Про співтовариство

Тут об’єднуються ті, хто любить свій Край. Ми писатимемо тут про це. Будемо розміщувати цікаві фото, обговорювати проблеми сьогодення.

Увага! Учасником співтовариства може стати блогер, який пише на українську тематику.

Топ учасників

Вид:
короткий
повний

Ми любимо тебе, Україно!

На Гаранта напав вінок!


Візит президента Росії Дмитра Медведєва до Києва розпочався з неприємностей, яких йому завдала природа.

Щоправда, київська злива наробила більше капостей українському президенту, ніж його російському колезі. Якщо Медведєва лише трохи побило градом, то Януковича ледь не збило вінком, який той поклав до пам'ятника невідомому солдату.

Люди, що вірять у забобони, побачать у цьому інциденті недобрий знак Януковичу, що супроводжують його з першого дня президентства. Як відомо, під час інавгурації Януковича ледь не прибило дверима парламенту.

Киянам - терміново! 17 травня - акція на Хрещатику.

Організатори дали Києву малувато часу на мобілізацію, але підтримаймо!

Громадянська акція “Лента за лентою. Україно, мовчи!”

Гасло – "Мы мовчимо але думаємо дуже голосно."

Де: Майдан. Вихід з метро біля Поштамту і далі вниз по Хрещатику

Коли: понеділок 17 травня 2010 року 19.00

Тривалість акції: 10 хвилин

Чому?
Міністр МВД Могильов заявив, що на мітингах не можна галасувати.
Київський окружний адміністративний суд заборонив мітинги 17 травня.
Верховна Рада прийняла, а Президент підписав закон про недопущення зловживання правом оскарження, по суті спрямований на обмеження прав громадян.
Це неприпустимо згідно статті 22 Конституції України.

Що ми можемо зробити?
Висловити свою незгоду законними методами.

Як?
Прикрасити одяг жовто-блакитною стрічкою – як символом єдності України, поваги до її законів і громадян. Стати ланцюжком, не перешкоджаючи проходу людей по тротуару. Тримати палець біля губ: «Тссссс!». Подумати.
Голосно подумати.
Розійтись.

Якщо ви не придбали стрічку - не біда. Прийдіть трохи раніше, і ви отримаєте її БЕЗКОШТОВНО.
Бо цим не торгують.
Якщо ви зробите напис на стрічці НЕПРОДАЖНА - ми за.

Телефони організаторів сповістимо у неділю.
Слідкуйте...


РЕПОСТ НЕОБХІДНИЙ
прошу...



Общественная акция “Лента за лентою. Украина, молчи!”.

Лозунг – "Мы молчим, но думаем очень громко!"

Где: Майдан, выход из метро возле Главпочтамта и дальше по Крещатику цепью

Длительность акции: 10 минут

Когда: понедельник 17 мая 2010 года 19.00

Почему? Министр МВД Могилев заявил, что на митингах нельзя шуметь.
Киевский окружной административный суд запретил митинги 17 мая.
Верховная Рада приняла, а Президент подписал закон о недопущении злоупотребления правом обжалования, по сути направленный на ограничение прав граждан.
Это недопустимо согласно 22 статье Конституции Украины.

Что мы можем сделать? Выразить свое несогласие законными методами.
Как? Украсить одежду желто-голубыми лентами – как символом единства Украины, уважения к ее законам и гражданам. Встать цепочкой, не мешая проходу людей по тротуару.. Держать палец у губ: «Тссссс!».
Громко подумать.
Разойтись.

Знайшов тут:

http://www.maidan.org.ua/

з посиланням сюди:

http://community.livejournal.com/lenta_ua/4923.html#cutid1

Ще один привід задуматись,з ким бути Україні

  • 16.05.10, 07:56

Директор української філії Інституту країн СНД упевнений, що російська мова обов'язково стане другою державною.

http://vidgolos.com/24542-kornilov-na-ukrayini-bude-vvedeno-dvomovnist-abo.html

 

 


79%, 31 голос

21%, 8 голосів
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

І мене називають бандерлохом...

  • 14.05.10, 22:03
Мій дід вступив в бій 22 червня 1941 року, захищав Київ, був важкопоранений і був у страшному "дарницькому" таборі військовополонених, втік, в 1943 році, його як штрафника з його меншими братами 1923 і 1925 років народження направили на штурм м. Василькова, де дядьки мали на озброєнні тільки вила і "мосінку" на трьох, і вижив тільки мій дід, але він вийшов з бою без поранень і його знову на штурм...
Загинув він під час "умних і справдливих" атак Жукова в 1945 році...
Добре, що хоч я знайшов його могилу...
Другий дід загинув в 1940 році при так званій "чесній" совєцько-фінській війні...

п.в. Другого діда моя Мама не знала, а Батько пам‘ятає свого Батька...
п.п.в. Мій Батько воював в 1956 в Угорщині, "захищав соціалізм"
п.п.п.в. Брат мій в Афгані теж саме робив






ГОЛОВНЕ:
НЕНАВИДЖУ СССР, НКВД, ВОРОГІВ МОЄЇ БАТЬКІВЩИНИ, І ТИХ ХТО ВВАЖАЄ ЩО "ХАХЛЯНДІЯ ВИДУМКА БАНДЕРЛОХОВ"...

