Про співтовариство

Тут об’єднуються ті, хто любить свій Край. Ми писатимемо тут про це. Будемо розміщувати цікаві фото, обговорювати проблеми сьогодення.

Увага! Учасником співтовариства може стати блогер, який пише на українську тематику.

Топ учасників

Вид:
короткий
повний

Ми любимо тебе, Україно!

Звернення Асамблеї ГО малого та середнього бізнесу до Я-ича, ГПУ

14/01/2011

Президенту України

Генеральному прокурору України

Політичним партіям України

З в е р н е н н я
Асамблеї громадських організацій малого
та середнього бізнесу України

У 2010 ріці в Україні відбулись кардинальні зміни. На жаль, декларована стабільність і реформи, стали умисним звуженням прав та демократичних цінностей громадянського суспільства, знищення малого та середнього бізнесу, перетворення народу України на безправних заручників великого капіталу, а саму країну - у сировинний придаток транснаціональних корпорацій.

Асамблея громадських організацій малого та середнього бізнесу України ще з весни 2010 року неодноразово застерігала органи влади про такі загрози та тенденції. На жаль, наші застереження були ігноровані і ми змушені були піднятись на захист своїх прав шляхом протидії Податковому насиллю, що вчинив Уряд. Виробили чітку і незмінну до сьогоднішнього дня позицію про його неприпустимість. Проаналізувавши діяльність різних політичних сил, що представлені у Верховній Раді України, наша Асамблея в м. Луганську 20 жовтня минулого року констатувала, що всі без виключення парламентські партії, фракції яких за останні роки були представлені в правлячих коаліціях, мали змогу реалізувати свої передвиборчі обіцянки.

Однак, всі вони голосували за ті чи інші законопроекти, які наносили шкоду вітчизняному бізнесу та народу України в цілому.

Всі політичні сили в парламенті незалежно від того, чи вони в правлячій коаліції чи в опозиції, несуть відповідальність за політичний і економічний стан країни. Тому Асамблеєю було проголошено про проведення акцій протесту без залучення політичних сил. Така вимога разом з конкретною позицією Асамблеї стосовно неприйняття Податкового кодексу дала змогу об’єднати підприємців всієї України.

Акції протесту, які були викликані байдужістю та демонстративною самовпевненістю з боку правлячих кіл, демонстративним ігноруванням думки громадськості, проводилися нами виключно в спосіб передбачений Конституцією та чинним законодавством України. Узгоджені дії підприємницького загалу стали певним уроком для всіх сторін законотворчого процесу та попередили «прискорене» прийняття Житлового, Митного, Трудового кодексів.

Тим не менше, в порушення Конституції України, була розгорнута і продовжується кампанія репресій щодо наших активістів та партнерів, на що Асамблея ГОМСБ України вже звертала увагу органів влади. Ми є свідками ескалації відвертих провокацій, автори яких, розпалюючи міжрегіональні, міжконфесійні та мовні проблеми, мають на меті відволікти народ України від нагальних питань корупції, утисків інакомислячих, спроб знищення малого та середнього бізнесу, інфляції, зростання цін на все, - починаючи від продуктів харчування до комунальних платежів, газу та електроенергії.

Нас також обурює, що окремі політичні сили не покидають спроб використати малий та середній бізнес, ідеї "підприємницького майдану" з метою власного дешевого піару та отримання політичних дивідендів.

Ми заявляємо: саме через втручання окремих авантюристів та маріонеток від різних політичних сил, підприємці поки що не отримали перемоги над антинародним Податковим кодексом. Саме цими особами вносилися чвари, розпускалися плітки про розкол. Саме ці особи мали необмежений доступ до ЗМІ, дискредитували активістів майдану, в тому числі й представників Асамблеї ГОМСБ України.

