Про співтовариство

Тут об’єднуються ті, хто любить свій Край. Ми писатимемо тут про це. Будемо розміщувати цікаві фото, обговорювати проблеми сьогодення.

Увага! Учасником співтовариства може стати блогер, який пише на українську тематику.

Топ учасників

Вид:
короткий
повний

Ми любимо тебе, Україно!

Пятдесят п'ята Заставка

"Чем больше ты будешь стремиться в небеса, тем меньше тебе будет нравиться этот" мир.

Чудовий збігlol  після вчорашньої замітки, не знаю, що й сказати але трохи є: один експеримент. Візьмемо дві пісні 1) Земфіра "Прости меня моя любовь" 2) "Это-любовь"(вчорашній виконавець і щасливий гість замітки). Прослухаємо ці пісні для порівняння і будемо шоковані яка між ними величезна різниця! Отже мають бути і щасливі люди, а ось один з них в Україні:

Зараз у нас шестеро дітей, молодші сини - близнята. Наша сім'я відтворювалася з «розвалин». І все це - завдяки Богу і Його Слову. Тому я вважаю, що людям потрібно дарувати все, що від Нього. Дає Він пісні - потрібно віддати це людям, щоб у них з'явилася можливість торкнутися до Того, Хто є шлях, істина і життя.

http://emmanuel.org.ua/ukr/II/music/regions/ukraine/o_ratushnaya/miracles/index.htm

http://emmanuel.org.ua/ukr/II/music/regions/ukraine/o_ratushnaya/index.htm

Попередня програма фестивалю «КИЇВСЬКА БАРИКАДА»



Попередня програма IV літературно-мистецького фестивалю «КИЇВСЬКА БАРИКАДА», імені Юрка Покальчука

(17-21 травня, м. Київ)

Організатори: Мистецьке об’єднання  «Остання Барикада»

Благодійний фонд Петра Порошенка

Міжнародний благодійний фонд «Моя Україна»

Генеральний інформаційний партнер: 5 канал

Інформаційні партнери: телеканал «ТVі», "Тоніс", "СІТІ", "Наше радіо" «Главред»,  «Майдан»,"Уніан", " Главред", «КореспонденТ»«Сумно», «Арт-Вертеп»,  «Культура та життя», «Буквоїд»,  «Книжковий простір», «Нора друк»,  «Літ акцент», «літ-клуб «Маруся»»


17 травня (вівторок), м. Київ

11:00 – Літературні зустрічі у школах, Сергій Пантюк, Іван Андрусяк, Юрко Бедрик.

13:30 - Прес-конференція в УНІАН з прямою трансляцією на 5-ому каналі. Тема: Презентація фестивалю «Київська Барикада». Учасники: Петро Порошенко (благодійний фонд Петра Порошенка), Олесь Доній (МО «Остання Барикада»), Юрій Стець (міжнародний благодійний фонд «Моя Україна»), Іван Малкович (літератор).

16:30 - Літературні зустрічі в університетах, І. Малкович (НаУКМА)


18 травня (середа), м. Київ

12:15 - Брифінг у Верховній Раді з прямою трансляцією на каналі «Рада». Тема: презентація  аудіо платівки віршів Юрка Покальчука, які записані голосами літераторів. Учасники: Олесь Доній, Юрій Стець, Брати Капранови, Сергій Пантюк та Сашко Лірник.

13:30 - Прес-конференція в УНІАН з прямою трансляцією на 5-ому каналі. Тема: дитяча українська література. Учасники: Сергій Пантюк, Сашко Лірник та Марина Порошенко (благодійний фонд Петра Порошенка), Роман Чайка (представник 5-го каналу).

14:30 - Літературні зустрічі в університетах, Олександр Ірванець.

16:30 - Літературні зустрічі в університетах, В. Шкляр, КНУ жовтий корпус.

20:30 – Презентація диску «Пако і друзі» «Купідон». Олександр Ірванець,Олег "Фагот" Михайлюта, Лесь Подерв’янський,Лірник Сашко,брати Капранови,Павло Коробчук,Світлана Поваляєва,Артем Полежака,Юрій Стець,Олесь Доній,Ксенія Омельченко,Неля Франчук,Олег Покальчук та інші


19 травня (четвер), м. Київ

12:30 - Прес-конференція в Уніан з прямою трансляцією на 5-ому каналі. Тема: презентація  аудіо платівки віршів Юрка Покальчука, які записані голосами літераторів. Учасники: Брати Капранови, Сергій Жадан та Олег Покальчук, Юрій Стець(міжнародний благодійний фонд «Моя Україна»).

14:30 - Літературні зустрічі в університетах, Сергій Жадан, (КПІ).

19:30 - Виступ гурту «Собаки в космосі»(м.Харків) та Сергія Жадана «Роут 66»


20 травня, м. Київ

11:00 - Літературні зустрічі в школах, Сашко Лірник.

