробітництва Міністерства оборони України генерал-майор Анатолій Петренко.

"Гості ознайомилися зі специфікою управління військовими формуваннями під час ведення бойових дій, структурою і організацією військовим управлінням тощо. Українські військові отримали високу оцінку від американських колег", - відзначили в штабі АТО.

Разом з Волкером у зону АТО прибула посол США в Україні Марі Йованович, співробітник Держдепартаменту США Лейн Бал, військовий аташе при Посольстві США в Україні полковник Пол Шмітт та інші посадові особи

Нагадуємо наступне;

Спецпредставник США в Україні зробив гучну заяву по Мінських угодах і війні з РФ
Четвер, 13 липня 2017

Спеціальний представник США в Україні Курт Волкер, відомий своїм вкрай недружнім ставленням до Росії, зробив чергову гучну заяву.

Про це повідомляє Die Presse.

Так, Волкер, якого називають "яструбом щодо Путіна", вважає, що Росії більше не можна нічого прощати і потрібно вести себе з нею жорстко.

"Я переконаний, що Росія злякається прямої конфронтації, оскільки вона знає, що не переживе її", - заявив спецпредставник США в Україні.

На його думку, всеосяжна підтримка України відповідає американським національним інтересам і є "питанням безпеки США". Волкер також категорично проти Мінських домовленостей, він вважає їх "півзаходом".

"Мінські угоди - це не той мирний договір, який може служити меті відновлення суверенітету України", - стверджує Уолкер.

Він упевнений, що в українського конфлікту має бути військове рішення. Волкер не приймає позицію європейських політиків про те, що Україну озброювати не можна.

"Це безумство. Це військовий конфлікт. І там буде військове рішення. Питання полягає лише в тому, яким воно буде", - заявив Волкер в Вашингтоні, наголосивши на важливості надання офіційному Києву військової допомоги.

Ольга Харлан стала чемпіонкою світу з фехтування


 Ольга Харлан стала чемпіонкою світу з фехтування
22 липня, 2017



Українська спортсменка Ольга Харлан здобула перемогу на Чемпіонаті світу з фехтування.

Змагання проходять у німецькому містй Лейпциг з 21 до 26 липня.

Нагадаємо, у травні олімпійська чемпіонка з фехтування Ольга Харлан перемогла на етапі Кубку світу з фехтування в Тунісі.

Нагадаємо також, що гімнаст Олег Верняєв та фехтувальниця Ольга Харлан отримали нагороду «Герої спортивного року-2016» та були визнані найкращими спортсменами року.
https://hromadske.ua/posts/olha-kharlan-stala-chempionkoiu-svitu-z-fekhtuvannia

Краса "Сі Бриз-2017" в Україні

21.07.17 22:43 "Сі Бриз-2017": у групових маневрах брали участь 16 кораблів. ФОТОрепортаж У заключний день міжнародних навчань "Сі Бриз-2017" у групових маневрах брали участь 16 кораблів, а в небо було піднято 3 вертольоти і 1 літак.Про це інформує Цензор.НЕТ із посиланням на "Думську".

Навчання розпочалися о 9 ранку. Учасники кілька разів перебудовувалися на ходу з пеленга в кільватерні колони. Позаду йшов турецький підводний човен S349. Румунський фрегат F111 Марашешті, хоча і не заходив в Одесу, але теж брав участь у навчаннях.

Сі Бриз-2017: у групових маневрах брали участь 16 кораблів 01

Читайте також на "Цензор.НЕТ": Замість затонулого "Лиману" за навчаннями "Сі Бриз" стежить російський розвідувальний корабель "Приазов'я". ФОТОрепортаж


Сі Бриз-2017: у групових маневрах брали участь 16 кораблів 02
Сі Бриз-2017: у групових маневрах брали участь 16 кораблів 03

Сі Бриз-2017: у групових маневрах брали участь 16 кораблів 04

Також читайте: "Сі Бриз-2017": у Миколаївській області відбулися навчання з використанням авіації. ФОТОрепортаж


Сі Бриз-2017: у групових маневрах брали участь 16 кораблів 05

Найбільш представницьким стала участь ВМС України на чолі з фрегатом "Гетьман Сагайдачний". Разом із ним брали участь "Прилуки", "Аккерман", "Бердянськ" і "Скадовськ". Прикордонники виставили 3 кораблі на чолі з "Григорій Куроп'ятников".

