Про співтовариство

Тут об’єднуються ті, хто любить свій Край. Ми писатимемо тут про це. Будемо розміщувати цікаві фото, обговорювати проблеми сьогодення.

Увага! Учасником співтовариства може стати блогер, який пише на українську тематику.

Топ учасників

Вид:
короткий
повний

Ми любимо тебе, Україно!

Народні методи боротьби із грипом

  • 08.12.10, 22:03

У звязку з постійними істериками навколо грипу, застуди і вакцин, які нібито дієві, а насправді руйнують імунну систему людини, свинським відношенням до здоровя людей із сторони МОЗ України, ВОЗ і інших грошових шарлатанів і аферистів, хочу запропонувати метод профілактики і боротьби із застудою і грипом, опробований неодноразово на собі і моїй сімї:

1. Купляємо корінь імбиря.

2. Чистимо його від лушпиння і натираємо на терці приблизно 1 чайну ложку.

3. Заливаємо 200 грам води і кипятимо на малому вогні, десь 7-10 хвилин, не більше.

4. Проціджуємо це все через ситечко у посудину і добавляємо туди ще 200 грам прокипяченої води і соку 1/4 лимона.

5. Даємо остинути до температури не більше 40 градусів і добавляємо меду за смаком.

6. Дана кількість розрахована на 3 рази (я вживаю 1 раз в день).

На смак.... на любителя, не зовсім приємний, але пити можна, для гурманів - для більш дієвого ефекту добавляють ще дрібку чорного меленого перцю - добре дере горло.

Результат дуже дієвий, кількість захворювань різко зменшилась, а якщо і траплялося хворіти, то не більше 3-х днів у легкій формі. Для профілактики кидають просто невеличку кількість тертого імбиря у будь-який чай.

Лікуйтесь на здоровя, Україні потрібна здорова нація. (кацапам і жидам даний метод лікування не придатний - їм допоможе царь-батюшка, Росія-матушка і пейсатий рабинlol )

P.S.: увага - імбирь протипоказаний у кого язва кишково-шлункового тракту, жовчокамяна хвороба, тих хто годує груддю і вагітним, а також у кого індивідуальне несприйняття імбиря (таких не знаю). Зате купа корисного окрім лікування грипу: покращує апетит, память і чоловічу силуsila .

СКАНДАЛ. Брати Клички приперли в Україну Кадирова

  • 08.12.10, 16:49
Як передають джерела, ватажок маріонеток був присутній 5 грудня 2010
року на матчі по боксу якогось чеченця Байсангурова. Матч проходив в
«Терміналі» (великий торговий-розважальний центр)

Жодне ЗМІ України не освітило цей інцидент. Очевидно, влади України і
Росії зробили все, щоб ця поїздка пройшла інкогніто і не викликала 
протестів української громадськості, яка пам'ятає погрози і образи на
адресу України з боку Кадирова.

Джерела повідомляють, що після того, як Байсангуров виграв матч, Кадиров почав танцювати лезгинку прямо на трибуні.

Промоутери Байсангурова — брати Клички. Перед боєм цей Байсангуров вийшов на ринг у футболці з Кадировим.



Відділ оперативної інформації
КЦ

У Полтаві з'явились білборди з антирекламою Г.Суркіса (фото)



У Полтаві на сміттєвих контейнерах жителі міста вже бачили заклики до того, щоб відправити у відставку президента Федерації футболу України Григорія Суркіса.

Днями у різних районах міста з'явилися і білборди з відповідними закликами.

Наразі не відомо, хто є замовником цієї "реклами".

"Майдан".

Не всі мєнти - сво

Як повідомляють очевидці, у п'ятницю, 3 грудня з десяток міліціянтів відмовилися "зачищати" Майдан від протестувальників. Вони зірвали з себе погони і пішли геть. Кажуть, погони летіли як чисті, так і сержантські, з "личками".

Скандальна сповідь польського підпільника АК

  • 07.12.10, 15:55
Пьотр Ліпінскі (http://www.istpravda.com.ua/reviews/2010/11/10/3768/)

Це історія шістнадцятирічного хлопчини, який стає катом. "Він кидався на закам'янілих від страху українців і з неймовірною майстерністю розпорював їм животи чи перерізав горлянки, аж кров бризкала по стінах..."