12:30 - Прес-конференція в УНІАН з прямою трансляцією на 5-ому каналі. Тема:  презентація акції: «Ніч  поезії» просто неба.  Учасники: організатори фестивалю, Світлана Поваляєва, Сергій Пантюк, Олесь Доній(МО «Остання Барикада»), Яна Конотоп (представниця 5-го каналу).

16:30 - Літературні зустрічі в університетах, Андрій Курков, (КНУ).

19:30 - Великий музичний концерт з прямою трансляцією на 5-ому каналіТАРТАК, Скай, ТНМК.  Софіївська площа


21 травня, м. Київ

20:00 - Ніч  поезії просто неба, акція відбувається біля пам’ятника княгині Ольги.

Михайлівська площа. Виступи літераторів, музичний супровід бардів, вогняне шоу.

Учасники: Тарас Федюк, Олександр Ірванець, Богдан-Олег Горобчук, Олег Романенко, Карина Тумаєва, Дмитро Лазуткін, Світлана Поваляєва, Олег Покальчук, Андрій Любка, Павло Коробчук, Юлія Рій, Олександр Корж, Іван Андрусяк, Сергій Пантюк, Олег Коцарєв, Олександра Очман, Олександр Демченко, Сергій Грабар, Олена Степаненко, Артем Полежака, Роман Скиба, Ірина Шувалова


067 273 95 60 – прес –аташе фестивалю, Євгенія Абросимова

067 247 26 02 – виконавчий директор, Ксенія Омельченко.


"Остання барикада".

Табачник наделал ошибок в вариантах для итоговых контрольных

  • 10.05.11, 17:06
  Из-за ряда ошибок в заданиях, Министерством образования значительно сокращен перечень вариантов заданий итоговых контрольных работ для учеников 5-8-х классов по украинскому и русскому языкам, а также истории Украины Образовательным ведомством в адреса региональных управлений образования и науки разосланы новые варианты заданий, которые должны использовать общеобразовательные учебные заведения при проведении итоговых контрольных работ в 5-8-х классах. В частности, количество вариантов, присланных министерством заданий по украинскому и русскому языкам, а также истории Украины подверглось существенному сокращению во всех классах, в которых должны быть проведены итоговые контрольные работы. [ Читати далі ]

Очередное улучшение: Налог на огороды увеличен в... 50 раз

  Cогласно новому Налоговому кодексу устанавливается фиксированная плата за землю, если нет нормативной оценки – в этом случае платится 1% от нее. Так, для населенного пункта, где проживает до 3 тысяч жителей, она составляет 0,24 грн. за квадратный метр. От 3 до 10 тысяч – 0,48 грн, от 10 до 20 тысяч – 0,77 грн, от 20 до 50 тысяч – 1,2 грн, от 50 до 100 тысяч – 1,44 грн, от 100 до 250 тысяч – 1,68 грн, от 250 до 500 тысяч – 1,92, от 500 до миллиона – 2,40, для городов-миллионщиков – 3,36 грн. Всего средний рост платы – в 3,2 раза. К тому же, для городов от 20 до 50 тысяч жителей до миллиона устанавливаются соответствующие коэффициенты. Это цены для субъектов предпринимательской деятельности. По словам заместителя генерального директора Центр государственного земельного кадастра Украины Игоря Долинского, для дачников, огородников – так называемых физических лиц – плата рассчитывается по-другому. "От цены, определенной для СПД, берут определенные проценты. Если дача в пределах населенного пункта, то от того, что должен был бы заплатить субъект предпринимательской деятельности, берется 3%. Если участок за пределами населенного пункта, то 5%. Таким образом, если дача находится в пределах города с населением от 500 тысяч до одного миллиона, то "квадрат"(квадратный метр) стоит 2,4 грн. Умножаем эту сумму на 600 "квадратов" (6 соток) и на 3%. Будет 43 гривни. Применяем соответствующий коэффициент, который для данного города составляет 2,5. Получается, что в этом городе за 6 соток дачнику нужно заплатить налога 107,5 грн", – рассказал журналистам Игорь Долинский. Таким образом, налог на землю вырос в этом году более 50 раз. От уплаты этого налога освобождаются инвалиды первой и второй групп, пенсионеры, ветераны войны, "чернобыльцы", семьи, которые воспитывают трое и больше детей и ряд других. По словам заместителя генерального директора Центр государственного земельного кадастра Украины, ранее этот налог уплачивался дважды в год равными частями – до 15 августа и 15 ноября. Теперь до 1 июля налоговая инспекция должна прислать плательщику налоговое сообщение. А он обязан оплатить его в течение 60 дней после того, как получил платежку. За несвоевременную уплату налога на сумму долга начисляется пеня в размере 0,04% долга за день задержки и штраф – от 10 до 50% суммы задолженности. взято у [info]v_n_zb 

Украинский спутник: в космос на контрабандных микросхемах?

