Про співтовариство

Тут об’єднуються ті, хто любить свій Край. Ми писатимемо тут про це. Будемо розміщувати цікаві фото, обговорювати проблеми сьогодення.

Увага! Учасником співтовариства може стати блогер, який пише на українську тематику.

Топ учасників

Вид:
короткий
повний

Ми любимо тебе, Україно!

Почему в России не любят ОУН-УПА

  • 28.01.11, 15:00

Немецкий историк Франк Гольчевски — один из авторов «Истории Украины» в Европе, он также изучал деятельность ОУН-УПА. Как историк, он рассуждает о сложных для украинского общества исторических событиях без политической предвзятости. Взгляд со стороны иногда бывает полезным, но вместе с тем, напоминает о необходимости собственной интеллектуальной экспансии. В интервью Франк Гольчевски поделился собственными научными соображениями о том, почему в России раздувают тему УПА, но молчат о своей Армии Власова, какая связь существует между УПА и дивизией СС «Галичина», в чем причина активизации российских нацистских вижений. 

[ Читати далі ]

Подальша доля бюста Сталіна у Запоріжжі.

  • 28.01.11, 10:04
Запорожский губернатор наконец посоветовал коммунякам засунуть своего Сталина себе внутрь.

Запорожский губернатор Борис Петров убежден в том, что бюст Иосифа Сталина может стоять только внутри офиса Запорожского обкома КПУ. Только в таком случае установка этого бюста может быть законной. Об этом вчера, 27 января, на своей пресс-конференции заявил Борис Петров.

- В проекте (офиса КПУ – ред.) нет этого бюста, – рассказал Борис Петров. - По моему мнению, чтобы он был законным, он должен находиться внутри здания – это достаточно просто сделать. Я вам полгода назад говорил, что я предлагал руководителям (КПУ – ред.) это сделать еще в июле прошлого года, и не было бы никаких вопросов. Но, к сожалению, этого не произошло.

- Внутри своего помещения, которое вам принадлежит, вы, ни с кем не согласовывая, можете поставить бюст кому вы пожелаете, - подчеркнул губернатор.

По словам Бориса Петрова, бюст Сталина, сооруженный на ступеньках обкома, является малой архитектурной формой, и его установку коммунисты должны были согласовать с властями.

Напомним, что установленный в мае 2010 года бюст Иосифа Сталина находился возле входа в офис Запорожского обкома КПУ. На протяжении года власти заявляли о наличии нарушений, допущенных при установке бюста. 28 декабря минувшего года отпилили голову силуминовому Сталину. А в новогоднюю ночь неизвестные и вовсе взорвали эту малую архитектурную форму. На следующий день – 1 января 2011 года – коммунисты заявили о готовности соорудить новый памятник Иосифу Виссарионовичу и с этой целью начали сбор средств.

Репортер Запорожья

У Києві протестували проти політичних репресій - відео

Акція під гаслом: "Я - патріот. Це злочин?" відбулася під стінами Генпрокуратури. Кількадесят молодих людей протестували проти політичних репресій. Акцію представляли декілька організацій націоналістичної спрямованості. За дійством біля Генпрокуратури ретельно стежила і чимала кількість міліціонерів "Майдан".

PR-репресії.


На тлі безпрецедентних за часи української незалежності політичних репресій театром абсурду виглядає метушня прокурорів навколо Тимошенко...
Порушена проти неї кримінальна справа виглядає радше намаганням сприяти зростанню її рейтингу, а не зашкодити їй…………………
………….Станом на 31 грудня 2008 року виникла ситуація, коли Газпром та Нафтогаз не змогли узгодити щорічну угоду про умови постачання в Україну та транзиту російського газу. Це призвело до повного припинення Газпромом поставок газу в Україну та транспортування його по Україні. Цим поставили в скрутне становище не тільки Україну, а й більшість контрагентів Газпрому в Європі……………………..
………….Важливо згадати, що подіям початку січня 2009 року передувало підписання Меморандуму між урядом Російської Федерації та Кабінетом міністрів України про співпрацю в газовій сфері від 2 жовтня 2008 року.
Й ось 17 січня пані Тимошенко відбуває на переговори в Москву, а вже 18 січня повідомляється про підписання відверто кабальних угод про закупівлю й транспортування газу. А ще через пару днів стає відомо, що тоді ж були підписані угоди про викуп права вимоги щодо заборгованості РУЕ перед Газпромом та начебто переходу прав власності на 11 млрд. куб. м газу від РУЕ до Нафтогазу за ціною 153,9 дол. за тис кубів.
Зрозуміло, що удавані угоди, підписані між Газпромом та Нафтогазом, мають характер відвертого шахрайства з метою заволодіння чужим майном. При чому шахрайством вони вважатимуться, що в Україні, що в Росії, що будь-якій інші державі світу…………………………………
………..Не може не виникнути запитання, навіщо ж пан Путін дав добро Газпрому на всі ці оборудки з газом РУЕ?
Відповідь на нього – у повній упевненості не тільки Путіна, а й більшості українських та російських політиків і експертів, що президентські вибори 2009 року виграє Тимошенко. І домовляється пан Путін про все з майбутнім президентом України. Усі ці домовленості щодо відбирання газу в РУЕ мали бути підтвердженням повної взаємної довіри між паном Путіним та Тимошенко. Практично до кінця 2009 року Януковича в Москві підкреслено ігнорували...
Упевненість у перемозі Тимошенко, як бачимо, стала її рідкісним стратегічним успіхом, бо вона зробила Путіна і Газпром своїми заручниками.
Якщо ж в українському суді буде визнано, що здійснювалося шахрайство за прямими вказівками Путіна, то це вже буде вважатися доведеним фактом. А це, у свою чергу, означатиме, що пан Путін стає особою, яка може робити в Росії все, що йому заманеться, але за її межами, буде персоною, щонайменше, не дуже бажаною.
Пов’язаність пані Тимошенко з паном Путіним, як мінімум, оборудкою з газом РУЕ, дає відповідь на запитання, чому її ще досі не запрошували до слідчого в цій кримінальній справі. Більш того, майже на сто відсотків впевнений, що й не запросять. І суду над Діденком та Макаренком не буде. Те, що вони зараз сидять у СІЗО, є тією формою покарання, яке їм призначили за участь у оборудці відверто кримінального штибу. Після того, скоріше за все, їх випустять на підписку про невиїзд. Справа в суд під жодним приводом не передаватиметься, а потім, найімовірніше за все, ці два «патріоти» стануть народними депутатами за списком, який очолюватиме Тимошенко.