Книжка Стефана Дембскі "Екзекутор" ("Egzekutor", Stefan Dmbski, Orodek Karta, Warszawa), що недавно з'явилась на полицях, викликала у Польщі справжній скандал та бурю емоцій. Адже вона підважує так оспіваний романтичний образ партизана-підпільника.

І не суть у тому, про яку саме країну йдеться (у даному випадку - Польщу). Диверсійні методи боротьби характерні для усіх підпільних армій та структур, в тому числі й українських. Врешті, йдеться про той бік війни, який рідко висвітлюється її учасниками.

Це історія шістнадцятирічного хлопчини, який стає убивцею. За наказом Армії Крайової. АК довірила йому функції воєнного ката - він убиває польських таємних інформаторів, німецьких урядників, а у кінці - жінок та випадкових дітей.

Стефан Дембскі, автор цієї книжки, пише: "Я стріляв у людей як по мішенях на полігоні. Мені подобалось дивитись на перелякані обличчя людей перед їх ліквідацією, я любив дивитись на кров, яка хлюпає із розтрощеної голови". Дембскі походив із сільської родини, закінчив школу у Львові. Під час війни вступив до Армії Крайової. Після війни емігрував на Захід - в США він працював на підсобних роботах в торгівлі і на транспорті.

Останній "вирок" він виконав на початку 90-х років ХХ століття, покінчивши життя самогубством - чи то від невиліковної хвороби, чи від незабутніх спогадів часів війни.

Протягом останніх своїх років він писав спогади. Дуже стисло - заледве на двох сотнях машинописних сторінках. Викладене ним на папері шокує. Стефан Дембскі писав спогади як протест. Вважав, що комбатанти Армії Крайової зображують війну у рафінованому вигляді. Спогади про вбивство німців представляється як звичайне виконання обов'язку. Мовчать вони лише про тваринний інстинкт.

Дембскі показує свій життєвий шлях - від звичайного підлітка із порядної сім'ї до жорстокого убивці. У фільмі Спілберга "Врятувати рядового Раяна" є така сцена - американський солдат вбиває німця, який здавався в полон. Дивлячись її, я подумав, що якби у польській кінострічці раптом з"явився такий образ, то розверзлося б пекло. Адже, польський солдат завше є гоноровим. Книга "Екзекутор" власне ламає подібний стереотип. Книга показує, як польський солдат АК відчуває чим раз більше задоволення від вбивств, як у кінці він стає убивцею - убиває цвяхом сплячого в рівчаку російського солдата. Він убиває голого німця лише для того, щоб той не зміг розповісти своїм товаришам, що його пограбували поляки.

Українці можуть взяти цю книгу як підтвердження тези, що поляки - це злочинці.

Дембські так описує одного із своїх колег: "Він щойно бачив українців, то йому очі вилазили із орбіт, з його відкритого рота починала крапати слина, він справляв враження людини не сповна розуму.(...) Він кидався на закам'янілих від страху українців і різав їх на шматки.

Із неймовірною майстерністю він розпорював їм животи чи перерізав горлянки, аж кров бризкала по стінах. Надзвичайно фізично сильний, він дуже часто замість ножа брав дерев'яну лаву, якою розбивав голови так, ніби це були макові голівки". То ж чи твердить Стефан Дембскі, що патріотизм веде до злочину, а солдати Армії Крайової були бандитами? Ні. Переважна більшість убивств, які він виконав - це вироки, виконані іменем Польської Підпільної Держави. Вони обґрунтовувались зрадою інтересів Польщі чи можливою небезпекою того, що таємний інформатор наразить на смерть значну кількість поляків.

Дембскі пише: "Складається враження, що в АК не було дисципліни, що йдучи на завдання, можна було вбити невинних людей, смерть яких не планувалась у даній акції. Так не було. Ми підпорядковувались спеціальному воєнному плану, порушення якого каралось дисциплінарно. Усе було як у регулярній армії: покарання, і навіть польовий трибунал". Однак, Дембскі показує, що якщо солдат починає відчувати задоволення від убивства, то рано чи пізно він перетинає межу, за яким стоїть злочин.