Ми вимагаємо від Президента та органів прокуратури стати на захист народу і Закону України, дати вказівку органам влади припинити безперспективні намагання залякати народ, активістів майдану і провести розслідування та покарати конкретних винуватців, а саме – розробників Податкового кодексу, депутатів Верховної Ради, які голосували за Податковий кодекс, незважаючи на грубі порушення законодавства при його прийнятті, осіб, які, санкціонували знесення наметового містечка, чим порушили права і несли загрозу здоров’ю людей, що знаходились в наметах, зокрема, шляхом утворення їх безпосереднього контакту з нагрівальними пристроями, чим могли викликати опіки та пожежу, знищили особисте майно громадян.

Ми вимагаємо припинити переслідування членів координаційної ради, активістів Асамблеї з Хмельницького, Луганська, Львова, наших партнерів з КУПРу, Конфедерації вільних профспілок, Відсічі.

Ми сподіваємось, що високопосадовці на цей раз почують нас, і не буде потреби скликати новий майдан. Ми будемо й надалі відстоювати свої права в будь-який спосіб, передбачений Конституцією України і адекватний діям органів влади.

Будь – яке посягання на особисті права і свободи громадян України отримає адекватну оцінку та гідну відповідь з боку Асамблеї громадських організацій малого та середнього бізнесу України.

Как стать страной без будущего? 5 советов от Фоззи (ТНМК)

Как в рекордные сроки стать страной без будущего? 01. Отменить украинскую музыку, которая не нужна, потому что есть лучше и понятнее. Артистов уволить из артистов, оставить только артистов, которые похожи на артистов и знакомы с А.Б. Пугачёвой, при этом смогут подтвердить факт знакомства неразмытой фотографией не из еженедельника «Бульвар». Из украинских песен оставить две народные печальные и плакать под них. Перевести последнюю версию гимна СССР Сергея Михалкова в лучшем виде и в стиле Миколы Бажана, заставить учить в школе детей, профильный министр будет не против. 02. Гражданам ни в коем случае не интересоваться политикой, пока не станет еды с водой и отоплением. Последние два компонента пропадают периодически, еда же неприкосновенна. Гражданам расслабиться и свято верить телевизору. По последнему не показывать ни в коем случае фильм «Убить дракона», потому что могут вспомнить о выборах мэров. Все странные фильмы заменить Штирлицем в 3D. Для этого построить передвижной Аймакс на базе автомобиля КРАЗ (заодно и заводу помочь) и запустить в гастроли по стране. 03. Ничего ни в коем случае не менять, правило системщика «Винда работает? Ничего не трогай!» ввести нулевой статьёй Конституции, вот эту статью соблюдать обязательно, на остальные чихать далее. Боже упаси реформировать милицию, армию и таможню. С высшим образованием туда не брать, а если брать, дипломов не проверять ни под каким видом. Разрешить родственникам госчиновников всех рангов официально иметь в собственности тёплые острова. 04. Запретить публикацию статей и сюжетов о грузинских реформах. Всячески поддерживать, холить и лелеять в массах мысль, что у нас ничего хорошего всё равно не выйдет, зато не будет крови. Обязать всех промышленников официально ввести тринадцатую зарплату и переключить мечты народа на неё. Подготовить анекдоты, шутки, юмористические программы, шутить о тринадцатой, чтобы было некогда думать о глупостях. Для тех, кто не послушается и будет интересоваться политикой, завести шототипа Жириновского, нехай ржут под этим углом.