Борис Кушнірук

Посилання на повний текст

Одеський даїшник назвав українську "тєлячою мовою" (відео)

В інтернет потрапило відео, на якому зафіксовано, як одеський інспектор ДАІ відверто продемонстрував неповагу до державної мови.

Відео було зняте 22 січня 2011 року, передає ТСН.

Видно, як інспектор ДАІ Одеси, старший сержант Швець (номер посвідчення ОД0148) на питання водія, задане українською мовою, заявив: "Нє понімаю тєлячью мову".

Відео можна переглянути тут: http://www.youtube.com/watch?v=cJmwsBsHk2U

Наприкінці 2010 року мер Одеси Олексій Костусєв запропонував спілкуватися на засіданнях міськради російською мовою.

До того ж він зажадав, щоб документи йому подавали також виключно російською.

Поки що у підвішеному стані залишається майбутнє скандального законопроекту "Про мови в Україні", який був внесений до Верховної ради у вересні 2010 року.

Як відомо, цим документом пропонується на законодавчому рівні визнати, що російська є для більшості громадян або рідною, або мовою щоденного спілкування.

Ухвалення закону парламент відклав на невизначений термін. Однак раніше віце-прем'єр Борис Колесніков заявив, що до кінця свого президентського терміну Віктор Янукович має зробити російську другою державною.

Українська правда.

Творчий вечір Наталії Дьомової



1 лютого 2011 у Клубі Творчої Молоді в Києві

відбудеться літературний

вечір львівської поетеси

 Наталії Дьомової

(вона ж Вірлена)


всі охочі можуть відвідати зустріч за адресою

 м.Київ, видавництво "Смолоскип", вул. Межигірська, 21

Початок о 18.00.

(вхід вільний)



Вірші Наталії Вірлени

отут:



http://gak.com.ua/authors/238

Це вже не хохма - це діагноз.

  • 26.01.11, 09:33
Теракт в московском аэропорту Домодедово: Россия обвинила украинцев

Российское интернет-издание распространило информацию антиукраинского характера. Опираясь на источник в правоохранительных органах, издание обвинило в подготовке и обеспечении теракта в аэропорту "Домодедово" членов украинских националистических организаций. Издание озвучило название организаций и связало их деятельность с событиями на Манежной площади 11 декабря. Изданием были названы организации "Тризуб им. Степана Бандеры", "Патриот Украины" и другие, которые, "высказали готовность помочь "поневоленным Москвой народам" в борьбе против "имперского шовинизма"". Цитата из издания: "Источник отметил, что "украинский след", весьма вероятно, тянется и за другим терактом, совершенным в московском метрополитене в марте прошлого года. В качестве смертников организаторами используются уроженцы Северного Кавказа, подготовка же проведение акций осуществляется "людьми славянской внешности", зафиксированными камерами наблюдения." И далее цитируем: "Некоторые наблюдатели находят сходство сегодняшней террористической атаки со взрывами шахидок в московском метро 29 марта 2010 года. Эксперты считают, что ни одна из террористических группировок не возьмет на себя ответственность за взрыв в Домодедово." Как сообщал ФЛОТ2017, вчера, 24 января, в 16-32 по московскому времени в международном прилете общей зоны Московского аэропорта Домодедово произошел взрыв.

Оригинал новости в издании "Единая Русь" здесь