Кожного разу легше знаходиться виправдання на потребу вбивства невинних людей. Так обґрунтовують  вбивство жінки, яка гине лише тому, що могла б упізнати поляків, що ліквідували інформатора, чи убивство дітей, які гинуть через те, що випадково виявились на лінії вогню. Дембскі застерігає, що війна це не лише трагедія, у якій гинуть наші рідні та близькі. Він прагне підкреслити іншу важливу річ - під час війни звичайні, добрі люди змушені убивати інших. А відбирання їхнього життя, хоч воно і виправдовується винятковими обставинами, не змінює свого антигуманного характеру.

Ця теза, здавалося б, є банальною, але особливо варта уваги в ті часи, коли війна існує лише на екранах кінотеатрів чи під час "історичних реконструкцій" на вулицях. У книзі можна також знайти ілюстрацію тези про те, що війни, в ім'я дорослих, змушені вести діти.

У 1945 році Стефан Дембскі мав лише 19 років. Так само, як і його колеги по боротьбі. Командири були старшими за них віком. Зверхники довіряли Дембскому виконання чергових вироків тому, що він ставав у цьому щоразу досконалішим. Однак, вони і не здогадувались про те, що ця "робота" починає йому подобатися. В Армії Крайовій розуміли, що війна може зіпсувати характери молодих поляків. Командування армії намагалось цьому зарадити, пояснюючи, що метою їх боротьби є влаштування повоєнного життя у Польщі, а боротьба із німцями є лише етапом на цьому шляху.

Тим не менше, командири Дембського довірили роль "пістолета" (так у підпіллі часто називали виконавців вироків) занадто молодій людині. Чому? Бо молодь була ефективнішою за дорослих.

Дембскі пише, що нічого не боялися лише ті, які не мали ще і двадцяти. Він також визнає, що воєнний час був для нього добрим періодом: "Не заперечую, що мені, і таким як я, диверсійне життя було до вподоби. Не потрібно було ходити до школи, яку з не любив змалечку. Я не був змушений фізично працювати, не був зв"язаний сім'єю і, до того ж, не мусив задумуватись над тим, що завтра закину до шлунка. Я не любив монотонного життя, а диверсії давали мені найрізноманітніші емоції". Книжка може викликати сумніви: а чи правду пише Стефан Дембскі?

Звичайно, що після стількох років окремі події запам'ятались йому інакше, аніж могло бути насправді. Він міг також помилятись у окремих деталях. Але, напевне, він добре пам'ятав, що тоді творилося у його голові - а це основна тема його спогадів. Як правило, у нас є схильність запам'ятовувати себе у минулому кращим, аніж це було насправді. Тому із роками воєнні мемуари розростаються надміром героїзму.

Стефан Дембскі міг би запам'ятати і себе героєм. Натомість запам'ятав він себе таки злочинцем. Джерело: "Ґазета Виборча"  Переклав: Остап Козак

З днем збройних сил україни

  • 06.12.10, 18:26

 

Зі святом всіх чоловіків і жінок, які мають відношення до армії і просто тих, хто вірить у нашу армію!

Молодці!silaboyanurabeer2

 

 









 

 

 



6 грудня два полтавських села першими вписали до «чорної дошки»

70 років тому, 6 грудня 1932 року, Рада Народних Комісарів УСРР та ЦККП(б)У прийняли спільну постанову про занесення на «чорну дошку» сіл, які злісно саботують хлібозаготівлю. За цією постановою два села теперішньої Полтавської області с. Лютеньки Гадяцького району і Кам'яні Потоки Кременчуцького району одні з перших були занесені на республіканську «чорну дошку».

Загалом, цього дня до переліку внесли шість населених пунктів України.

Колгоспам-божникам, що не виконали плану хлібозаготівель, припиняли всяке централізоване продовольче і промислове постачання, призупиняли будь-яку торгівлю продуктами та товарами, кредитування, вимагали повернути уже видані кредити, здійснювали «очищення» колгоспів від «контрреволюційних» елементів. Навколо сіл встановлювалися «загороджувальні» загони, вхід та вихід із села контролювали.

