Про співтовариство

Тут об’єднуються ті, хто любить свій Край. Ми писатимемо тут про це. Будемо розміщувати цікаві фото, обговорювати проблеми сьогодення.

Увага! Учасником співтовариства може стати блогер, який пише на українську тематику.

Топ учасників

Вид:
короткий
повний

Ми любимо тебе, Україно!

Львовский спектакль

  • 12.05.11, 04:50


Спектакль во Львове прошел с большим успехом. Второй день многие на полном серьезе обсуждают. На малых сценах дублирующие составы тоже сыграли. Не так ярко, ну у них и бюджеты скромнее. Главное – общая линия.

А что, римляне, буханка хлеба вам уже не зрелище? Это я опять Виктора Шендеровича цитирую. Его невозможно читать и не цитировать. Всей шкурой чувствуешь – родное. Вот просто кальку с реальности снимает. Понятно, что Россия – не Украина, но "Старший брат" хороший маяк. Сияющий по курсу, где опасно. Это другой еврей написал Игорь Губерман, но опять нам в масть. Такой вот заговор получился у меня. Хлеба в Украине не хватает. Власть компенсирует этот дефицит зрелищами. А что зрелища выходят убогие и жутковатые, так тут проблема в режиссерах. Какие есть с больным воображением. Им бы - в комедиях играть. А the real не дается.

[ Читати далі ]

Ти на акції протесту

  • 12.05.11, 02:55


 Страшно, коли влада вважає народ своїми рабами, але ще страшніше, коли народ з цим згоден». Це не про нас. Події, які останнім часом відбуваються в Україні, свідчать – настрої протесту в суспільстві невпинно посилюються, і це нормальна реакція кожної людини на нереалізовані надії і невиконані обіцянки влади. Певний час ми ще сподівались на зміни і чекали: хтось анонсованого можновладцями торжества права, дехто впровадження європейських цінностей, а більшість – того самого розрекламованого покращення життя вже сьогодні. Не судилося – чиновники, звично відмахнувшись від проблем народу, заклопотано зайнялися підвищенням своїх власних статків, роздратовано порадивши нам затягнути пояси, взяти у руки лопати та самим годувати свої родини. Проте, така «реформа» не влаштовує тих багатьох, хто замислився над простим питанням: «Лопата – це, без сумніву, добре, але навіщо тоді нам утримувати весь цей чиновницький бюрократичний апарат?». Рівень невдоволення в Україні зростає, і яких форм воно набуде, спрогнозувати неважко – соціальний вибух, непокора і відмова співпрацювати з аморальною владою.
[ Читати далі ]

Реформы новой власти как отказ от мифа о "пуне"

  • 12.05.11, 01:54
 

Мне часто закидают грубость в обращении с украинской нацией. Но не надо путать хорошие манеры с объективным анализом. Надо различать хорошие манеры в межличностных отношениях и объективные задачи социальных наук. Наш читатель, наша публика привыкла к комплиментарной риторике наших продажных экспертов и аналитиков, с уст которых не слетит ни одно кривого слова в адрес «прекрасного украинского народа»( сокращенно –ПУН), ни в адрес заказчиков этой демагогии. Неужели не понятно, что приятными словами в адрес ПУНа вымощена дорога в ад для этого самого ПУНа? Впрочем, давно известно, что на примитивный народ можно эффективно воздействовать лишь примитивными средствами и методами, гармония, однако. 

[ Читати далі ]

П'ятдесят шоста Заставка

"Несите повсюду весть о благой вести!"

У Понеділок надійшло дочасне оновлення безпеки зі служби Майкрософт, спеціально для ІЕ8, а у Вівторок планове оновлення безпеки системи. Отже від тоді я знову на моєму вірному конику, самому стабільному і якісному броузері. Між тим скажу спасибі Опера за підміну у складний момент, а тим хто Оперу любить і вірний цьому броузеру, маю сказати: поточна версія 11.10 вирішила багато броблем, а функція Турбо добре запрацювала(в попередній ледве дихало). Наразі планується нова версія 11.50, що обіцяє наблизити Оперу до якості ІЕ8.

Тепер же у мене питання, а як Господь Бог чи виправляє Він долю людини чи врачує?

Зрозуміти у цьому нам допоможуть дві наступні історії:

2 Устань, і зійди до дому ганчара, і там почуєш слова Мої.

3 І зійшов я до дому ганчара, аж ось він робить працю на кружалі.

4 І в руках ганчара попсулась посудина, яку він із глини робив. І він знову зробив з неї іншу посудину, як сподобалося ганчареві зробити.

