Про співтовариство

Тут об’єднуються ті, хто любить свій Край. Ми писатимемо тут про це. Будемо розміщувати цікаві фото, обговорювати проблеми сьогодення.

Увага! Учасником співтовариства може стати блогер, який пише на українську тематику.

Топ учасників

Вид:
короткий
повний

Ми любимо тебе, Україно!

До цього покидька у рабство нас тягне холуйська влада

  • 26.11.13, 19:53
Путин выставил Украине долговой счет: 28 миллиардов долларов
Сегодня, в 19:12

Президент Российской Федерации Владимир Путин заявил, что украинские компании задолжали 28 миллиардов долларов российским кредитным организациям.

Он сообщил, что Россия будет работать с Украиной по урегулированию этой задолженности, а также по газовым долгам, вне зависимости от решения Киева о евроинтеграции.

«Мы работали с Украиной и будем работать вне зависимости от того, как Украина определится с подписанием документа, связанного с зоной (свободной торговли. — Ред.) с Евросоюзом», — сказал Путин на пресс-конференции по итогам российско-итальянских межгосударственных консультаций, передает РИА «Новости».

Он сообщил, что задолженность украинских предприятий перед четырьмя российскими банками - Газпромбанком, Сбербанком, ВЭБом и ВТБ - превышает 20 миллиардов долларов.

«Эти 20 миллиардов долларов, плюс еще 8 миллиардов, плюс еще 2 миллиарда долларов, которые были проплачены за транзит (российского газа через территорию Украины — ред.) — это все кредиты или квази-кредиты», — сказал Путин.

Євродепутат Павел Коваль

  • 26.11.13, 19:43
26.11.2013 19:31"Ніхто не забере Європу в України" - євродепутат прийшов до студентів на Майдан

Фото: ipress.ua
Фото: ipress.ua

Щойно на Майдані незалежності перед студентами, які сьогодні оголосили страйк на підтримку підписання Угоди про Асоціацію з ЄС, виступив депутат Європейського парламенту від ПольщіПавел Коваль.

Люди зустріли його виступ схвальними вигуками.

Зокрема, він привітав ініціативу студентів оголосити страйк і вийти на Майдан.

"Ви стійте тут за свій край, а ми про вас не забудемо", - наголосив він.

Також він зауважив, що ніхто ніколи не зможе забрати Європу в України, бо Україна "вже тисячі років є Європою".

В кінці свого виступу Павел Коваль висловив радість з приводу того, що на Майдані Незалежності, поміж українськими прапорами, є також багато прапорів Євросоюзу. Зі свого боку він подарував мітингувальникам невеличкий прапор, придбаний ним особисто у Європарламенті.

Він назвав його "шматочком Європи" для студентів.

Дивіться пряме включення з Майдану ТУТ.


Gazeta.ua

Юрій Луценко - можлива громадянська війна!

  • 26.11.13, 14:42
Юрій Луценко: Саботаж євроінтеграції має призвести до позачергових виборівОксана Коваленко, УП _ Понеділок, 25 листопада 2013, 21:59
Версія для друкуКоментарі71
Фото 3republic.org.ua

У неділю опозиції вдалося зібрати понад 100 тисяч людей на мітинг на підтримку євроінтеграції. У другій половині дня події нагадували 2004 рік: прихильники опозиції ходили від будинку уряду до адміністрації президента, від Європейської площі до Майдану Незалежності.

Громадськості і політикам не вдалося домовитись і об'єднати зусилля, а відтак тепер існує євроМайдан незалежності без політичної символіки, та євромайдан на Європейській площі з наметами і прапорами трьох опозиційних сил.

Юрій Луценко – полум’яний "польовий командир" Майдану 2004 року – має величезний досвід подібних акцій є бажаним гостем на обох євромайданах.

"Українська правда" вирішила дізнатись у нього про причини появи двох євромайданів, можливий сценарій розвитку подій, і чи готова опозиція до переговорів з владою заради підписання угоди про асоціацію

- Пане Юрію, у неділю попри очікування людей замість об'єднання, з'явилися два євромайдани. Чи не завадить це обстоювати євроінтеграцію?