05. Перессориться со всеми дипломатическими миссиями, которые тайно этого и ждут, чтобы не давать нашим гражданам визы. В гражданах воспитать нелюбовь к загранице, вернуть в школьную программу песню «С чего начинается родина» (текст не переводить, конкурс на лучшее исполнение не проводить, победитель известен и знаком с профильным министром). В заграницу не ездить никому, кроме родственников госчиновников всех рангов, потому что там реально плохо по концовке - мы сначала там ходим-удивляемся тому, как хорошо люди живут, а ночами в отелях напиваемся и поём две оставшиеся народные песни. http://metamorefozzey.livejournal.com/100359.html До теми. Одна з найпотужніших пісень з його сольного альбому. Рекомендую: MetamoreFozzey - "31"

Старий Новий рік

Василь Махно

 
окрім трьох празників-в гості ніхто не прийшов - забудь
лиш один старий - Новий рік та ще січень - та кілька дощів
із дерев познімали ґірлянди – і прогнали овечок - залишили бруд
і той старий мені каже:understood
себто якщо перекласти – то мовляв знаємо – що й по чім

в новорічній листівці я писав що тут замість снігу - російські пенсіонерки
сваряться з внуками, ті в шапках і шубах на які пішли всі кролі
і ніхто не ласий на хутро а діти – й поготів – на цукерки
а поночі електричні звірята збіглися до лютеранської церкви
світяться і танцюють і туляться до колін

я також припускав (у листівці) що – мабуть - наступного року
полечу за лаврами не до Греції а у Берлін чи Париж
і відклав видавати вірші бо книжка есеїв збоку
вона про Чортків і дитинство із цим найбільша морока
а ночами у нас шкряботить за стіною- і дружина каже: поселилася миш

поки я ще видумував - вагався: писати верлібром чи в риму
поки колядки звучали з CDі шурхотіла різдвяна фольга
я стояв у вікні - бавлячись із звірятами – пересипав зиму
з пустого в порожнє – не маючи на це права – навіть одного потримав
за мордочку світла бо в дротах заплуталась – здається ліва його нога

поки вино допили а потім провалились (не в сніг) а в сон
поки з досвідом розібрались - вияснили стосунки – себе і сам
я стояв перед звірятами з кишенями напханими цукерками і вівсом
і почував себе прохачем – (просто приблудним псом)
який не має кому насипати жменю вівса

                   


Україна «Бандерiвський Календар» 2011

Україна  «Бандерiвський Календар»  2011

Стёбный календарь от Пекельного Бульбы!
Даже аннотацию к собственной работе автор написал стёбную!

• И снова бендеровщина поднимает голову. По улицам Львова активистами человеконенавистнической террористичесокой организации "Львивськэ мэтро" распространялись в принудительном порядке отвратительного вида и содержания настенные календари. Неприкрытый цинизм и глумление над всем, что свято русскому человеку просто сквозит в каждом листе этого "калэндаря":


© Пан Пекельний Бульба [info]Pekelnyi Bulba© «Львiвське метро»