Так, під час Голодомору 32-33 років у с. Лютеньки загинуло, за неповними даними, понад 3 тис. людей, а у с. Кам'яні Потоки - понад 1 тис.

Новини Полтавщини

Поляки атакують акцію по вшануванню Степана Бандери

"Бандера - наш герой!" - так називається акція Спільноти патріотів України "Україна понад усе!" по вшануванню пам'яті ОУН(б) Степана Бандери в мережі Інтернет.

Спільнота запропонувала українським користувачам Інтернету відзначити чергову річницю від дня народження Степана Бандери встановленням 1 січня 2011 року основним фото на своїх сайтах зображення С.Бандери.

Новина про проведення акції облетіла Інтернетом і отримала ряд відгуків. Негативно вона була зустрінута громадянами Польщі на сторінці Спільноти, яка знаходиться у мережі Facebook. Образливі написи, різноманітні фото- та відеоматеріали посипалися на стіну відгуків. Адміністрація Спільноти попередила поляків про закриття стіни відгуків, якщо останні не припинять образливу атаку сторінки.

УПУ.

Титульн(і)а наці(ї)я

  • 04.12.10, 17:13
Дуда Андрій  (журнал "Тиждень")
 

Коли у липні 2009 року на зустрічі з новообраним Президентом США Бараком Обамою «не перша і не друга» людина у Росії – прем’єр-міністр Владімір Путін заявив, що в Україні проживає 17 мільйонів росіян, то це викликало в’їдливі коментарі в українській та англомовній пресі. Мовляв, як кажуть брати наші менші, «откуда дровішкі?».

Для спростування «демографічних новин» від Путіна багато потуг не треба. У 2001 році відбувся всеукраїнський перепис населення, і його дані у вільному доступі: в Україні не 17 мільйонів, а 17% (8,3 млн.чол.) населення України складають росіяни. Ця історія – зайве свідчення того, яку вагу має гра цифр щодо демографічних даних у міждержавній політиці, особливо, якщо в політику «граються» наші колишні «брати по колисці».

Чекаючи на апатію

У цьому зв’язку викликають занепокоєння теперішні маніпуляції команди Януковича навколо проведення Всеукраїнського перепису населення. Нагадаємо, що відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 9 квітня 2008 року N 581 "Про проведення у 2011 році Всеукраїнського перепису населення" Кабмін Тимошенко призначив всеукраїнський перепис на 2011 рік. Уряд Азарова своїм розпорядженням від 28 липня 2010 року вніс певні корективи – всеукраїнський перепис відбудеться у 2012 році.

Закон України «Про всеукраїнський перепис населення» від 19 жовтня 2000 року визначає перепис населення як «державне статистичне спостереження». Таких державних статистичних спостережень у нашій країні проводиться багато – починаючи від сільськогосподарського перепису і закінчуючи державним статистичним спостереженням щодо розвитку мереж каналізації.

Але значення всеукраїнського перепису – особливе, Ілліч би сказав, архіважливе. Оскільки, перепис населення включає в себе збір даних і щодо етнічного походження громадян України, і щодо їх мовних ознак. А там, де є питання національності і мови, там в Україні неможливо уникнути політизації. Тому в умовах, коли до влади в державі прийшли сили російського реваншизму, ситуація з затягуванням перепису виглядає більш ніж підозріло.

Очевидно, розрахунок тут простий: у перший рік президентства Януковича ще не відбулося системних змін в українському суспільстві в частині його національної і мовної ідентифікації. Попри негатив (у різних інтерпретаціях) до помаранчевого періоду, за останні п’ять років в українському суспільстві інтенсивно формувалась державна ідеологія, значних успіхів було отримано у реалізації національних програм у сфері освіти, телебачення, радіо, кінематографії тощо. Тобто, у тих сферах, які є визначальними у національній і мовній ідентифікації громадян. Тому сили реваншу бояться проводити всеукраїнський перепис сьогодні. Інерція національного відродження останньої п’ятирічки лякає непрогнозованим результатом. До речі, аналогічно пояснюється той факт, що проросійські сили не педалюють в останні роки винесення на всеукраїнський референдум питання про зміни до Конституції України щодо запровадження російської як другої державної мови.