5 І було мені слово Господнє, говорячи:

6 Чи не міг би зробити й Я вам, як ганчар цей, о доме Ізраїлів? каже Господь. Ось як глина в руці ганчара, так в руці Моїй, доме Ізраїля, й ви!

7 Я часом кажу про народ та про царство, щоб вирвати його, і щоб розбити та вигубити,

8 та коли цей народ, що про нього казав Я, повернеться від свого зла, то пожалую Я щодо того зла, яке думав чинити йому.

9 А часом кажу про народ та про царство, щоб його збудувати та щоб посадити,

10 та як він зробить зле в Моїх очах, щоб не слухатися Мого голосу, то пожалую щодо того добра, про яке говорив, що вчиню Я його.

(Єр.18:2-10)

Кор.: Ви можете сказати кілька слів про себе?

НАТАША:  Мене звуть Жуковська Наталія Юріївна. Я народилася 8 лютого 1962 р. Закінчила музичне училище м. Владимира за спеціальністю дирижер-хоровик. Маю сина. На жаль, я розлучена, проте Бог має свій план на все, і я вірю, що Він, що Він виповнить мою сім'ю. Я щаслива, що мій чотирнадцятирічний син Максим теж віруючий; він чудово співає і разом зі мною бере участь в концертах. Я працюю в асоціації "Еммануїл", і всі співробітники є моїми ліпшими друзями.

КОРЕСПОНДЕНТ: Коли і як ви вирішили складати і виконувати християнську музику?

НАТАША: Я не скоро дійшла до цього рішення. Після каяття перед Богом я стала віруючою, проте продовжувала співати на світській сцені. Пісні, що я виконувала на сцені, не були вульгарні чи жорстокі. Але через деякий час я зрозуміла, що вони всього навсього пусті. Незабаром я відчула всередині велетенський конфлікт. З одного боку, сцена була для меня всим, и я не хотіла її полишати. З другого боку, я більше не могла співати пісні, що нічого людям не приносять. Одного разу, мені зателефонував наш продюсер і повідомив, що вони планували чергову "тусовку" (збірний концерт), я сказала, що не поїду. Він уже знав, що я стала віруючою. він казав, що я з глузду з'їхала, відмовляюсь від грошей та позбавляю себе засобів до існування. Я відповіла, що обираю Бога і вирішила не виступати більше на світській сцені. А він, почувши це, мовив: "Може, ти й права". Отож я залишилась без грошей і, якщо можна так сказати, вмерла як співачка... По тому я провела півроку в маленькому провінційному містечку і молилась Богу. Я говорила: "Господи, ось я, візьми меня и використай мене, як Ти забажаєш!" Через півроку почались Божі чудеса! Спочатку разом з одним американським місірнером я записала у Владимирі одну християнську пісню. Йому дуже сподобалось, і він запросив мене співати у Москві. Одного разу, несподівано для себе, вийшло так, що я співала і славила Бога перед семитисячною аудиторією в Палаці Спорту. То була зустріч людей, які написали в місію "Еммануїл" після показу мультсеріала "Суперкнига". Після виступу мене запросили працювати в цій місії. Тут я записала три сольних альбоми і взяла участь у створенні дитячого аудіо- і відеоальбома "Все створено Тобою". Зараз я пишу і записую пісні про Бога і для Бога, співаю мультфільмах та відеопрограмах. Вирішивши служити Богу, я не тільки нічого не втратила, але й отримала набагато більше.

КОРЕСПОНДЕНТ: І останнє запитання. Ви щаслива?

НАТАША: Я просто дуже щаслива людина. Екл. 3:12-13, 22

http://emmanuel.org.ua/ukr/II/music/regions/ukraine/nyzhukovskaya/interview/index.htm

http://emmanuel.org.ua/ukr/II/music/regions/ukraine/nyzhukovskaya/index.htm

СБУ увидела «признаки преступления» в попытке закрыть школу

  • 11.05.11, 15:32
Донецкое областное управление СБУ считает,
что попытки властей Донецка закрыть школу № 2 в центре города «содержат
отдельные признаки преступления в сфере служебной деятельности».
Об этом говорится в ответе на обращение инициативной группы родителей, копией которого располагает ZN.UA. Ответ подписал и.о. начальника облуправления Виталий Гайдым.
Вместе с тем руководитель областного главка госбезопасности отмечает, что его ведомство заниматься расследованием не будет.
«Принимая во внимание, что изложенная в жалобе информация … не относится
к подследственности органов СБ Украины, компетенция которых определена
в рамках ст. 2 Закона Украины „О Службе безопасности Украины“, жалоба
направлена по принадлежности в прокуратуру Донецкой области», — сообщил
родителям Гайдым.
Напомним, ранее донецкую школу № 2 депутаты Донецкого городского совета
лишили статуса «специализированной с углубленным изучением английского
языка». Такое решение горсовет принял на своей сессии 15 апреля.

