Про співтовариство

Тут об’єднуються ті, хто любить свій Край. Ми писатимемо тут про це. Будемо розміщувати цікаві фото, обговорювати проблеми сьогодення.

Увага! Учасником співтовариства може стати блогер, який пише на українську тематику.

Топ учасників

Вид:
короткий
повний

Ми любимо тебе, Україно!

Лісапетний батальйон провокує Росію на збройний конфлікт

Незаконне збройне формування бандерівців у дії :)


Нова спроба зачистити Майдан СЬОГОДНІ уночі РЕПОСТ !!!!!!!

  • 25.03.14, 21:23

Вночі буде спроба заарештувати ряд керівників "Правого сектору", — ЗМІ


В.о. міністра внутрішніх справ України Арсен Аваков розпорядився провести допити керівників "Правого сектору".
Про це повідомляє видання РИА Новости з посиланням на власні джерела.
"Уже відомо, що керівництво "Правого сектору", причому мова йде не про 3-4 людей, а про сотні людей в організації, включаючи керівників середньої та нижчої ланки, не мають наміру миритися тиском на організацію. Аваков і Парубій були оголошені ними зрадниками", - пише видання.
За даними джерела, Аваков віддав розпорядження розпочати проведення допитів керівників "Правого сектору", перш за все тих , хто перебуває на Майдані.
РИА Новости запевняють, що слідчі МВС вже зараз працюють в наметах на Майдані.
За словами співрозмовника агентства, сьогодні вночі буде зроблена спроба зачистити Майдан, заарештувати ряд керівників "Правого сектору". Для досягнення цих цілей будуть використані старі міліцейські кадри , "які відчувають зрозумілу ненависть до Майдану", а також навчені і озброєні загони "Батьківщини" .
"Судячи з наявної інформації , хлопці остаточно пересварилися , і зворотного ходу вже не буде" , - пише джерело.
Джерело не виключає, що "зачистки" організації пройдуть по всій країні, включаючи західні області України.

Як мама захищає НЕ ВБИТОГО прокурора

  • 25.03.14, 20:55
ось тут повніша версія, котра не вставляється http://www.youtube.com/watch?v=-mdBu7Mraqc


Олександр Музичко 1962-2014

  • 25.03.14, 19:54
Він найбільше любив Україну

*** при спробі додати до цієї замітки музику обмежує доступ до інтернету
(таке обмеження йде від цього сайту (чого не було під час активного Майдану)


Понад 6,5 тисячі готові до евакуації з Криму

Понад 6,5 тисячі військовослужбовців та членів їхніх сімей заявили про готовність бути евакуйованими з Криму. Про це на засіданні Ради заявив в. о. міністра оборони Ігор Тенюх.

«Понад 6,5 тисячі військовослужбовців та членів їхніх сімей, (з них – 4300 військовослужбовців та 2500 членів їхніх сімей) бажають продовжити службу в Збройних силах України, і хочуть бути евакуйованими з АРК», – заявив Тенюх.

У той час він сказав, що загальна чисельність військовослужбовців військових частин, дислокованих в АВК та місті Севастополь, складала 18 800 військовослужбовців.

«З них – військово-морських сил – 11900, повітряних – 2900. Решта військових частин – 4 тисячі», – зазначив  в.о. міністра оборони.

Тенюх повідомив, що для цього дислокації військовослужбовців створено штаб керівництва, розгорнута та розпочата робота трьох спільних операційних пунктів на основних магістральних шляхах із АРК: Армянськ – Херсон – с. Ставки, Армянськ – Нова Каховка – Старокостянтинівка, Чонгар – Старокостянтинівка –Чонгар.

Міноборони констатує, що близько 50% особового складу військовослужбовців Збройних сил України у Криму перейшли на бік російських військових. Про це на брифінгу сказав заступник начальника Головного командного центру Олександр Розмазнін.

Росіяни з Севастополя вже просять політичного притулку у Польщі

Двоє громадян України, мешканці Севастополя, росіяни за національністю попросили політичного притулку у Польщі після анексії Криму Росією. Про це повідомляє прес-служба Держприкордонслужби України.

«У минулі вихідні в пункті пропуску «Шегині» на українсько-польському кордоні, до прикордонників звернулися двоє громадян України, росіяни за національністю, що проживали у Севастополі і мали на це підтверджуючі документи – внутрішні паспорти з пропискою. Вони попросили українських прикордонників посприяти в отриманні політичного притулку на території Республіки Польща. Усі дані на чоловіка та жінку 1981 та 1985 років народження прикордонники Львівського загону відразу надали польській стороні», - йдеться у повідомленні.