Кульмінацією дня став прохід на малій висоті над ескадрою американського базового патрульного літака P-8 "Посейдон". Морські авіатори із Сакської авіабригади привітали екіпаж турецького підводного човна, кілька разів зависнувши над ним.

Сі Бриз-2017: у групових маневрах брали участь 16 кораблів 06

Читайте також: Конвертоплани Osprey морської піхоти США прибули в Україну для участі в міжнародних навчаннях "Сі Бриз-2017". ФОТОрепортаж

Сі Бриз-2017: у групових маневрах брали участь 16 кораблів 07
Сі Бриз-2017: у групових маневрах брали участь 16 кораблів 08
Сі Бриз-2017: у групових маневрах брали участь 16 кораблів 09

Сі Бриз-2017: у групових маневрах брали участь 16 кораблів 10

Завтра відбудеться урочисте закриття "Сі Бризу".

Сі Бриз-2017: у групових маневрах брали участь 16 кораблів 11

Читайте також: Конвертоплани Osprey морської піхоти США прибули в Україну для участі в міжнародних навчаннях "Сі Бриз-2017". ФОТОрепортаж

Олег Сенцов попросив не відвідувати його у РФ

Олег Сенцов попросив не відвідувати його у російській в’язниці
КультураМар'яна Вербовська, сьогодні, 15:08160
Олег Сенцов попросив не відвідувати його у російській в’язниці
Олега Сенцова затримали представниками російських спецслужб у Криму в травні 2014 року

Політв'язень Олег Сенцов просить рідних не відвідувати його російській тюрмі. Про це Крим.Реалії розповіла Сестра Сенцова Наталія Каплан.

Крім того, вона попросила, щоб у Криму «не турбували ні маму, ні дітей» Сенцова.

«Мамі Олега такі гості, зустрічі дуже важко даються, і я б попросила, щоб її не турбували. Після таких посиденьок я привожу її до тями, і це дуже важко дається... Що стосується побачень із Олегом, дійсно, Олег проти. Він не хоче, щоб до нього приїжджали, він говорить, як і раніше, що йому так простіше емоційно триматися. Більш того, в мами Олега не дуже добре зі здоров'ям, вона боїться, що цей переліт і ця зустріч її доконає остаточно. Вони на дистанційному зв'язку, й це всіх влаштовує, побачень, підтримки і цих «тримайся» не треба мамі в цей момент», – сказала Каплан.

Олег Сенцов разом із Олександром Кольченком був затриманий представниками російських спецслужб у Криму в травні 2014 року за звинуваченням в організації терактів на півострові. У серпні 2015 року Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону засудив Олега Сенцова до 20 років колонії суворого режиму за звинуваченням у терористичній діяльності на території Криму. Кольченко отримав 10 років колонії. Обидва свою провину не визнали.

https://zaxid.net/oleg_sentsov_poprosiv_ne_vidviduvati_yogo_u_rosiyskiy_vyaznitsi_n1431582

Вони зупинили агресора рейдом по тилах у 2014-му

Три роки тому 19 липня десантники 95 ОАЕМБр почали бойовий марш протяжністю 470 км для деблокування українських підрозділів у районі Ізварино (Луганська обл.), з них 170 км тилами бойовиків. У ході рейду було звільнено 3 тис. осіб та понад 250 од. техніки. 13 воїнів-десантників загинули
Бійці 95 ОДШБр

Три роки тому 19 липня розпочався найдовший у військовій історії світу рейд. Його здійснили десантники 95-ї окремої Житомирської десантно-штурмової бригади під командуванням Героя України, генерал-лейтенанта Михайла Забродського у ході збройного конфлікту на Донбасі.

Керівництво АТО дало наказ перейти до наступальних дій, задля визволення підрозділів 24-ї омбр, 72-ї омбр, 79-ї оаембр, які здійснюючи блокування російсько-українського кордону, потрапили у оточення на південному сході Луганської та на сході Донецької областей.