- Чому два? В Україні щонайменше 50 таких майданів. У Києві є два, і це добре. Якщо на Контрактовій площі з'явиться третій майдан, я думаю це буде добре. Треба спокійно до цього ставитись.

Справа в тому, що опозиція ухвалила свій план, який передбачає створення євротабору на Європейській площі.

Це не означає, що інші люди, зокрема студенти, які знаходяться на Майдані незалежності, не повинні робити свій Майдан.

Наприклад, я сьогодні отримав колосальний драйв, коли побачив, як поводились студенти, коли о четвертій ночі Беркут намагався окупувати Майдан Незалежності. Але всі мають право збиратися, призначати місце. Цілі ж у двох майданів однакові.

- Чи існує якась кооперація між двома Майданами?

- Я і є ця кооперація. Ми постійно між майданами ділимося їжею, ділимося настроєм. Я не бачу жодної проблеми.

Я можу пояснити, чому стаціонарний табір знятий з Майдану Незалежності і переїхав на Європейську.

Майдан, який був ініційований активістами, вийшов на Майдан Незалежності. Але там збиралися три – чотири тисячі людей в кращому випадку. Це означає, що ця кількість не могла б захистити вдень техніків, які б мали скручувати сцену на Майдані.

Велика сцена будується день. Щоб вона не була окупована Беркутом, або "тітушками", чи ще кимсь, треба отримати або згоду влади, або запланувати проведення заходу.

У нас було заплановано акцію, ми отримали згоду на Європейську площу. Тому стаціонарний табір ми встановили саме тут.

Але це зовсім не обмежує інших людей по всій країні робити свої майдани в тому стилі, який їм подобається, у тому числі і в Києві.

- У неділю на акцію прийшли дуже багато людей, понад сто тисяч. Але ввечері на площі залишилось дуже мало. Чи не вважаєте ви це поразкою?

- Ні, не вважаю. Я вам хочу нагадати, що навіть за часів помаранчевого Майдану у містечку чергували кілька тисяч людей, а на площі по вечорах стояли 200 тисяч.


Людей, які могли залишатися на Майдані цілодобово, було набагато менше, ніж тих людей, які вважають за необхідне продемонструвати свою позицію.

Тому коли в неділю вдень вийшли понад 100 тисяч людей, ми розуміли, що не всі вони залишаться ночувати.

- Скажіть, будь ласка, чи обговорювалась ідея переговорів з Януковичем, щоб досягти підписання угоди про асоціацію?

- Арсеній Петрович каже, що він готовий до переговорів щодо відставки Азарова і повернення до питання Євроасоціації. (Під час інтерв’ю Луценко знаходився поряд з Яценюком. Вони намагалися вкотре потрапити до Тимошенко у Харкові - УП)

- А чи можливе, наприклад, проведення круглого столу за участі громадських діячів, і чи це необхідно?

- За останній час опозиція пішла на всі вимоги, які їй висувати. Але м’яч залишається на стороні Януковича.

- Чи виступала з такою ініціативою опозиція?

- Не було такої ініціативи про проведення переговорів. Але опозиція запропонувала проведення позачергового засідання Верховної Ради. Предметом його має бути прийняття єврозаконів: Про прокуратуру та про лікування ув’язнених за кордоном.

- Чи зібрані вже підписи за проведення позачергового засідання?

- Як мені розповів Арсеній Яценюк, вчора подали заяву за підписом трьох керівників фракцій. Але відомо, що Рибака немає в Україні. (Рибак перебував у Канаді – УП)

- Добре, але партія влади може не буде голосувати за ці закони, який ваш прогноз?

- Якщо партія влади продовжить саботувати євроінтеграцію, то у неділю на Майдані опозиція заявила про готовність заблокувати парламент. Я думаю, що колосальна кількість учасників євромайдану готова дати мандат формальній меншості депутатів парламенту.