Тим більше, що тенденція попереднього перепису для російського реваншизму невтішна. Якщо порівняти два останні переписи 1989 і 2001 років, то у нас спостерігається дуже цікава тенденція. Українців було у 1989 році 72,7%, а у 2001 році – 77,8%. У свою чергу, росіян було у 1989 році 22,1%, а у 2001 році – 17,3%. Це означає, що по-перше, відбувається збільшення питомої частки тих, хто визначає своє етнічне походження як українське, за рахунок тих, хто раніше себе зараховував до росіян; по-друге, нові покоління українців значно більше ідентифікують свою національність з державною належністю. Як результат, перепис 2011 року міг би продемонструвати, що росіян в Україні уже значно менше.

Розпорошити українців

Можна не сумніватися, що розпорядження Уряду Азарова від 28 липня 2010 року з відтягування дати всеукраїнського перепису викликане очікуванням результатів зворотніх процесів деукраїнізації, які має на меті втілювати команда «проффесіоналів».

Думається, що це не єдиний «креатив» команди Януковича у спотворенні реального національного і мовного образу України. За що б не бралася команда Януковича – вибори, референдум – все закінчується фальсифікаціями. Всеукраїнський перепис – не виняток. Можна не сумніватися, що до часу проведення перепису в Україні буде вжито заходів з розпорошення українського етнічного елементу.Зокрема, можна очікувати, що до перепису-2012 року на Закарпатті буде проведена масова кампанія щодо національної ідентифікації «русинів».

Треба очікувати і ускладнення змісту самої анкети. Якщо на сьогодні у проекті «національного блоку» анкети, розробленої в Адміністрації Президента, фігурують питання «Чи володієте українською мовою?», «Інші мови, якими володієте», «Рідна мова», то на час всеукраїнського перепису ці питання будуть більш розмитими, менш чіткими. Як приклад: якою мовою Ви розмовляєте з друзями, якою мовою Ви розмовляєте в кіно, в громадському транспорті тощо.

На жаль, подібні гіпотези не є лише плодом уяви. Улітку кореспондент Тижня мав нагоду бути присутнім на круглому столі організацій, що захищають права росіян в Україні. Саме тоді Михайло Погребинський вперше анонсував результати своїх досліджень, згідно з якими росіян в Україні стало більше, ніж українців. Схема опитування була саме такою: «Якою мовою ви користуєтесь вдома?», «Якою ви мовою думаєте?».

 І саме тоді учасники круглого столу ( а представляли вони близько 30 організацій) особливо акцентували на майбутньому перепису населення. Наголошуючи, що «до нього треба серйозно підготуватись».

У такт учасникам згідливо кивала присутня заступник Табачника – Ірина Зайцева.

Мета всіх цих потуг – зменшення кількості українців у загальній структурі населення України, з одночасним збільшенням складової російського національного елементу.

Дивує, що досі у нашому інформаційному просторі тема ризиків відтягування всеукраїнського перепису населення не знайшла найменшого висвітлення. Це не стало предметом політичного тиску опозиційних партій у парламенті, про це не говорять у своїх заявах партійні, громадські лідери, правозахисники.

Між тим штучне збільшення чисельності національної меншини – це не лише створення додаткових підстав для постійних заяв МЗС Росії чи вищого керівництва Росії про утиски прав росіян. Наслідки можуть бути значно серйознішими.У жовтні 1938 року високий процент німецької меншини в Судетській області, врешті-решт, став підставою для ліквідації чехословацької державності.

Ми, звичайно, не у ХХ столітті. Тим не менше, слова чеського антифашиста Юліуса Фучіка: «Люди, будьте пильними» чомусь видається дуже актуальними.


71%, 53 голоси

28%, 21 голос

1%, 1 голос

0%, 0 голосів

0%, 0 голосів
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.