Згідно з планом операції, підрозділи 95-ї оаембр, 30-ї омбр, 51-ї омбр, 25-ї опдбр мали звільнити Савур-Могилу, населенні пункти Степанівка та Маринівка, встановити контроль над переправами на річці Міус та забезпечити вихід із оточення зазначених підрозділів. Ударними виступили батальйони 30-ї омбр і 95-ї оаембр, укомплектовані військовослужбовцями контрактної служби. Основною складовою операції був рейд 95-ї оаембр. Для участі у ньому було відібрано 400 кращих бійців із 1-го і 13-го окремого аеромобільних батальйонів бригади.

Бій за Лисичанськ

Першими боями в ході рейду стали бої за звільнення Лисичанська. За планом звільнення міста, 19 липня підрозділи 95-ї оаембр мали здійснити наступ і вийти на південні околиці міста і з півдня почати зачистку. 24-а бригада - вдарити з півночі. Паралельно з 95-ю оаембр по двом напрямам із півдня заходив батальйон Національної гвардії "Донбас". Його завданням була зачистка міста в напрямі до центру.

Спершу передовий загін не зміг здобути стратегічно важливу висоту і змушений був відступити. Однак згодом прибуло підкріплення, поранених евакуювали в тил і бойове завдання було виконане. Після цього десантники взяли під контроль нафтопереробний завод, не допустивши його знищення бойовиками. Тим самим забезпечивши прохід іншим військам, що йшли слідом за ними.

Бійці 95 ОДШБр

Загалом бій за Лисичанськ тривав від обіду до самого вечора. Силами АТО було захоплено значні запаси зброї та боєприпасів: протипіхотні міни, фугаси, тощо. Відповідно до маркувань і дат усі вони були виготовлені в Росії.

Того дня внаслідок бойових дій загинули 5 десантників і близько 40 було поранено.

Штурм Савур-Могили

Наступним став бій за Савур-Могилу, який розпочався приблизно за тиждень опісля звільнення Лисичанська.

Десантники 95-ї оаембр покинули свій базовий табір на півночі від Артемівська, вийшовши на трасу Харків — Ростов, пройшли у напрямку с. Луганське, обійшли його з півночі через Миронівський, біля Дебальцевого звернули з траси Харків-Ростов і рухались на південь. Зокрема, маршрут пролягав через населені пункти Рідкодуб, Стіжківське, Стіжкове, Контарне, північні околиці Шахтарська.

В районі с. Гірне відбувся бій за блокпост поблизу залізничного переїзду. Спочатку цей блокпост був знищений першою групою бригади. Однак, коли тим же маршрутом йшла друга група, на неї влаштували засідку. Засідку відбили, а сам блокпост було прийнято рішення знищити. Укріплення знаходилося на важливій трасі Н21, якою надходили підкріплення до бойовиків.

Після цього група продовжила рух на південь, біля с. Тернове повернула на південний схід.

Бійці 95 ОДШБр

Зранку 28 липня підрозділи 95-ї оаембр разом із підрозділами 30-ї пішли на штурм Савур-Могили. Попереду йшли танково-механізовані підрозділи, за ними - аеромобільні. Позиції на висоті передали БТГр "Колос" 51 омбр. Штурмові групи бойовики обстрілювали з "Градів". Бій тривав приблизно дві години.

Піхотинці утримували Савур-могилу з 21:00 вечора 28 липня до 4:00 ранку 29 липня. Але через сильний артилерійський обстріл з російської території підрозділам 51 омбр довелось відступити.

Звільнення Степанівки та Маринівки

Після штурму Савур-Могили, наступним етапом рейду стала участь десантників 95-ї оаембр в операції виведення заблокованих підрозділів на кордоні. Разом з ними в операції брали участь БТГр та реактивний артилерійський дивізіон 30-ї механізованої бригади, ротна тактична група 72-ї механізованої бригади, сили і засоби від 3-го полку спеціального призначення. Всього 1611 військовослужбовців. Першим завданням було звільнення населеного пункту Степанівка.

Дві механізовані та одна танкова рота 30-ї омбр провели вдалу атаку по бойовикам із північно-західного напрямку. За годину-півтори українські війська зайняли південно-західну частину населеного пункту. Одразу почались обстріли зі сторони Дмитрівки, Маринівки та російської території. Бої тривали декілька днів. Після цього, була звільнена Маринівка.