Підстав для порушення ще однієї кримінальної справи немає!

Як ми вже повідомляли, днями до Обласного фонду підтримки індивідуального житлового будівництва на селі знову завітали працівники прокуратури Полтавської області.

Цього разу з новою вимогою – надати документи, на підставі яких проводить свою діяльність Фонд та надає фінансові послуги населенню області, а також забезпечити прокурору відділу прокуратури Полтавської області Айдаєву Р.З. можливість провести перевірку з викладених вище питань.

- За два роки прокуратура вивчила про фонд все, що тільки могла, - коментує вимогу прокуратури працівник фонду, помічник-консультант народного депутата України О.Донія Тарас Токар. – Прокуратура мала б вже знати, що Фонд займається виключно наданням державних кредитів сільських забудовників на Полтавщині і не надає фінансових послуг, про які йдеться у вимозі. Так само не надають фінансових послуг 24 з 25 аналогічних обласних фондів України. Наданням фінансових послуг займається тільки один – Луганський фонд.

Відповідно до ст. 1 п. 5 Закону України «Про фінансові послуги та державне регулювання ринків фінансових послуг» (№2664-ІІІ від 12 липня 2001 року) «фінансова послуга - операції з фінансовими активами, що здійснюються в інтересах третіх осіб за власний рахунок чи за рахунок цих осіб, а у випадках, передбачених законодавством, - і за рахунок залучених від інших осіб фінансових активів, з метою отримання прибутку або збереження реальної вартості фінансових активів».

Фонд не залучає жодних фінансових активів ні своїх, ні третіх осіб «з метою отримання прибутку або збереження реальної вартості фінансових активів». Тому надання кредитів сільським забудовникам, яке здійснюється виключно з державного, обласного та місцевих бюджетів не можна вважати фінансовими послугами.

На думку Тараса Токаря, йому зрозуміло до чого веде прокуратура. Надання державних кредитів сільським забудовникам прокуратура, напевно, має намір трактувати як «фінансові послуги». З вищезгаданого Закону України видно, що це не так. Але якщо так трактувати, минаючи Закон, то виходить, що Фонд мав отримати ліцензію відповідно до Закону України «Про ліцензування певних видів господарської діяльності». Враховуючи те, що Фонд не займається «фінансовими послугами» та відповідно до ст. 2 Закону «Про ліцензування…» діяльність, якою займається Фонд не підлягає ліцензуванню.

І так думає не тільки Т.Токар. Без ліцензій працюють аналогічні фонди в 24 областях України. Щодо так званого «ліцензування» за дванадцять років діяльності до Фонду не виникало запитань ні в Контрольно-ревізійного управління, ні в органів Державного казначейства, ні в тієї самої прокуратури.

"Майдан".

Туристи “злітались” до “Родинного гнізда”

Проміжний фініш малого кубку Львівщини зі спортивного туризму “Перехід-2011” пройшов поблизу “Родинного гнізда” – чудової приватної садиби Романа Попадинця в Жданівці. Дванадцять команд-учасниць змагань з усіх сил намагалися якнайшвидше перетнути фінішну пряму, щоб відпочити після дуже важкого переходу. Настільки важкого, що тільки сім із дванадцяти команд дійшли до місця призначення й тільки чотири із семи вирушили далі.

Річ у тому, як наголосив головний суддя змагань, інструктор-методист з оздоровчого туризму Львівського обласного управління фізичного виховання та спорту Юрій Дьячек, що мало просто дійти до проміжного фінішу, треба вкластися у визначений час. А вчасно пройти маршрутом зі старою картою в руках, на якій позначені стежки, деякі із яких уже завалені деревами, ох, як важко.

Тим не менше, саме труднощі роблять маршрути цікавими, а завдяки втомі відчувається справжня насолода від відпочинку. Особливо ж такого, як у “Родинному гнізді”. 

Тут на спортсменів чекали чани з нагрітою джерельною водою, в яких можна було попаритися, потім охолодитися в чудовому ставку й розслабитися у фешенебельних номерах, кожен із яких збудований з іншої породи дерева – сосни, ялини, дуба, бука, ясена, модрини та черешні. Туристам розповідали про це, та безпосередні враження перевершили найсміливіші уявлення.

