Про співтовариство

Тут об’єднуються ті, хто любить свій Край. Ми писатимемо тут про це. Будемо розміщувати цікаві фото, обговорювати проблеми сьогодення.

Увага! Учасником співтовариства може стати блогер, який пише на українську тематику.

Топ учасників

Вид:
короткий
повний

Ми любимо тебе, Україно!

Олександр Сіромаха: Куди йдемо?..

Сьогодні Україна зайшла у глухий політичний кут, суспільство втомилося від політиканів і політики, і вже стає зрозумілим, що планка, поставлена Помаранчевою Революцією, виявилася занадто високою. Суспільство хоче жити краще, але ще не може... Президент України – це типовий приклад того, як з гарних намірів можуть народитися негативні наслідки, а також типова демонстрація того, що для управління країною недостатньо носити вишиванку.

Нова українська політична еліта виявилася занадто далекою від еліти справжньої. Вона являє собою пряме відзеркалення негативних рис українського суспільства: його хуторянства, корумпованості, примітивності і хамовитості. Нажаль, саме таким виявився і «революційний» президент...

Ховаючись за патріотичними гаслами, нова псевдо-еліта грабує країну ще завзятіше за попередню. На день Незалежності Президент випиває з головним дерибанщиком столиці, а Хрещатиком йдуть танки, перекреслюючи надії, що добробут громадян в цій країні колись буде важливішим за вузколобі особисті цілі політиків.

Стрімке падіння рейтингу – а значить шансів і далі лишатися біля корита – не примушує політиків замислитися, що можна було б зробити краще, а лише провокує на злобні рефлексії в бік колишніх соратників, через які страждає уся країна.

Перша хвиля прискореного розвитку і ентузіазму післяреволюційного суспільства наштовхнулася на каміння особистих амбіцій верхівки. Національну ідею підвищення добробуту і розвитку середнього класу підмінили псевдо-патріотизмом і роздмухуванням внутрішніх та зовнішніх конфліктів. Структурні реформи так і залишилися гаслами, а українцям і далі кидають кістки від риби замість того, щоб дати вудку.

Висновок може бути лише один: теперішня «еліта» не хоче, та й не спроможня щось суттєво змінити на краще. Тому активній частині суспільства слід консолідуватися, а не гризтися, хто є краще – вор з косою чи грабіжник у вишиванці. Консолідуватися і працювати на прискорення зміни еліти, приходу до влади нового покоління політиків, на політичне виховання суспільства. Головне сьогодні – не дати країні, що трохи підняла голову після революції, знову застрягти в болоті «оновленого кучмізму».

Джерело: Майдан

Тут будуть люди, які вміють думати



Співтовариство "Антикомуніст" (засноване 22.08.2008):
http://blog.i.ua/community/1086/info/


Сюди писатимуть:
- ті, хто вважає комуністичний режим злочинним;
- ті, хто не хоче повернення до імперії зла - СССР;
- ті, хто хоче заборонити діяльність Комуністичної партії України, а комуністичну ідеологію прирівняти до фашизму.

http://blog.i.ua/community/1086/

"Майдан" вітає Українців з Днем Незалежности

Шановні читачі "Майдану", пані та панове Українці

"Майдан" вітає всіх Вас і себе з Днем Незалежности України.

Цього року відомі події, що припали майже на наше Свято, ще раз нагадують нам, що справжні Незалежність і Свобода не даються легко, вони мають бути виборотими нацією.

Наша лінія оборони пролягає не тільки по державному кордону України, вона проходить і по невидимому інформаційному полю і у взаєминах з власною владою, котру ми маємо змусити бути справді Українською владою, відповідальною перед народом.

Оборонити ці наші барикади, Незалежність і Свободу ми можемо тільки спільними зусиллями, тож, Українці, не дамо нас роз'єднати - ні ФСБ, ні нерозумним політикам, ні своїй нетерпимости до іншої думки. Ми всі Українці, ми - вільні люди вільної України і ми - переможемо.

За нашу Свободу, за нашу Незалежність!

Слава Україні!




Майдан


Я приєднуюся до привітань і приєдную від себе до цього привітання пісню гурту "Мандри" - "Не спи моя рідна земля".

Вітаю всіх зі Святом Незалежності!!!

  • 24.08.08, 10:49

ХАЙ НАША ДОЛЯ НАС НЕ МИНАЄ,

ХАЙ КРАЩЕ В СВІТІ ЖИВЕТЬСЯ !

ШАНУЙМОСЯ,  БРАТТЯ,  БО МИ ТОГО ВАРТІ!

А ТАКИ - ВАРТІ!

БУДЬМО!

Ви хочете все знати про Олімпійські ігри - 2008?




Ви хочете все знати про Олімпійські ігри - 2008 з першоджерела?

Тоді Вам сюди: http://www.olympicgames.com.ua/

Ай да Вася!



Второе украинское «золото» субботы на счету боксера Василия Ломаченко
Вице-чемпион мира прошлого года Василий Ломаченко после проигранного финала (впервые кому-то проиграл за 13 лет) россиянину Альберту Селимову не скрывал своих слез разочарования. Многие тогда посчитали, что 20-летнего украинца из Белгород-Днестровского просто засудили, а потому в Пекине нужно каждого соперника бить так, чтобы тот упал и не встал.

