Про співтовариство

Тут об’єднуються ті, хто любить свій Край. Ми писатимемо тут про це. Будемо розміщувати цікаві фото, обговорювати проблеми сьогодення.

Увага! Учасником співтовариства може стати блогер, який пише на українську тематику.

Топ учасників

Вид:
короткий
повний

Ми любимо тебе, Україно!

День Соборності України 22 січня 2011 року (до уваги киян)



День соборності України — свято України, що відзначається щороку 22 січня в день проголошення Акту возз'єднання Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки, що відбулося в 1919 році.

22 січня 1919 р. у Києві на Софійській площі відбулися урочисті збори, на яких був проголошений Акт Злуки (об’єднання) українських земель, засвідчений Універсалом про об’єднання УНР і ЗУНР в єдину Велику Україну.

День Соборності – це нагадування про те, що сила нашої держави – в єдності українських земель.

21 січня 1990 року живий ланцюг утворений сотнями тисяч людей з'єднав Київ та Львів на пам'ять про цю подію. Офіційно- 400 тисяч, неофіційно- до 4 мільйонів наших співгромадян.

Колись ми повторимо "Великий ланцюг" від давнього Херсонеса до Києва, від Ужгорода до Луганська. Це не тільки романтика. Це акт повернення українського духа в українське тіло, державотворчий акт.

Запрошуйте друзів, розповідайте їм про цю подію.

Наша мета: Неподільна Україна.

План дій наступний:

22 січня 2011 року об 11.00 вийди з державною атрибутикою (синьо-жовті прапори, прапорці, стрічки, бодіарт на обличчі) на міст Патона, візьмись за руки з іншими і стань учасником історії.

Програми в інших містах України будуть оголошені трошки згодом.
===
Акція буде відбуватися без партійної символіки.
===
Детальніше про акцію:

http://maidan.org.ua/static/news/2010/1294081305.html
http://ukrainaponaduse.blogspot.com/2011/01/22-2011.html
http://www.facebook.com/event.php?eid=14877904183848
http://vkontakte.ru/club22036164

P.S. Ми хочемо охопити цілу Україну цією акцією, але звичайно, що самотужки не в змозі це зробити, тому ми просимо усіх небайдужих патріотів, хто може допомогти із організацією цієї події у своєму місті, долучитись до нас. Пишіть на наш e-mail: [email protected]

Христос народився! Славімо Його!



Вас з Різдвом вітаємо,
Вам добра бажаємо.
Хай у домі буде тепло,
Хай дзвінкий лунає сміх,
Засіки хай будуть повні,
Щоб нагодувати всіх.
Вас з Різдвом вітаємо,
Щастя вам бажаємо!

Адмінгрупа співтовариства
"Ми любимо тебе, Україно!".

УПЦ МП строит храм за деньги католиков, мусульман, атеистов...

Верующие разных религиозных конфессий выступили против строительства церкви Московского Патриархата в Новой Каховке за счет государственных денег. В результате, как заявили чиновники из Херсонской обладминистрации средства на храм в Новую Каховку пока еще не поступили. Возмущение верующих легко объяснимо. Фактически, речь шла о том, что налогоплательщики – в том числе протестанты, католики, мусульмане, православные УПЦ КП и просто атеисты должны были из своего кармана оплатить строительство церкви для Московского Патриархата.

Деньги на достройку храма в размере 1,4 миллиона гривен должны были поступить из Стабфонда государственного бюджета согласно постановлению № 472 от 14 июня 2010 г. в виде субвенции городскому бюджету на безвозвратной основе.

http://sd.net.ua/2011/01/06/upc-mp-hram-novaya-kahovka.html

З Різдвом Христовим!



Яскрава зірочка зійшла,
Свята вечеря підійшла.
Кутя, вареники, грибочки,
Квасоля, риба, огірочки.
Нехай лунає в хаті сміх,
З Різдвом Христовим Вас усіх!!!