В создании "украинского" спутника, «Либiдь» создаваемого в Канаде участвует российская корпорация, которая использовала контрабандные тайваньские микросхемы при создании спутников ГЛОНАСС, что и стало причиной их выхода из строя. Так утверждает Генеральная прокуратура РФ.

Россияне покупали микросхемы и другое оборудование для ГЛОНАСС  у фирм-однодневок, зарегистированных на подставных лиц.

Уж если в свой ГЛОНАСС они запихнули продукцию каких-то левых умельцев из Китая, то что ждет украинский спутник?

Статья большая, кому интересно линк:

http://sd.net.ua/2011/05/07/zato-u-nas-budet-sputnik.html

Вообще печальная история спутник, который уже должен был быть на орбите и обслуживат ЕВРО-2012 теперь если выйдет на орбиту, то не ранее середины 2013 года

Львів 9-го травня був полем битви...

Не буду переповідати те, що і без мене відомо про події у Львові 9 травня.
Мене більше цікавить суто моральна і психологічна картина подій, тому що я розумію обурення львів*ян, яким хтось вирішив порядкувати у власному місті.
Мені, як людині, що народилась і 25 рокі прожила у м. Донецьку, а наступні вже 25 років живу у  м. Львові, не один раз доводилось спростовувати закиди фобій. Я не один раз казав-доводив, що і у Львові, і у Донецьку ви можете спокійно говорити будь-якою мовою з умовою, що ви вічлива і порядна в поводженні людина, але якщо ти поводишся як нагле мурло, то отримаєш сповна по пиці не залежно від мови і національності як в Донецьку, так і у Львові.
Тому для мене є психічною патологією, коли люди з Криму чи інших регіонів їдуть відзначати 9 травня як День перемоги до Львова. Поясніть: що це за така Мекка для відзначення цього свята? Є міста-герої Одеса, Севастополь, Керч, Київ, як є Савур-могила і Сапун-гора, Букринський плацдарм - чому ці місця не в шані, а виключно Львів! Тільки там та перемога набуває значення? Цікаво чому?
Якщо брати до уваги здоровий глузд, то так званий "Прапор перемоги" після мандрівки областями України мав би зайти на 9 травня до Берліна і там бути розгорнутим у всій своїй красі. Але як видно ультрапатріотам "Русского блока" Берлін був явно не по-зубам і взагалі німці знову друзі, не те що вредниє хохли-бандеровци, а тому вони вирішили замінити Берлін на Львів і поперли сюди "водружать знамя победьі" І що з того вийшло? Як кажуть у Львові: "Дурдом "Веселка", а ось його пацієнти...
Також думаю не тільки мене дивує намагання певних верств нашого суспільства в наказовому порядку визначати героїв та обов*язок щодо їх пошани. Герої тим і герої, що їх шанують і поважають душею особисто, а не примусом. Як це має виглядати: хтось врятував людину від небезпеки і в подяку видано указ, щоб цей врятований щодня приходив і дякував своєму рятівникові та привселюно його вихваляв до кінця його чи свого життя... Тут явно якась аномалія психічна, вона і проявилась у Львові 9 травня.
Нарешті, ми бачемо, як "дружня Росія", за гроші якої відбулись всі подібні акції-провокації, в черговий раз... не те, щоб підсунула свиню, а зробила конкретне западло президенту України Віктору Януковичи, бо це в його країні громадяни чубляться і нагнітається соціальна ворожнеча, що навряд чи йому довподоби.
Взагалі якій людині довподоби, коли його роблять перед світом дурнем і свої, і чужі. Одні підсувають Закон, що явно порушує Конституцію, а інші - підсовують провокаторів для суспільного напруження.  Хіба що Віктор Янукович великий шанувальник Мазоха - о тоді йому явно є причина прибути на святе місце поклоніння до Львова! Я навіть підозрюю, що і всі горе-туристи "дев*ятитравники" їхали до Львова виключно як шанувальники і послідовники їх гуру Захер-Мазоха, а не задля якогось дурного Дня перемоги... І Львів їх не розчарував: прийняв як належить гостинно і задовольнив усі забаганки: "Мордобій замовляли? Як ні? Та ви не переживайте - все уже оплачено! Розслабтесь та отримуйте згідно прейскуранту..."
Що буде далі? Те що і було до цього: одні будуть брехати і займатись коньюктурними балачками, а нормальні люди... До речі, такі існують і серед регіоналів, бо саме від одного з них я почув найрозумнішу думку по темі, а саме: "Не в тому справа чи підпише, чі не підпише президент закон про червоний прапор як обов*язковий атрибут, а в тому, щоб свято було як свято, тому нехай місцева влада визначає які прапори вивішувати - їм на місцях краще знати кому і що вшановувати." Я згідний повністю з цією думкою. Сподіваюсь, що далі так і буде.
Доречно зауважити, що всі ці вихідні дні з 7 по 9 травня відзначався День міста Львова і  тому була сила-силенна туристів, які були нормальними гостями і я впевнений, що  вони отримали масу позитивних емоцій від відвідин до славного королівського міста Львова.