А часу помріяти в них було вдосталь. Стартували команди в селі Корчин поблизу водоспаду, звідти рушили на Ямельницю, потім на Східницю, Підбуж, щоб дійти до проміжного фінішу в Жданівці. Першою судді побачили команду з оригінальною назвою “Тапочки”. Захекані хлопці та дівчата розповідали, що цей маршрут є одним із найскладніших, а тому можна хіба поспівчувати командам з Києва та інших областей, які не звикли до таких подорожей.

 Власник приватної садиби Роман Попадинець є прихильником здорового способу життя, а тому й не дивно, що він став одним із спонсорів змагань. Іншими спонсорами виступили Дрогобицька районна (Юрій Кулинич) та Трускавецька міська (Юрій Гарбузинський) організації партії “Удар” Віталія Кличка. Вони постаралися, щоб у кожного із учасників залишилася добра згадка про проміжний фініш у Жданівці. Команди, які посіли призові місця, нагородили кубками та цінними подарунками. 

Та задоволеними залишились усі, адже враження про відпочинок у “Родинному гнізді” – просто незабутні.

Знайти "Родинне гніздо" можна на Дрогобиччині у селі Жданівка,

 а телефон для довідок: +380 967 672 12 11

БЮТ та НУНС пішли з Ради

Фракції БЮТ та НУНС залишили залу засідань парламенту на знак протесту.

Як заявив з парламентської трибуни лідер фракції БЮТ Іван Кириленко, у середу має початися "безпрецедентний судовий процес над Юлією Тимошенко".

"Фракція покидає зал і йде захищати свого лідера", - зазначив він.

Кириленко також назвав кримінальну справу проти Тимошенко щодо газових контрактів 2009 року фарсом.

"Ми категорично протестуємо проти такого свавілля, ми категорично проти, щоб день опозиції починався з такого цинічного і демонстративного переслідування і Юрія Луценка, і Юлії Тимошенко", - сказав він.

У свою чергу лідер фракції НУНС Микола Мартиненко заявив, що ця фракція наполягає на заслуховуванні генпрокурора та уповноваженого з прав людини щодо ситуації навколо Юрія Луценка.

"З нашої точки зору, запобіжний захід, який застосований до Луценка, непорівнянний з тими звинуваченнями, за якими ще не було розгляду суду. Він не повинен знаходитися за ґратами вже 5 місяців", - зазначив він.

"Ті, хто побив битами рибалок, вони знаходяться на підписці про невиїзд, вони не сидять за ґратами. Це вам порівняння відносно оцінок, які прокуратура ставить в тому чи іншому питанні", - заявив Мартиненко.

Лідер фракції НУНС наголосив, що життя Луценко у небезпеці. "Сьогодні на знак протесту ми покидаємо зал засідань", - сказав він, додавши, що четвер НУНС також буде починати з питання Луценка.

Як відомо, перед цим Верховна Рада відмовилася заслухати інформацію Генпрокуратури та уповноваженого з прав людини щодо ситуації з Луценком.

У свою чергу лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов висловив підозру, що опозиції "не потрібне вирішення питання, а потрібен скандал".

"Ми вже не перший раз стикаємося, коли у середу, коли порядок денний визначають представники опозиції, просто не хочуть працювати. Я взагалі не розумію, що значить - вся фракція БЮТ йде на судовий процес", - зазначив він.

"Це просто називається плюнули, розвернулися і пішли. Тоді з зарплати треба вирахувати", - сказав Єфремов.

Українська правда.

Пропагандисти Москви виграли матч "всуху"

  • 11.05.11, 11:17
  Олексій Гарань.  Історик-міжнародник, політолог, політконсультант, учасник багатьох "авантюрних" проектів, що стали успішними

На матчі у Львові Янукович, втрачаючи підтримку "рідних стін" і під тиском московських форвардів, віддав точний пас Тягнибоку, який і забив гол у власні ворота – збірної України. Відомий телекоментатор Ганна Герман, виправдовуючи гру Януковича, сказала, що дії Тягнибока зашкодять участі України у фінальних іграх на Кубок Асоціації з ЄС. На переконання Герман, такий результат збірної влаштовує Тимошенко, яка хоче вийти на заміну Януковича.

Московські тренери на післяматчевій прес-конференції висловили задоволення чудовою формою збірної російських пропагандистів.