РАДIТИ КОЖНIЙ ВIЗIЇ у • © «Diamant art-studio™» BLOG

І ще раз поговоримо про Степана Бандеру




Коли мене запитали, як я ставлюсь до рішення якогось там суду щодо позбавлення звання Героя України Степана Бандеру, то я відповід однозначно:"Я ставлюсь до події дуже навіть позитивно!"
Така відповідь одразу шокувало моїх співрозмовників, які знають мене як активного пропагандиста життєпису Степана Бандери і видавця книжок про нього. Тому я зробив роз*яснення своєї позиції своїм співрозмовникам і зараз хочу викласти її та донести іншим.
Почну з того, що майже одразу в радіоефірі почув думку-коментар на цю подію одного тернополянина: "Мене зовсім не турбує рішення якогось суду: героєм Бандеру визнав народ і це відмінити неможливо! Навпаки, мені було б прикро, якби теперішня влада почала активно вшановувати Бандеру і робити його своїм героєм"
Я тої самої думки. Хто знає тих теперішніх Героїв України? Та ні живих, ні мертвих не знаємо, бо вони такі герої і є: не народні, а провладні герої. Ну і якого милого серед них робити Бандері та Шухевичу? Тільки свою героїчну пам*ять ганьбити. Ще мудреці Давньої Індії сказали влучну істину: "Найбільша ганьба достойному є похвала від недостойних". До речі, саме в такому ключі я розглядаю всі безкінечні брутальні коменти в інтернеті різних недостойних щодо Бандери і Шухевича. Я готовий подякувати їм за це, бо якби це чмо стало нахвалювати їх - я б почав турбуватись за українську національну ідею.
Звичайно, що приємного в події мало, бо будь-яке приниження героя є приниженням і людей, які визнають його своїм героєм. Хоча українцям західних регіонів не звикати до брутального оббріхування їх визнанних героїв, тому що в часи СРСР за "совєтів" такого натерпілись - і не піддались, не зреклись своїх героїв! Але ж у своїй Українські Державі терпіти подібне куди прикріше. І це стосується не тільки теперішньої влади.
Будемо відверті: так звану "помаранчову" владу чомусь обзивали "націоналістичною", хоча насправді за нею нічого подібного не спостерігалось всі 5 років її функціонування. Про Юлію Тимошенко, яка все націоналістичне в собі обмежила виключно публічним виживанням української мови, я можу сказати одне: "Дяку вам за те, що нема за що дякувати!" - бо "достойною" цю особу назвати неможливо. Щодо Віктора Ющенка, то давайте не обманювати самі себе: порожняк повний. Увесь націоналізм Ющенка, з яким бореться нова влада: той самий Бандера! Та ще Шухевич! І все! Більше новій антиукраїнській владі боротись немає з чим! Нема!
А пригадуєте, як Ющенко надав звання "Героя України" Степану Бандері? Не на 1 січня 2009, коли тому виповнялось 100-річчя, а як "ображений хлопчисько" в останні дні свого президенства після ганебного програшу виборів у першому турі, коли вже все було ясно. Залишається однак нез*ясованим, чи то Ющенко таким чином подякував Львову, що став єдиним місцем на всю Україну, де він переміг. Чи просто захотілось "голосно грюкнути дверима" і Бандера якраз найкраще надавався для цього. Не знаємо, але і за те вдячні: з нікчемної вівці хоч вовни кавалок.
Всі ми добре розуміємо, що то все є так зване "загравання з електоратом". Тоді було, і зараз є. Ющенко обмежився показовою фолькльорно-історичною темою і однозначно відмежувався від націоналізму, як ідейної системи розбудови держави. В результаті цих мансів-реверансів перед електоратом він для сходу всеодно залишився "націоналістичним прихвостнем", а для щирих патріотів західних регіонів був "ні риба - ні м*ясо", тоді як люди мали за взірець лідера - Бандеру з його крицевою затятістю і наполегливістю, як захистника українства!
Теперішні події теж дивують: чого хоче досягти Янукович подібними судовими інтрижками. Вже лишив себе легітимності, так ще хоче зневаги? Давайте детально розберемось в ситуації: є два однозначні варіанти, коли або Янукович своїм указом скасовує указ попередника, або чітко заявляє - "Хай буде, як є. Проїхали далі. Тема закрита." А що ми маємо наразі? Хтось скаже: "О! Ми маємо верховенство права!" Ха-ха! Судова система є механізм і не більше того! Дивіться правді в очі: указ найвищого рівня виконавчої влади в державі - Президента України скасовуює якийсь нікчемний адвокатик, що є фактично порожнім місцем! Навіть не депутат ВРУ! То яка ж це влада і яка до неї може бути повага?!
Пригадую, що Путін з Медведєвим до 65-річчя 9 травня перемоги над Гітлером попросили Януковича позбавити Бандеру і Шухевича звань Героя України, а воно он як - не того просили. Тут навіт Ахметов безсилий. Є в Донецьку куди сильніша від усіх сил сила, що має найбільшу владу в Україні: миршавий адвокатик.
Ганьба і тільки. І Януковичу, і всій його конторі радників-дорадників з Ганусею включно, бо знову вся Україна об*єдналась за одним заняттям: плює в одну точку, якою є Президент України. Як від Кучми зачали, так досі не можемо позбавитись цієї непристойної звички. Зате Схїд і Захід - разом! Теж досягнення...