76%, 52 голоси

15%, 10 голосів

9%, 6 голосів
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

Так що сьогодні було у Львові?

З повідомлень у пресі можна зрозуміти тільки одне - билися і стріляли. Що билися - це вже не новина. Новиною є те, що стріляли. Хто, на вашу думку, міг бути організатором сьогоднішньої стрілянини? Хто у ній найбільше зацікавлений? Давайте обговоримо цю тему.

Травневі провокації та Громадянська солідарність

  Координатор Громадянського руху "Спільна Справа" 

Як ми й прогнозували, 9 травня було перетворено владою на бійню. Пролунали перші постріли. Пролилась перша кров.
Замість того, щоб вчепитись в горлянку сучасним окупантам, наші співгромадяни натхненно лупцюють один одного, з`ясовуючи ставлення до окупантів колишніх.

Мета цих маніпуляцій очевидна. Вам бракує хліба? Влада дасть вам такі видовища, від яких ви забудете про свій голод. У вас накопичились негативні емоції? Чому б вам не виплеснути їх один на одного?

Сьогодні, як ніколи, країні потрібне монолітне суспільство. Ми всі сьогодні знаходимось в кількох сантиметрах від прірви. Прірви, якої не вдасться уникнути нікому. Незалежно від територіального або етнічного походження, мови спілкування, ставлення до історичних постатей, статі або віросповідання.

Лише від нас сьогодні залежить, чи вдасться владі досягти необхідного їй розколу. Лише від нас залежить, чи зможемо ми закласти підвалини справжньому громадянському діалогові. Лише від нас залежить, чи зможемо ми зламати їхнє одвічне «розділяй і володарюй», протиставивши йому своє «слухай і розумій».

Мій дід, капітан Червоної Армії, загинув в 1944 році в Карпатах. На вузькій гірській дорозі його накрили німецькі міни. Він похований у братській могилі містечка Сколе. Недалеко від його могили в 1993 році було поставлено хреста загиблим бійцям УПА. Місцеві мешканці доглядають обидва поховання. Це приклад того, як всі ми маємо ставитись до загиблих на тій страшній війні.

Час покласти край цій маячні. Ми зобов`язані залишити історію історикам.

При всій повазі, сьогодні важливіше те, яким буде наше майбутнє, ніж те, яким було наше минуле.

Наші діди могли стояти по різні боки барикад. Важливо, щоб ми сьогодні стояли по один бік.

Пятдесят четверта Заставка

"Радость наша не от того, что мы видим вокруг, а от Того, Кто живет в нас."

Я бажаю усим моїм друзям, а особливо не друзям одним словом усім на нашому порталі, критично не вистачає пісні І. Тальков "Этот мир" з альбому "Этот мир" Не забудьте її знайти, увімкнути й прослухать!

До рубрики "Усі щасливі, однакові" гості, і виключно з України:

Грандіозні події, які відбуваються в нашому житті, не минають для нас безслідно. Тож і в моєму житті відбулося дещо подібне. На ту мить в моєму житті не відбувалося нічого хорошого. Я вставав уранці, дивився у вікно і бачив ще один сірий день. Ця монотоність мене вбивала. Усілякі спроби знайти "істину в вині" закінчувалися плачевно. Але якось я зустрів свого старого приятеля, який мав дуже радісний вигляд. Наприкінці нашої розмови він запросив меневідвідати зібрання однієї християнської церкви. Я не сприйняв його всерйоз і пішов на зібрання лише тому, що пообіцяв йому. З того часу я регулярно почав відвідувати ці зібрання і намагався розібратися що й до чого. Я став молитися й читати Біблію і в одну прекрасну мить зрозумів, що мене Дехто любить і сприймає таким, як я є, Комуся я потрібен і Хтось має для меня дещо чудесне. Той "Дехто" - Ісус Христос. Ставши християнином, я побачив багато чудес Божих в своєму житті. Бог наповнив мене Своєю любов'ю, дав мені талант писати пісні, і я, будучи музикантом, вирішив використовувати цей талант.

http://emmanuel.org.ua/ukr/II/music/regions/ukraine/angrischenko/miracles/index.htm

http://emmanuel.org.ua/ukr/II/music/regions/ukraine/angrischenko/index.htm

Свято перемоги?

Я просто залишу це тут