Про співтовариство

Тут об’єднуються ті, хто любить свій Край. Ми писатимемо тут про це. Будемо розміщувати цікаві фото, обговорювати проблеми сьогодення.

Увага! Учасником співтовариства може стати блогер, який пише на українську тематику.
Вид:
короткий
повний

Ми любимо тебе, Україно!

Не варто показувати язика

Віктору Януковичу і Партії регіонів присвячується
Перш ніж шось робити, варто відповісти собі на просте і очевидне запитання: "а для чого це?" Перш ніж пхатися у владу і вигравати вибори – особливо. Виглядає, що перемігши Януковичем на виборах, регіонали не надто уявляють, що робити далі: бажаючих мати понтові посади і владний ресурс – до чорта, а бажаючих і (що важливо) вміючих працювати – неспівмірно менше. Тому вербалізується глупство, яке у спробі своєї матеріалізації може перейти на більш "просунутий" і небезпечний рівень відвертої дурости. Йдеться про "мовне питання", наміри "переврегулювати" яке через законодавче розширення сфери застовування російської мови останнім часом активно озвучуються.

Тож далі – невеличкий лікнеп для ентузіастів рефлекторних рухів поза всяким сумнівом великим и могучим русским языком.

Відповідно до ст.10 Конституції України:
"Державною мовою в Україні є українська мова.
Держава забезпечує всебічний розвиток і функціонування української мови в усіх сферах суспільного життя та всій території України.
В Україні гарантується вільний розвиток, використання і захист російської, інших мов національних меншин України.
[ Читати ВСЕ > > > ]

Веселі, брате часи настали?

Актуальніше ніж чотири роки, що минули від її написання... І тихо, тихо навколо стало... Кудись поділися голоси... Часи веселі настали, нас лишилось так мало, Ну їх, брате, такі часи! Та нам з тобою своє робити, Відкрити очі і далі йти! І зуби сильно стиснувши, маму ніжно любити Хто ж тоді, як не ми, брати?!    

15 лютого Стрітення цьогоріч у перший день Великого посту

  • 15.02.10, 10:15
15 ЛЮТОГО
СТРІТЕННЯ ВІДЗНАЧАЄМО ЦЬОГОРІЧ У ПЕРШИЙ ДЕНЬ ВЕЛИКОГО ПОСТУ.

На свято Стрітення, за традицією, вірні посвячують в церкві свічки, які несуть до своїх домів як символ світла і очищення.

Празник Стрітення Господнього входить до дванадцяти найбільших
церковних свят. Урочисто його почали відзначати з кінця V ст., хоча
згадки про його святкування у Єрусалимі датовані уже другою половиною
IV ст.

15 лютого 2010 року - перший день Великого посту.

Оскільки від сьогоднішнього дня у тих, хто сповідує православ’я, і
греко-католиків настає сорокаденний піст, то ось які вимоги до цього
періоду в житті вірян рекомендує церква:

"Піст в практиці
Церкви існує від самих початків. Але з бігом часу кожна із конфесій
встановила свою практику посту. Слід однак пам’ятати, що основна мета
посту – духовна,
тобто, насамперед, потрібно постити від гріха, злих
схильностей.
У дні посту необхідно стримуватись від лихих діл, думок,
слів; зберігати погідність духу, внутрішній мир та радість. Стримування
від гріха набагато важливіше ніж стримування від їжі,
хоча це також
необхідне та допомагає поборювати гріх, вправлятись у духовному зрості,
духовному житті. Нам же потрібно пам’ятати та виконувати і одне і
друге."
http://www.google.com.ua/#hl=ru&q=%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D0%BB%D0%B0+%D0%BF%D0%BE%D1%81%D1%82%D1%83&meta=&aq=f&oq=%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D0%BB%D0%B0+%D0%BF%D0%BE%D1%81%D1%82%D1%83&fp=1&cad=b