Шукачі притулку повідомили, що «не погодилися з агресією Росії, тому проти них були застосовані заходи морального та фізичного впливу», після цього їм довелося покинути місто, в якому вони народилися та проживали.

Також у прикордонному відомстві викрили брехню «нової влади» Криму, зокрема заяву «віце-прем’єр-мінстра» Рустама Теміргалієва, що на півострів «щоденно приїжджає майже 200 біженців з України».

«Державна прикордонна служба заявляє, що на даний час не зафіксовано випадків, коли б люди їхали в АР Крим з речами, великими групами чи сім’ями. Також не відмічаються й інші факти, які б вказували, що громадяни втікають у Крим, як біженці чи задля кращого життя», - наголосили у прикордонному відомстві.

Там нагадали, що ще недавно російські ЗМІ неодноразово подавали інформацію про масову втечу українців до Росії. Але для ілюстрації такої «втечі» вони використовували  відео з пункту пропуску «Шегині» на кордоні з Польщею.

«Називали цифри у понад 100 тисяч осіб. При цьому перетин кордону з Росією по ділянці Східного регіонального управління Держприкордонслужби у середньому за добу, як в Україну так і на виїзд з України, становить 45-50 тисяч осіб різного громадянства», – розповіли в Дерприкордонслужбі

Крім того, за інформацією Держприкордонслужби з початку конфлікту з Криму вимушено виїхало більше 1000 осіб. Також зафіксовано факти, коли громадяни України вимушено покидали Кримський півострів і просили притулку в країнах ЄС. Наразі зафіксовано 34 таких осіб. Зокрема, група з 32 кримських татар (в тому числі 17 дітей) у пункті пропуску «Шегині», що на Львівщині, повідомили, що проживали поблизу Євпаторії та у зв’язку з тим, що допомагали військовим України, їх почала переслідувати так звана  нинішня влада Криму. Виїжджають вони в Республіку Польщу для отримання статусу біженців, щоб уникнути насилля.

Тиждень.ua

Spiegel Online: Німеччина переходить до жорсткого стилю відносин

Анексія Криму змусила Анґелу Меркель вдатися до незвичного для неї жорсткого підходу у відносинах з Росією, який в цілому протистоїть настроям ділових кіл та членів правлячої коаліції. Про це пише Spiegel Online.

«Канцлер Німеччини Ангела Меркель , протягом багатьох років намагалася зрозуміти президента Росії Владіміра Путіна. Але навіть вона не очікувала , що він анексує Крим», - пише Spiegel Online «Європа повинна протистояти президенту Росії Владіміру Путіну: жодного потакання, сувора відповідь», - додає видання.

До референдуму у Криму, Меркель накреслила зовсім інший курс для Німеччини в українській кризі; вона прагнула до тісної співпраці з Москвою, як пише видання, у спробі уникнути прямої конфронтації. Але як тільки Путін анексував Крим, що змусило Меркель вдатися до нехарактерного для її політики жорсткого підходу. Так, Меркель перейшла у наступ минулого тижня, розповідаючи німецькому парламенту, що "без сумніву, економічні санкції будуть розглядатися", якщо ситуація ставатиме все більш критичною.

Але шлях Меркель не є безперечним, ані в межах її правлячої коаліції з лівоцентристськими соціал-демократами, ані у її власній партії. «Не дивно, що ділові кола в Німеччині також вважають, що санкції є неправильний підходом», - зауважує видання.

Те, наскільки серйозно Берлін сприймає кризу в Україні можна зрозуміти з останніх зауважень, зроблених міністром оборони Німеччини Урсулою фон дер Лейєн. Захід, як зазначає Spiegel Online, вже явно виключає військові дії. Але НАТО розглядає розширення присутності в країнах Балтії на кордоні з Росією. "Для членів альянсу на периферії тепер важливо, що НАТО показує свою присутність", заявила фон дер Лайєн. "Нинішня ситуація ясно показує, що НАТО це не тільки військовий союз, але також і політичний", - додала вона

Таким чином, наголошує видання, міністр захистила розширення НАТО до країн колишнього соцтабору та Радянського Союзу, а саме це розширення Росія жорстко критикувала. "Це, перш за все, демократичний критерій цінностей, який поширив зацікавлення ними на нових членів", сказала фон дер Лейєн. Саме тому, на її думку, НАТО розширилося у 1990-х, а не тому, що "альянс зробив розширення своїм пріоритетом."

Spiegel Online

Екс-посол США у РФ: Росію слід ізолювати

Стратегія намагання змінити поведінку Кремля шляхом співпраці завершилася, тому слід припинити будь-яку взаємодію з нею. Про це у своїй статті для The New York Times пише колишній посол США у Росії Майк Макфол.