ЛЮБІТЬ ТУ ЗЕМЛЮ НА ЯКІЙ ВИ ЖИВЕТЕ...........

Відкритий лист прокурору Полтавської області Віктору Войцишену

Ваші підлеглі порушили кримінальну справу проти невинних людей, а винні залишаються безкарними.

Прошу Вас усвідомити, що програма «Власний дім» - державна. Кошти із держбюджету та місцевих бюджетів виділяються на пільгове кредитування індивідуальних сільських забудовників, не для окремих категорій забудовників, а всіх без винятку, як передбачено ч. 2 ст. 11 Закону України «Про пріоритетність соціального розвитку села та агропромислового комплексу в народному господарстві», а також п. 7 Правил надання довгострокових кредитів індивідуальним забудовникам житла на селі (Постанова КМУ від 05.10.1998р. №1597), в тому числі для: бухгалтерів, головних спеціалістів, завгоспів, інспекторів ДАІ, оперуповноважених, прибиральниць, секретарів, охоронців, державних виконавців, державних податкових інспекторів, медсестер пансіонату та всіх інших сільських забудовників незалежно від професії та місця роботи, а також для позичальників, перераховані в п. 4 Правил. Саме вище перерахованих забудовників старший контролер-ревізор Козацький О.Ф. та заступник начальника КРУ в Полтавській області Крутовський В.Б. вважають недостойними отримати пільговий кредит на будівництво житла в сільській місцевості.

На жаль, Ваші підлеглі, по даних цих горе-спеціалістів, порушили кримінальну справу проти службових осіб Обласного фонду підтримки індивідуального житлового будівництва на селі по статті кримінального кодексу України, якою передбачено позбавлення волі на термін від п’яти до восьми років! А мали б відкрити кримінальну справу проти службових осіб КРУ в Полтавській області за свідоме ігнорування згаданого Закону України, Правил надання кредитів, Конституції України та інших діючих законодавчих актів, які при наданні кредитів використовує фонд.

На підставі викладеного, вимагаю:
1. Порушену кримінальну справу проти службових осіб фонду закрити.
2. Негайно повернути всю вилучену документацію слідчими прокуратури Октябрського району м. Полтави.
3. Всі причетні до порушення кримінальної справи, проведення досудового слідства, яке проводиться майже рік, мають понести покарання за службову недбалість при виконанні службових обов’язків.
4. Припинити шантажування працівниками прокуратури сільських забудовників, які отримали державні кредити в Обласному фонді підтримки індивідуального житлового будівництва на селі.
5. Вибачитися за скоєне та допомогти фонду відновити нормальну роботу, бо після «слідчих дій» позичальники різко знизили повернення кредитів і лише за перший квартал 2010 року сума боргу сягла понад 300 тис. грн. Такого боргу за 10 років роботи фонду жодного року не було.

Пропоную Вам, Вікторе Дмитровичу, врахувати висловлене в листі, бо дії Ваших підлеглих, по відношенню до фонду, ганьблять правоохоронний орган, який Ви очолюєте.

Тарас Токар, активіст ВГО Альянс «Майдан».
http://maidan.org.ua/static/mai/1273837024.html

На правах реклами.

  • 14.05.10, 11:58

Якщо хтось ще раптом не читав...
[ Читать дальше ]

Валерія Новодворська: Парад мародерів


Цивілізований світ тихо і пристойно відзначив 8 травня 65 років з дня перемоги над фашизмом. Власне кажучи, відзначили ті, кому було що відзначати. Східній Європі ні 8, ні 9 травня 1945 відзначати було нічого, ніде і ні з ким. Я вже не кажу про країни Балтії і про Бессарабію. Адже Червона Армія-поневолювачка до цього святкового для США і Західної Європи дня вже встигла замінити німецьких окупантів, і Балтія зі Східною Європою давно судомились під кривавими гусеницями радянських танків. Запитайте про їх святкові враження на 9 травня 1945 року в засланих і загиблих на третину по дорозі чеченців. Висланих, видно, за рекордне число Героїв Радянського Союзу, даних цим народом країні, яка живцем спалила в стодолах їх жінок і дітей, старих і хворих, які не могли дійти до вагонів для худоби, щоб їхати в казахські степи.

Запитайте про святкові настрої рідних катинських жертв, а також кинутих у табори угорців, чехів, словаків; запитайте у замучених задовго до 9 травня або померлих від голоду в Сибіру литовців, латишів і естонців, які почуття у них викликає наша святкова дата, що стоїть на п'єдесталі з 65-річної буденної брехні. І вони вам дадуть відповідь з могили: "Нам плювати на вашу Перемогу, бо вона була ланкою в ланцюзі нашого поневолення й загибелі".