Блокада парламенту може теоретично призвести до розпуску парламенту. Для цього є законодавчі конструкції. А далі – проведення позачергових парламентських виборів, на яких, я впевнений, буде проєвропейська більшість парламенту, яка сформує проєвропейський уряд і прискорить шлях до ЄС.

Сама вулиця не може здобути владу. Сама опозиція, будучи в меншості, теж не може. А разом - вони можуть.

- Якщо гіпотетично припустити такий сценарій: Янукович звільняє Азарова і підписує євроасоціацію, які тоді дії опозиції?

- Якщо асоціації в країні не відбудеться, то в Україні буде традиційний для Росії і Білорусі сценарій - самопризначення президента. Якщо ж підписання відбудеться, то це означатиме, що у нас будуть вибори.


Тому для нас підписання асоціації крім всього іншого означає ще і демократичну процедуру зміни президента України. Саме до цього ми йдемо.

- Зрозуміло, але що ви плануєте,  якщо не буде підписання угоди про асоціацію?

- Якщо асоціація не буде підписана, то це може призвести до громадського протистояння. Я би дуже не хотів такого сценарію, бо партія влади розкрала країну до стану фінансового дефолту. Будь-які серйозні потрясіння будуть загрожувати економічній ситуації.

- Чи будуть продовжені акції протесту опозиції вже після 28 листопада?

- Я поки не готовий сказати щодо акції 28 листопада і далі, бо остаточне рішення ще не ухвалено.

- На який ресурс розраховують опозиційні партії, щоб проводити масштабні акції протесту?

- Головний ресурс на таких акціях протесту - це готовність людей. Бо, як показує досвід декількох попередніх років, ці протести зводилися до формату партійного активу. Сьогодні ж є готовність суспільства підтримувати акції протесту присутністю, фінансовими діями.


Олег Соскін - Заява

  • 25.11.13, 20:40
Янукович должен сделать выбор. От этого зависит его судьба, - Олег Соскин  
25 ноября 2013

 Открытое обращение Олега Соскина, главы Украинской Национальной Консервативной партии к президенту Украины Виктору Януковичу

Евромайдан в Украине бурлит уже четвертый день, миллионы  украинцев в десятках городов в Украине и за рубежом вышли на улицы, протестуя против антиконституционного решения премьер-министра Азарова о приостановлении подготовки к подписанию Соглашения об Ассоциации с ЕС. Почему все это время, почти 5 дней, молчал президент, гарант Конституции и национального суверенитета Украины?  И наконец-то только вечером, в понедельник, 25 ноября президент Янукович выступил с письменным обращением к украинскому народу. Однако, в своем послании Янукович так прямо и не сказал, будет ли он подписывать 28 ноября на саммите в Вильнюсе Соглашение об Ассоциации.
Виктор Федорович! Хватит уже обманывать украинскую нацию и украинский народ. Если вы не в состоянии принять это решение, немедленно подайте в отставку.
У вас же хватило воли, хитромудрости, коварства, изворотливости, чтобы ваши дети стали мультимиллионерами или гривневыми миллиардерами? Чтобы построить для себя и своей семьи гнездышко в Межигорье, вертолетные площадки, посадить Тимошенко в тюрьму.
Принять Налоговый кодекс, который уничтожил в Украине средний класс. Протащить абсолютно антинародную пенсионную реформу.
Нарастить государственный долг на 74% - почти до 70 млрд. долларов. Поставить некомпетентного Арбузова с заочным образованием  во главе Нацбанка, а затем сделать его первым вице-премьер-министром, а его мать сделать председателем правления банка вашего сына. Помочь Новинскому стать народным депутатом, дав этому российскому олигарху украинское гражданство.
У вас хватило воли, чтобы сделать Украину внеблоковым государством, до конца развалить украинскую армию, сорвав 17-летний процесс вступления Украины 17 в НАТО.
Значит, когда что-то нужно лично вам, вашей семье, у вас хватает для этого воли? Сколько банков у вашего сына? Сколько другого имущества, предприятий? Для этого хватает воли? Ходить на охоту, бить кабанов, посещать футбольные матчи, ездить заграницу, летать на самолетах, вертолетах, тратить на себя и свою свиту народные деньги, когда казна пуста, спускать из цепи церберов из «Беркута». Для этого у вас есть  и время, и воля и все другое.
А решить жизненно важный вопрос, когда впервые за многие десятилетия и столетия появился шанс вернуть Украину в европейское цивилизационное лоно, определить геополитическую и геоэкономическую судьбу Украины, вырвать Украину с кагебистских кремлевских лап у вас воли нет?  Если что-то вам мешает сделать это, тогда поступите честно и подайте в отставку.
У вас есть последняя попытка. Если вы сейчас не подпишите соглашение об Ассоциации и не отправите Азарова в отставку, то вы можете быть уверены, что вам дальше не быть президентом Украины. Ведь  вы поставите Украину на грань национальной гражданской войны. Отдаете ли вы себе в этом отчет? Представляете ли вы для себя и своей семьи последствия того, что произойдет в ближайшие дни?
 У вас еще есть шанс стать не предателем украинской нации и украинского государства, а тем, кто выведет Украину из исторического тупика и руины. Желаю вам этот шанс успешно реализовать.
Глава Украинской Национальной Консервативной партии Соскин Олег