УПЦ Московського патріархату - лобіст російських бізнес-інтересі

  • 05.01.11, 21:13
Українська православна церква поступово перетворюється на одного з потужних політичних лобістів.

Минулого літа "Українська правда" писала про те, як Митрополит Володимир домагався призначення керівника Ради підприємців при Кабміні. Тоді святий отець клопотав за горілчану бізнес-вумен Людмилу Русаліну.

Тепер, за інформацією "Української правди", УПЦ виступає лобістом інтересів конкретних комерційних фірм. У листопаді цього року Митрополит Володимир звернувся до прем'єр-міністра Азарова щодо… виділення квоти на вивіз зерня для дочірньої російської компанії.

"Українська правда" мала нагоду ознайомитися з листом за підписом Митрополита Володимира. Джерела в Кабміні не дозволили зробити фотокопію звернення, побоюючись наслідків, однак в нас була можливість переписати його текст.

Прем'єр-міністру України Миколі Азарову

МБФ "Кафедральний собор Воскресіння Христового", що веде в місті Києві будівництво Свято-Воскресенського Кафедрального Собору УПЦ, просить виділити додаткові квоти на період заборони вовозу зерна в 2010 році (продовольче зерно, кукурудза, ячмінь) в об’ємі 1 мільйон тон для ЗАТ "Федкомінвест-Україна", що володіє своїми перевалочними потужностями (зерновий перевалочний комплекс "Трансінвестсервіс", порт Південний, Одеса).

Гроші, отримані внаслідок спільної діяльності МБФ "Кафедральний собор Воскресіння Христового" та "Федкомінвест-Україна" будуть спрямовані на будівництво вищевказаного собору.

З повагою, Митрополит Володимир

В кінці листа вказано міський і мобільний телефони протоієрея Георгія Коваленка.

Даному зверненню, зареєстрованому в канцелярії Кабінету міністрів, присвоєно вхідний номер 65864/0/1-110 від 2 листопада 2010 року.

Прем’єр-міністр Микола Азаров на це звернення Митрополита наклав резолюцію, адресовану міністру аграрної політики Присяжнюку та міністру економіки Цушку: "Прошу уважно розглянути, з урахуванням наведених обставин прийняти відповідне рішення".

Що ж це за фірма, яка змусила клопотати за неї самого Митрополита?                     pravda.com.ua/articles/2010/12/20/5694649/                           

Російський націоналіст про...


Олексій Широпаєв, російський публіцист, поет, націоналіст, неоязичник, з 1986 року активно публікується в націоналістичних та праворадикальних виданнях («Наш марш», «Народный строй», «Завтра»).

Український та російський шляхи в історії: поштовх до роздумів
(Читати всім(!))

Аналіз продуктів ЗМІ

Шановні теле- та радіо-глядачі! Чи не так починається звернення Вашої улюбленої програми на TV чи Radio, чи є вона у вас, за що ви до неї придивляєтесь, прислухаєтесь,нею насолоджуєтесь...чи навпаки, вона  вам не подобається, але це не заважає вам її дивитись жваво критикуючи.
Шановні, прошу вас не оминути "гострим слівцем" це опитування  і дати на нього змістовне пояснення, це є дуже для мене важливим дослідженням.
Особливе прохання до друзів та людей яким не байдужий інформаційний простір України!
 І, якщо можете вкажіть, Ваше ставлення до тих чи інших каналів та засобах (вдалих на Вашу думку чи ні) подачі інформації в суспільство.
Отже питання:
Чи є програма(и), до якої(их) ви небайдужо ставитись, важливі саме емоції які виникають  у вас при перегляді, завдяки чому ви приділяєте їй свій час.

7%, 2 голоси

34%, 10 голосів

59%, 17 голосів
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

Що ви можете сказати доброго про ваше місто/селище/село?



Чим ваша мала Батьківщина, на ваш погляд, могла б привабити туристів?