Але наша Мародерська влада не прогавила нічого і використовувала нещасних людей похилого віку (за один обід, за один салют, за миску гречаної каші на Поклонній горі, за десяток-другий квартир - витрати невеликі) на всі сто відсотків. Тепер їх пересиплють нафталіном, а до 70-річчя та чергового шабашу вони не доживуть. З них навіть зняли, як чоботи, георгіївські стрічки, зняли собі на бантики тилові чекістські щури з Лубянки і з Кремля, хоча це блюзнірство, бо за ордени і медалі на таких стрічках на фронті платили кров'ю.

Що відзначали польські частини на Красній площі? Розчленування своєї країни за пактом Молотова-Ріббентропа? Поневолення її СРСР за Ялтинською змовою? Відмову Червоної Армії допомогти їх повстанню і врятувати від знищення Варшаву? Катинський розстріл? Можливо, президент Лех Качинський повинен був померти саме тому, що він не допустив би Польщі до цього приниження: участі в ролі кроликів у параді радянських удавів на Красній площі?

Та історична промова Медведєва щодо того, що сталінізму у нас немає, але не можна ж заборонити людям мати свою думку про Сталіна. Уявляю собі промову Ангели Меркель на тему: "Не можна заборонити людям мати свою думку про Гітлера, ветерани СС і вермахту високо оцінюють його історичну роль". Уявляю собі трамваї або автобуси в Берліні, обклеєні "на приватні кошти" портретами Гітлера, а також пам'ятник йому на кошти господаря тієї самої мюнхенської пивниці в залі або біля дверей. Такого не може бути? Втрутиться світова громадськість? Ау, світова громадськість! Де ти була, коли портрети Сталіна вішали в Росії? Покладала вінки під сталінський гімн? Поради вам і любові!

Конаючий радянський Дракон з останніх сил душить сусідів: Грузію, Україну, Чечню, Білорусь, Киргизію, і його фашизм для дурних, бідних і нероб видавася би пародією, якщо би не отруєні в "Норд-Ості" заручники, спалені в Беслані діти і гора трупів у Грузії та Чечні.

Вбити Дракона можна, якщо з ним не сідати на одну трибуну. Інакше він влізе тобі в душу, в зовнішню політику, до підручників і сяде непрохним за святковий стіл. Коли-небудь тим, хто приїхав 9 травня до Москви, стане дуже соромно, а їхні нащадки зрозуміють, що їхати на Красну площу після Грузії та Чечні, під портрети Сталіна, це було все одно, що брати участь у тому самому страшному параді у Бресті, разом з гітлерівцями і червоноармійцями, згідно пакту Молотова-Ріббентропа. Молотова можуть звати і Лавровим, а Даладьє і Чемберленом розвелася ціла купа, від Вашингтона до Праги, яка мабуть, забула, що таке Мюнхен, що таке Ялта, що таке Москва. Радянські дисиденти у 1968 році пішли на Красну площу з гаслом "За вашу і нашу свободу!". Президент Клаус, спадкоємець Дубчека, непротивленця злу насиллям, приїхав на цю ж площу під девізом "За вашу і нашу неволю!".

Великий брат думає не тільки про СНД, а й про Євросоюз.
Валерія Новодворська

Вся стаття (українською мовою) >>>
Вся статья (русский вариант) >>>

Повернення ФСБ порушує норми Конституції - генерал СБУ


Після зустрічі президентів України та Росії 17-18 травня заплановано підписати протокол про відновлення роботи представництва російської Федеральної служби безпеки на Чорноморському флоті РФ.

"У перехідних положеннях Конституції України визначено лише перебування в Криму Чорноморського флоту до 2017 року", - розповів Gazeta.ua генерал-лейтенант СБУ в запасі Олександр Скіпальський.

Нова угода між спецслужбами може порушувати Конституцію, якщо не будуть прийняті зміни до неї.

"У стосунках з Росією президент Віктор Янукович не враховує національних інтересів, а тільки думає, як ублажити Медвєдєва і Путіна. Це дуже небезпечна тенденція", - відзначив Скіпальський.

В Луганську відкрили пам’ятник жертвам націоналістів з ОУН-УПА

Новина з мого рідного міста, яка, чесно кажучи, мене вразила. В Луганську відкрили пам’ятник «Жителям Луганщины, павшим от рук карателей-националистов из ОУН-УПА».

http://glavcom.ua/news/10691.html

Датована ця новина 9 травня. Вже й не знаю, чи саме в День Перемоги цей пам’ятник відкривали?

Ось мої думки стосовно такої події. По-перше, наскільки мені відомо, вояків ОУН-УПА в Луганській області не було. Кажуть мені, що жертви самі їхали на Західну Україну. В такому разі - мова йде про співробітників НКВС?

І чому подія в ці дні (найімовірніше, саме в день 9 травня)  не направлена на покращення життя ветеранів? Чому навіть відкрито пам’ятник не ветеранам, не захисникам Вітчизни? Чи немає в самому факті відкриття такого пам’ятнику просто спроби ще більше роздратувати як прибічників ОУН-УПА так і їх противників. Зіштовхнути лобами народ України? Це таким чином пан Олександр Єфремов, який був присутній на відкритті, виконує передвиборне гасло Президента України - "об’єднати всю країну"? Мені такий спосіб видається трохи дивним...