Свіжа локшина від межигірського козляри

  • 25.11.13, 20:15
Янукович каже, що в нього ніхто не вкраде мріюПонеділок, 25 листопада 2013, 19:06 


Президент Віктор Янукович зробив першу заяву після початку протестних акцій, які спричинило рішення Кабміну призупинити процес підготовки до підписання угоди про асоціацію з ЄС.

Відповідна заява глави держави розміщена на його сайті.

"..Я хотів би підкреслити - альтернативи побудові суспільства європейських стандартів в Україні немає. І моя політика на цьому шляху завжди була й залишається послідовною", - запевнив Янукович.

Він заявив, що реформи, які здійснює влада, - "це підтвердження того, що ми йдемо європейським шляхом".

"Ми будуємо державу, в якій права людини, рівність усіх перед законом, право вибору, соціальний захист є найвищими цінностями для всіх, без різниці, в якому ти регіоні проживаєш чи на який майдан виходиш", - сказав він.

"У нас ніхто не вкраде мрію про Україну рівних можливостей, про європейську Україну. Так само як ніхто не зіштовхне нас з праведної дороги, що веде до цієї мрії", - зазначив президент.

"Найскладніше на цьому шляху були, є і завжди будуть економічні проблеми", - додав він.

"Я був би, м’яко кажучи, неправий, якби не зробив усього, що треба зробити, щоб люди не втрачали робочі місця, щоб вони отримували заробітні плати і пенсії, стипендії", - сказав Янукович.

"Як батько не може залишити сім’ю без хліба, так і я не маю права залишити людей напризволяще з тими проблемами, які можуть виникнути, якщо під тиском, який ми відчуваємо, зупиниться виробництво, і мільйони громадян будуть викинуті на вулиці. Тому мені доводиться вдаватися до непростих рішень", - сказано в його заяві.

Президент також зазначив, що інколи ризикує бути незрозумілим, тому попросив "народ уважно вислухати" його особисто.

"Я ніколи не зроблю жодного кроку на шкоду Україні і народові. Воля громадян України була, є і буде вирішальною для кожного мого рішення", - додав він.

Президент також заявив, що найближчим часом зробить широке інтерв’ю на телебаченні та відповість на всі запитання.

Як відомо, 21 листопада уряд вирішив призупинити процес підготовки до укладання угоди про асоціацію з ЄС.

У зв'язку з цим рішенням, починаючи з 21 листопада, в різних куточках України та світу почалися масові протести, які тривають досі.

24 листопада на Європейську площу прийшло більше 100 000 людей, які хочуть, щоби Україна підписала угоду про асоціацію.