«Рішення президента Росії Владіміра Путіна Росії анексувати Крим завершило епоху після закінчення «холодної війни»», - вважає екс-посол США у Росії Макфол.

Нова ера, на думку Макфола, визначається ідеологічними зіткненнями, націоналістичним відродженням і територіальною окупацією – ерою, яка певним чином схожа на трагічні періоди конфронтації у 20-му столітті в Європі. Звісно, зазначає він, є важливі відмінності, і розуміння цих відмінностей матиме вирішальне значення для успіху американської зовнішньої політики в найближчі десятиліття.

«Паралелі із ідеологічними конфліктами минулого століття вражають. Ревізіоністський автократичний лідер спровокував цю нову конфронтацію», - стверджує Макфол, тому на його думку, не випадково, що він значно ослабив демократичні інститути в Росії протягом останніх двох років перед вторгненням у Крим, а згодом перейшов до закриття незалежних ЗМІ під час окупації українських територій.

«Крім того, як і в минулому столітті, до Європи повернулася ідеологічна боротьба між автократією і демократією. Оскільки демократичні інститути ніколи повністю не приживалися в Росії, ця битва ніколи повністю не зникала. Але тепер, демократичні суспільства повинні визнати право Путіна на самодержавство і взятися до інтелектуальної і нормативної боротьби проти цієї системи з тією ж енергією, з якою ми бралися до попередніх зіткнень із антидемократичними урядами в Європі», - наголошує екс-посол США.

На думку Макфола, як і колись теперішній російський режим має бути ізольований. «Стратегія прагнення змінити поведінку Кремля в процесі взаємодії, інтеграції і риторики закінчилася на даний момент. Жодного членства в групі G8, приєднання до Організації економічного співробітництва та розвитку, або переговорів щодо ПРО. Натомість мають бути санкції, зокрема проти тих людей і організацій (пропагандисти, державні підприємства, пов’язані з Кремлем банкіри), які діють як інструменти примусової влади Путіна. З іншого боку, особи та компанії, які не пов'язані з урядом треба підтримати, зокрема тих, хто прагне забрати активи з Росії чи емігрувати», - зазначає він.

Як і під час Другої світової війни і «холодної війни», США та союзники можуть співпрацювати з Путіним, коли життєві інтереси перетинаються. Але така співпраця, на думку екс-посла США, аж ніяк не має бути більше засобом для того, щоб спрямувати Росію до дотримання міжнародних норм та цінностей.

The New York Times

Одержимість

  • 25.03.14, 18:13

Кожне царство,що розділилося саме в собі,спорожніє,і всяке місто чи дім,що розділився сам у собі,не встоїть(Мф.12,25)

Цей Біблійський закон,що діє вже більше 2000 років,на даний час,як ніколи дуже актуальний для нашої країни.Хто насправді розділяє Україну?Росія,Америка,інопланетяни?Насправді все набагато банальніше.Якщо немає злагодженості і гармонії всередині,якщо немає єдності між самим народом,то до кого тоді можна ставити претензії,як не до самих себе?Кожна країна у своїй історії переживає війни,революції,боротьбу за свободу і незалежність,крахи і занепади,після чого обов’язково йде зростання і покращення.Напевно,Україна-чи не єдина країна світу,яка ніколи за всю свою історію не виходила зі стану боротьби за свою незалежність.Шевченкові вірші,які були написані 200 років назад,залишаються актуальними донині.Не змінилося нічого…Важко уявити собі поляка,який би несамовито верещав на вулиці,що він хоче жити в Німеччині,чи англійця,який би благав французів загарбати його територію…У всьому світі це сприймається як неповносправність розуму і абсурд,тільки не в нашій країні.Хочеться спитати у зомбованих представників південного сходу,де ви бачили хоча б одного ненависного вами бандерівця,який би кричав,щоб Польща чи будь-яка Європейська країна ввела війська на нашу територію і загарбала її???Хоча в Європі порівняно з Росією рівень життя у 100 разів вищий.Нам потрібна незалежна суверенна Україна у складі Європи,а вам потрібна росія у складі росії,де за межами москви суцільна біднота і безпросвітне пияцтво.І найстрашніше- те,що таке життя там вважається нормою.Бідних росіян вже настільки затуркали і зашугали,що вони живуть як сліпі песики…І це їм подобається.Може,зібрати усіх найсильніших священників-екзорцистів,щоб провели обряд вичитки над південним сходом України,щоб звільнити їхні голови і душі від проросійської одержимості?Оскільки після одержимості наступає

остання стадія -повна деградація людини і духовна смерть.Навряд чи щось інше вже їм допоможе.Отямтеся,поки не пізно і не нищіть країну,яка вас породила і вигодувала,інакше вона знищть вас!