William Hill на победу Ломаченко в олимпийском турнире давал котировку 3:1 (на россиянина Селимова – 2:1). По оценке букмекеров, Василий был самым вероятным претендентом на «золото» среди всех украинских олимпийцев.

Отдельно отметим, что парень считает слезы настоящего мужчины приемлемыми, а боксом стал заниматься с шести лет, так как в маленьком городке больше нечем было заняться. Мама у Василия – мастер спорта по акробатике, отец – до сих пор его тренирует, причем спуску не дает. Ломаченко очень любит коротать время за компьютером: игры, фильмы, музыка, и является большим поклонником рэпа. «Вот завоюю на Олимпиаде медаль, тогда и подамся в профессионалы», – с таким настроем он и выступал в олимпийском Пекине.

Еще год назад Ломаченко выступал среди юниоров, даже чемпионом мира в этой возрастной категории становился, но переход во взрослый бокс прошел совсем гладко, ведь разницы в возрасте одессит замечать не хочет. Чтобы победить его в Пекине, украинцу пришлось здорово прибавить в скорости и в силе удара. Главной составляющей успеха Ломаченко называет жесткую дисциплину, ведь даже за опоздание на тренировку его отец-тренер заставляет сына отжиматься, словно начинающего. И это заслуженного мастера спорта! Который заслужил квартиру от мэрии своего родного города, причем тот прием у градоначальника Василий, чьим кумиром всегда был и остается Рой Джонс, запомнил потому, что пришлось одевать костюм, в котором ему тесно и неуютно. А еще ему подарили большой торт с шоколадными перчатками.

В последние годы в аматорском боксе Украины отмечался кризис. Остро ощущался дефицит ярких имен, и, как следствие, все меньше титулов завоевывали наши боксеры. Критической точкой отсчета стал командный провал на Олимпиаде-2004. На все это наложились «разборки» спортивных функционеров, которые долгое время не могли разобраться, кто есть легитимный руководитель национальной федерации бокса, и в какой форме она вообще должна существовать.

В олимпийским Пекине Василию Ломаченко катастрофически не повезло со жребием, ведь с россиянином Селимовым он встретился уже в 1/16 финала и победил своего обидчика со счетом 14:7 (дело дошло до того, что чемпион мира уже после поединка полез в драку). Затем в 1/8 финала от украинца пострадал узбек Султонов (13:1), в четвертьфинале был бит (12:3) китаец Ли, а в полуфинале под напором нашего земляка капитулировал (1:10) турок Килич.

Противником по финалу стал француз Кедхапи Джелхир, который не выдержал напора славянина. Бой рефери завершил досрочно, на 111-й секунде ввиду явного преимущества нашего земляка.

http://www.olympicgames.com.ua/

Державний Прапор об'єднує всі регіони в єдину соборну Україну








Президент Віктор Ющенко взяв участь у церемонії підняття Державного прапора України, що відбулася на Майдані Незалежності на честь свята цього символу Української держави. Такий захід відбувся вперше.

"Історична справедливість звершилася в доленосному 1991 році. З синьо-жовтим прапором ми вибороли незалежність й відновили свою державність.  З ним увійдемо до об'єднаної сім'ї європейських народів. Синьо-жовтий стяг - це символ наших перемог", - заявив Президент України.

Він повідомив, що у цей урочистий день з Майдану незалежності національні прапори вирушають з Києва у всі регіони України.

"Ці великі знамена майорітимуть у місцях звитяг українського духу та зброї по всій Вітчизні.

"Наш Прапор об'єднує всі регіони в єдину соборну Україну. Він об'єднує нас у великий український народ. Любімо й шануймо його як найдорогоціннішу національну святиню", - закликав Президент.

Після виступу Глава держави вручив паспорти громадян України двадцяти сімом дівчатам та юнаків віком 16 років, які представляють регіони країни.

"Я щиро вірю в вас. Гідно несіть у майбутнє наш рідний прапор. Служіть Україні вірою й правдою, живіть заради неї", - закликав їх Президент.

ДОВІДКОВО: Вже другий рік поспіль Президент України реалізує загальнонаціональний проект «Український прапор у кожну родину». Цей проект запланований на три роки і розрахований на чотири етапи. Нині проходить третій етап - забезпечення прапорами державних установ, навчальних закладів міст та обласних центрів. Четвертий етап передбачає передачу прапора у кожну українську родину. На думку Віктора Ющенка, ця акція має на меті за три роки зробити все можливе, щоб український прапор прийшов у кожну українську родину, кожну оселю, дім, установу.

Прес-служба Президента України Віктора Ющенка.

У Віталія Кличка китайська митниця відібрала сало



Відомого боксера Віталія Кличка у Китаї спіткала невдача - cуворі митники конфіскували у нього кілька кілограмів сала. “Постраждалий” поскаржився журналістам: працівники аеропорту залишилися невблаганними, довелося вибачатися перед друзями, які так чекали боксера з гостинцем з Батьківщини, повідомляє 5 канал.