Українська правда

Татари Криму їдуть на Євромайдан

  • 25.11.13, 18:20
Крымские татары по своей воле едут в Киев на Евромайдан
ПНД, 2013-11-25 17:41
Версия для печатиВерсия для печати

Крымские татары по собственной инициативе едут в Киев для участия в Евромайдане.

Об этом сообщает «Центр журналистских расследований» со ссылкой на главу Меджлиса крымскотатарского народа Рефата Чубарова.

По его словам, Меджлис не организовывает эти поездки, люди собираются по собственному желанию и едут за собственные деньги. Меджлис оказывает лишь информационную поддержку.

«На Евромайдан уже отправились две группы по 15 человек из Бахчисарайского и Сакского районов», — отметил Р.Чубаров.

Как известно, в четверг, 21 ноября, Кабинет министров Украины распорядился приостановить процесс подготовки к подписанию Соглашения об ассоциации между Украиной и Евросоюзом. Это возмутило многих украинцев, которые вышли на Майдан Независимости в Киеве и центральные площади городов Украины.

Накануне в Симферополе в центре города прошли сразу две акции — сторонников и противников ассоциации Украины с ЕС.

На Евромайдане в Киеве была принята резолюция: в случае неподписания соглашения об ассоциации с ЕС организаторы майдана будут добиваться импичмента президента Виктора Януковича за госизмену и призовут все демократические страны мира применить персональные санкции против Януковича и представителей его режима.

«Аргумент»

Позиція ахметова?

  • 25.11.13, 17:19
Ахметов вступил в игру? – эксперт Института Горшенина
25 ноября 2013, 16:50


Ахметов вступил в игру? – эксперт Института Горшенина
Фото: Институт Горшенина

По словам эксперта, в политикуме бизнесмена называют одним из немногих людей, с мнением которых считается Президент Украины Виктор Янукович.

Интересным сигналом назвал сообщение, появившееся в газете «Сегодня»  вице-президент Института Горшенина Алексей Лещенко.

«Итак, судя по информации «Сегодня» из источников близких к правительству, встречные требования украинской власти к Европе свелись к двум пунктам, – подчеркнул эксперт. – Первый – ЕС должен помочь в выделении стабилизационного кредита МВФ Украине в 10 млрд. евро – без повышения тарифов на газ для населения. Второй – исключить из соглашения о ЗСТ пункты, ограничивающие доступ продукции металлургических предприятий на европейский рынок».

Это похоже на формулу реального компромисса, уверен Алексей Лещенко.

«По нашим расчетам, Украине для стабилизации экономической ситуации необходимо 7-8 млрд. евро, – подчеркнул вице-президент Института Горшенина. – Также по нашей информации техническая готовность к выдаче кредита высока. Публикация в газете «Сегодня», близкой к олигарху Ринату Ахметову, а также упоминание о квотах на продукцию металлургии, также могут указывать на то, что Ахметов, как игрок номер один в украинской металлургии, занял свою позицию».

По словам эксперта, в политикуме Рината Ахметова называют одним из немногих людей, с мнением которых считается Президент Украины Виктор Янукович.

«Данная информация заслуживает внимания, потому что эти условия близки к реальным, и могут стать формулой компромисса, – подчеркнул Алексей Лещенко. – Также, по нашей информации визит Президента на саммит в Вильнюс не отменен. Учитывая сегодняшнее заявление тройки европейских лидеров, вероятность подписания соглашения в Вильнюсе существует».

Напомним, сегодня президент Европейской комиссии Жозе Мануэль Баррозу и президент Совета Евросоюза Херман ван Ромпей заявили, что предложение подписать соглашение об ассоциации между Украиной и Европейским Союзом еще на повестке дня.