Богдан Гордасевич
12 січня 2011 р.
Львів-Рясне

67%, 113 голосів

33%, 56 голосів
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

Индусы, Гитлер и «хохлы»

Индия и Украина в свете лишения Степана Бандеры звания Героя Украины Почему Индия становится мировым лидером, а Украина катится в "тартарары"? Сила нации определяется не экономикой. а внутренним единством. В 1940-х годах в Индии и Украине происходили очень похожие процессы. Индия пережила свой колоссальный Голодомор, искусственно организованный «старшим братом» из Лондона, а индусы оказались по разные стороны фронта в чужих мундирах... Подробнее см. здесь: http://sd.net.ua/2011/01/10/indusy-gitler-i-xoxly.html Если в двух словах: Цитата из статьи: ....по разному сложилась и посмертная судьба лидеров национального движения в Индии и Украине: - Субхаш Чандра Бос, создатель индийских эсэсовцев, сегодня является национальным героем и «отцом нации» наряду с Махатмой Ганди и Джавахарлалом Неру. В Индии работают целые институты, изучающие его наследие и вклад в борьбу за независимость. - Имена Романа Шухевича и Степана Бандеры, который провел не один год в польских тюрьмах и был брошен нацистами в концлагерь Заксенхаузен, и чьи два родных брата были замучены до смерти в Освенциме, местные «хохлы» из нынешней власти продолжают таскать по судам, пытаясь отнять у них звание Героя Украины.

Индусы отказались смешивать мух с котлетами: Гитлер – это одно, а право угнетенного народа использовать любые средства и любых союзников против оккупантов – это совсем другое. Индия не стала вешать себе на ноги гирю из прошлого и боротьбся с собственными предками и с собственной историей. В то время, как украинцы продолжают воевать - одни с призраками «бандеровцев», другие - с «клятыми коммуняками»

Українська Вікіпедія – на 16 місці за кількістю статей



254 297статей і близько 1 мільйона відвідувачів щодня – показники, які роблять українську Вікіпедію однією із найкращих версій у світі. Наразі електронну енциклопедію створюють на 270 мовах. Восени минулого року з’явилася Вікіпедія гагаузькою мовою (мова народу, який проживає в Молдові й Україні).

[ Читати далі ]

Голови облрад: революція відбудеться під прапором Бандери



Голови Тернопільської, Івано-Франківської та Львівської обласних рад Олексій КАЙДА, Олександр СИЧ і Олег ПАНЬКЕВИЧ висловлюють протест та обурення рішенням про визнання недійсним президентського указу про присвоєння провіднику ОУН Степану Бандері звання Героя України.

[ Читати далі ]

Забирають звання Героя України?

  • 12.01.11, 22:17
Забирають звання Героя України?  - Забирають те, до чого самі не мають ніякого відношення... Це для них чуже, як чужі для них і ми...

Репресії крокують в регіони

У той час, коли основна увага ЗМІ прикута до переслідування лідерів опозиції, в областях вже почали "приструнювати" місцевих діячів. Однак зараз в інформаційному просторі важко щось помітити за яскравою картинкою Юрія Луценка, який сидить за ґратами на судових засіданнях, чи Юлії Тимошенко, яку мало не щодня допитує генеральна прокуратура. Вийшла така ситуація, коли люди, що вели опозиційну діяльність в регіонах, - кинуті напризволяще. Вони залишились битися один на один з прокурорсько-міліцейським репресивним апаратом.

Аби не прогавити всі злодіяння нинішньої влади, необхідна системна робота. Тому закликаємо "Батьківщину", "Народну Самооборону" та інші політичні сили оприлюднювати списки людей, які потрапили під політичні репресії в регіонах.

"Майдан".