Ізваринський котел

На початку серпня батальйони 95-ї оаембр та 30-ї омбр перейшли в наступ в районі населених пунктів Латишеве-Розсипне, чим дали змогу заблокованим підрозділам у районі Ізварино вийти з оточення. Для цього використовували наведену переправу через р. Міус на відстані 3 км на північ від Дмитрівки, над якою вже був встановлений контроль за 19 км від кордону з Російською Федерацією.

Зауважимо, під час переправи, противник постійно обстрілював українські підрозділи, зокрема і з російської території. Декілька переправу розбивали вогнем артилерії. Українські танкісти утримували її два дні, допоки всі підрозділи не переправились через річку. Після цього, залишили свої позиції.

Загалом тоді на правий берег р. Міус було виведено до п'яти батальйонів зі складу 24-ї, 51-ї, 72-ї та 79-ї бригад ЗСУ та Державної прикордонної служби, які обороняли державний кордон. Це близько 3 тис. осіб та понад 250 од. техніки.

Втрати за тиждень проведення операції склали 74 поранених та 11 загиблих. Безпосередньо під час виходу втрат не було.

Бої за Красний Луч

Наступним етапом рейду стала участь підрозділів 95-ї оаембр в створенні коридору на ділянці Степанівка — Красний Луч — Червона Поляна — Лутугине для ізоляції бойовиків від надходження підкріплень з російської території. Українські підрозділи — БТГр 95-ї оаембр і 1-а БТГр 30-ї омбр опинилися в складному становищі, оскільки бойовики розташовували свої РЗВО в житлових кварталах міст, а терикони використовувались ними для позицій артилерії.

Також під час бої за Красний Луч і Міусинськ відбулись перші бойові зіткнення між підрозділами українських Збройних сил з регулярними підрозділами ЗС РФ. Просуваючись на північ, БТГр 95-ї оаембр перерізала автошлях між Красним Лучем та Антрацитом, яким здійснювалося технічне підкріплення бойовиків, встановивши блокпости на загрозливих напрямках. Їм назустріч зі сторони Красної Поляни висунулась 2-га БТГр 30-ї омбр, замкнувши зовнішнє коло оточення.

Через декілька днів опісля цього 95-ї оаембр вийшли з району Красний Луч-Антрацит і пройшовши по тилах противника в напрямі на Дебальцеве повернулись 10 серпня у вихідний район біля Слов'янська.

Карта проведення рейду Забродського

Загалом протягом 25 днів бойового маршу було подолано понад 400 км, із них 170 км тилами бойовиків, та знищено три блокпости противника. Поставлене завдання було виконане успішно, однак у ході рейду 13 воїнів-десантників загинули, також до місць початкової дислокації не повернулося 60% одиниць техніки.

На думку американського військового експерта Філіпа Карбера, цей рейд є найдовшим в новітній воєнній історії, а 95 ОАЕМБр "найкращою бригадою такого типу в світі".
"Михайло Забродський і його 95-та бригада на початку серпня стали частиною військової історії. Вони прорвали лінію оборони сепаратистів, здійснили марш аж до Маріуполя, повернулися вздовж кордону, знищили кілька російських артилерійських батальйонів, які знаходилися вже на українському боці кордону, забрали їхню зброю і обладнання, російські танки проїхали аж до самого Луганська і повернулися до Слов'янська. І це - найдовший рейд збройного формування у військовій історії світу. Це неймовірна робота, повірте. На жаль, це сталося за два тижні до російського наступу. Тобто, якби це сталося трішки пізніше, вони б били росіян з тилу, тому б перебіг війни складався б по-іншому. Але це - не їхня помилка", - зазначив він.

Генерал-лейтенант Михайло Забродський

Наприкінці серпня того ж року командувач 95-ї оаембр Михайло Забродський отримав високе звання Герой України з врученням ордена "Золота Зірка" за особисту мужність, самовідданість та високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету і територіальної цілісності України.

Через рік опісля рейду Центральна телерадіостудія Міністерства оборони України презентувала фільм "Рейд. Сила нескорених", який був присвячений описаним подіям.