"Выражая беспокойство решением украинских властей о временной приостановке подготовки к подписанию соглашения об ассоциации и глубокой и всеобъемлющей зоны свободной торговли, (заявляем, что) позиция Европейского Союза остается четкой. Предложение в подписании беспрецедентного соглашения об ассоциации и ЗВТ все еще на столе. Это требует необходимую политическую волю от украинских властей, решительные действия и достижение значительного прогресса в отношении условий, установленных в декабре 2012 года", - сказано в совместном заявлении Баррозу и Ромпея.

Мусоргани не люди - це пси козляри межигірського

  • 25.11.13, 16:40
25 Листопада 2013 16:38У Києві міліція жорстоко побила молодих львів'ян, - Яценюк

Міліція жорстоко побила і затримала молодих людей, які поверталися до Львова після участі в Європейському майдані в Києві. Про це повідомив біля харківської лікарні «Укрзалізниці» голова Політради ВО «Батьківщина» та фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк. Повідомила прес-служба ВО "Батьківщина".

«Щойно мені зателефонувала народний депутат Тетяна Слюз. Семеро молодих людей, які вчора були на Майдані, сьогодні поверталися назад до Львова, щоб далі продовжувати навчання, були зупинені підрозділами міліції, відвезені в Печерський райвідділ, жорстоко побиті. Зараз знаходяться в лікарні», - повідомив він.

«Били в машині – доки їх везли, били у Печерському райвідділі», - додав він.

Він зазначив, що міліція виправдовується, ніби переплутала молодих людей із якимись злочинцями: «Спочатку побили, а потім сказали, що переплутали, і відпустили. Після того, як туди поїхали депутати».

Арсеній Яценюк повідомив, що по прильоту в Київ іде до Генерального прокурора - «хай викликає «звірйо», яке вони там розплодили в місті Києві, яке називається міліція, нехай негайно приймають рішення про порушення кримінальних справ по відношенню до них».

Тетяна Слюз розповіла, що семеро молодих людей, серед яких її син та брат, виволокли к власного автомобіля, кинули в автозак, жорстоко били у автозаці та у Печерському райвідділку міліції.

«Відбувається терор, людей на вулицях забирає «Беркут», витягують з власних машин та жорстоко б'ють», - повідомила вона.

«Одного хлопця побили настільки жорстоко, що викликали швидку допомогу - в нього поламана щелепа», - розповіла народний депутат.

За її словами, зараз хлопці у Печерському відділку міліції Києва пишуть заяви про побиття та чекають на медичну допомогу.

Звернення КУН

  • 25.11.13, 16:20
Звернення Конгресу Українських Націоналістів до українського народу 

Шановні українці!

Антиукраїнська влада на чолі з Президентом Віктором Януковичем вирішила перекреслити майбутнє Української держави, ухваливши рішення про демарш євроінтеграції за тиждень до підписання Угоди про асоціацію з ЄС.

Таке рішення є прямою зрадою національних інтересів України, прямою зрадою Батьківщини. Влада нахабно зневажає вибір українських громадян задля власного зиску. Віктор Янукович після кулуарних перемовин із господарями Кремля вирішив проміняти асоціацію з ЄС на гарантії безпеки для себе та свого клану, відновивши колоніальний статус України у складі Російської імперії. Чинний Президент України діє жорсткими авторитарними методами, що є викликом і зневагою українського суспільства.

Не дозволимо перетворити незалежну Українську державу на Малоросію, втягнути нас у новітню російську імперію! Не дозволимо перекрити Україні шлях до європейського співтовариства!

У День Свободи Конгрес Українських Націоналістів закликає своє членство та прихильників до мобілізації! Кожен українець має вийти на майдан свого міста, селища та долучитись до акцій протесту на захист нашої свободи та  європейського вибору!

Конгрес Українських Націоналістів вимагає відставки Прем’єр-міністра України Миколи Азарова, а також дострокових виборів Президента та Верховної Ради України.

Пам’ятаймо про відповідальність перед нацією, найкращі сини і дочки якої впали за українську свободу!

Слава Україні!     Героям Слава!

Голова Конгресу Українських Націоналістів          Степан Брацюнь