Святий Валентин - український святий

  • 14.02.10, 15:29
Не перестаю дивуватись з чудес, які постійно продукує світу Україна, але чимало див стається у нас і так би мовити приватного характеру.
Для мене, як і для багатьох в Україні, свято закоханих в День Святого Валентина 14 лютого, було чимось з навіяних нам традицій західної культури, навіть своєрідним бізнес-проектом,  аж раптом я дізнаюсь, що святий Валентин є навправду українським святим, а його нетлінні мощі виставлено у катедральному соборі Юра нашого Львова. Звідки вони там з’явились? А з нашого славного міста Самбора!
Мощі покровителя закоханих - Святого Валентина вже кілька віків зберігалися в церкві Різдва Пресвятої Богородиці у Самборі Львівської області, а автентичність реліквії засвідчує документ за підписом Папи Римського від 1759 р.
Як розповів отець Богдан Добрянський, адміністратор парафії у Самборі, Святий Валентин був покровителем Перемисько-Самбірської єпархії. У 1759 році прах святого вийняли із землі на цвинтарі св. Присцілли у Римі. Тоді ж у Ватикані вирішили передати частину мощів святого у храми тієї землі, якою опікувався Святий Валентин. Фрагмент черепа та кілька кісточок поклали у саркофаг і доправили до храму Самбора. Від того часу реліквію зберігають там, але в радянські часи це замовчували, щоб атеїсти не знищили реліквію. Тепер це стає набутком широкої популярності і навіть паломництва, як ще одне з дивовижних чудес України.

Богдан Гордасевич

Кого б ви хотіли бачити на посаді міського голови Полтави?

"Відкрита Полтава" проводить інтернет-опитування на своїй головній сторінці, пропонуючи прізвища відомих у Полтаві діячів: Андрія Матковського, Андрія Баранова і Олександра Мамая.

Якщо учасникам опитування не вдалося обрати серед трьох, запропонованих "ВП", то вони можуть проголосувати у графах: "іншого полтавця", або "не знаю".

Проголосувати можна тут: http://vidkrytapoltava.blogspot.com/


Чи подобається вам робота мера міста, в якому ви живете?

Опитування-голосування: Чи подобається вам робота мера міста, в якому ви живете?

12%, 12 голосів

82%, 80 голосів

5%, 5 голосів
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

Янукович весь ранок радував Росію НАТО, російською мовою і Банде

Україна не буде розширювати формат відносин з НАТО.

Про це Янукович заявив в інтерв'ю програмі "Вести недели" каналу "Росія 24", що вийшло в суботу вранці.

"Формат відносин України з НАТО на сьогоднішній день визначений, і він не буде розширяться. Відповідно до цього формату Україна буде будувати відносини з НАТО", - заявив він.

"Ми чітко дали відповідь на питання, що якщо виникне питання вступу України в НАТО - думаю, в найближчі роки воно не виникне - але якщо виникне, воно буде вирішуватися на всеукраїнському референдумі", - заявив переможець президентських виборів.

На питанні про статус російської мови, Янукович заявив, що "5-літня історія переконала український народ у тому, що не можна йти шляхом, я б сказав, насильницької українізації і порушувати права російськомовного населення".

Він нагадав, що Україна багато років тому ратифікувала європейську Хартію про мови, що "передбачає застосування російської мови в Україні в діловодстві, у медицині, судочинстві. І в усіх регіонах, там, де є така необхідність, він буде застосовуватися".

"Права російськомовного населення не будуть порушені. Для цього буде прийнятий відповідний законопроект, що буде імплементувати європейську хартію", - заявив Янукович.

На питання, що він має намір робити з указами, підписаними в останні дні правління Віктора Ющенка (про Бандеру ОУН-УПА), Янукович сказав, що питання "дуже резонансне для країни, і сильно впливає на розкол".

"Звичайно, я це питання обов'язково буду вирішувати, щоб у майбутньому не виникали питання переписування історії", - заявив політик.

Він відзначив, що сучасними нагородами не варто нагороджувати людей, які давно померли.

Українська правда


Есть ли жизнь при Януковиче?

Со всех демократических концов и закоулков Украины доносится тоскливый стон и вой. У станков и мартеновских печей… тьфу ты, у компьютерных мониторов оплакиваются «европейский выбор» и украинский язык. Нет-нет, да и донесется откуда-то истошно – «донецкое быдло!» и сразу же – всхлипывающие рыдания про Майдан, на который уже никто выходить почему-то уже не желает… Да что собственно случилось? Конец света наступил что ли? И что такое мы собственно потеряли? Поэтому, хочется остановиться на нескольких мифах нашего «демократического» сознания связанных с Януковичем:

Янукович и:

Миф про независимость, Миф про «донецких олигархов», Миф про «донецкое быдло» и «совков» Миф про утраченный «европейский выбор» Миф про демократию и украинский язык

Читать текст полностью