хочу сюди!
 

Татьяна

56 років, телець, познайомиться з хлопцем у віці 55-58 років

Свідчу в захист інтернет-ресурсу EX.UA

Коли я вперше опинився користувачем файлообмінника EX.UA десь років зо 3 тому, то це було досить страшне видовище як звалище всякого інтернетівського мотлоху переважно російськомовного. І я був тоді серед перших, хто завантажив українські файли, якими були 5 серій документального фільму "Ціна перемоги" і ще теж 5 серій докфільму "Війна. Український рахунок". Всі ці роки мої файли користувались попитом, а що для мене особливо головне: інші користувачі EX.UA почали доповнювати їх і з часом цей файлообмінник став чи не найбільшим в Україні зберігачем і популяризатором українського кінофонду за всі часи.
На протязі останніх років я був приємно подивований тим, як інтернетресурс EX.UA наполегливо українізувався в усьому явно абсолютно добровільно, а не за директивами влади чи ще когось. Що це була взаємна позиція як адміністрації EX.UA, так і його користувачів свідчила зростаюча популярність файлообмінника. Мені особисто було приємно спостерігати не шторм, а справжню бурю в Інтернеті по Україні від обурення фактом брутального знищення EX.UA владою через структури МВС. Ось тільки  я не розумію, чому це обурення обзивають "хакерським". Наскільки мені відомо хакерські проникнення і шкода робиться таємно з якоїсь власної користі, а тут ми спостерігаємо просто чесне відкрите обурення інтернетної спільноти - це не хакерство.
Так само мені не зрозуміло, чому EX.UA обзивають "піратським", якщо головним джерелом заробітку його власників є реклама. Ресурс надає послуги зберігання  різноманітних файлів та їх використання  абсолютно безкоштовно для всіх користувачів Інтернету. Адміни ресурсу ніде нічого не крадуть і не перепродують, але навпаки останнім часом досить прискіпливо вилучали всі сумнівні файли, а також активно реагували на звернення авторів щодо збереження їх інтелектуальної власності. Файлообмінник EX.UA працював за принципом великого складу надаючи приватні "камери сховку", а їх зміст наповнювали ми - спільнота Інтернету. В чому ж тоді "піратство" EX.UA?
Бо якщо брати по-суті, то сам по собі Інтернет є суцільне піратство інтелектуальної власності, оскільки це і було основою його створення! Обмін інтелектуальною інформацією швидко і якісно було закладено відпочатку в зміст діяльності Інтернету - чи я помиляюсь? Якщо ні, то боротьба з піратством щодо інтелектуальної власності реально можлива тільки з ліквідацією Інтернета взагалі! Повністю як такого! Тому коли хтось когось закриває в Інтернеті поокремо, то це явно щось нечесне. І в мене є дві тези щодо брутального закриття EX.UA структурами МВСУ: перше, як демонстрація боротьби з інтелектуальним піратством в Україні комусь там в міжнародному обширі, або, по-друге,  як примус власників інтернет-ресурсу EX.UA до співпраці з певними колами чи й взагалі його переподіл, тобто класичне рейдерство, що і є одною з назв дійсного піратства. Можливе і поєднання цих двох причин.
З того всього викликає вкотре великий жаль, що силові структури України вкотре не захищають інтереси власного народу, а навпаки вкотре начхали на його інтереси заради власних, що викликає огиду від отаких "захистничків". Ця огида примножується від усвідомлення того факту, що в усіх наших державних установах 9/10 комп'ютерів працює на неліцензійному програмному забезпеченні, а оте нікчемне 1/10 з ліцензійного є або подароване, або з конфіскованого, але закупленого безпосередньо у виробника - нема! Покажіть рахунки! Їх не існує. А "неліцензійне" - це і є піратське, крадене! Отже державній владі включно з МВСУ та СБУ красти можна, бо вони - влада. Злодії вчать нас бути чесними - гротеск! І як вже це дістало. Якщо не маєте совісті, то вже розум майте, щоб усвідомити принаймні свою комедійну дурість у цьому випадку з EX.UA.
На мою думку, там де хочуть справді навести порядок, то репресію застосовують як винятковий засіб, коли до зауважень та порад абсолютно не дослухаються. Тоді як ось така "демонстрація сили" є просто творенням бардаку, щоб обкручувати свої власні діла, але не наведення порядку. Задумайте хоч трошки до чого це веде, бо ж не один індик думав який він пан, але на пательню попав.
В завершення свого слова в захист EX.UA я хочу щиро подякувати їм за все зроблене для України і користувачів нашого інтернету! Закликаю й інших це зробити, що одночасно стане рейтинговим голосуванням щодо підтримки за адресою [email protected]
А ще маю велике захоплення і віру, що усі шанувальники EX.UA на цьому прикладі зрозуміють як нам треба розбудовувати Українську Державу та оберігати її - кожен поокремо зробив свій внесок щодо українізації EX.UA і він став прекрасним! І буде!

Богдан Гордасевич

Наскільки я зрозумів обурення громадськості таки дало свої результати і EX.UA вже відновлює свою діяльність, проте вважаю за корисне оприлюднити свої думки стосовно події і закликаю не розслаблятись.




98%, 40 голосів

0%, 0 голосів

2%, 1 голос
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.
42

Коментарі

17.02.12, 14:12

Сам майже не користувався, але автора підтримую. Та й в ДДоС атаках приймав посильну участь

    27.02.12, 14:16

      Гість: burtka

      37.02.12, 14:20

      само понятие "пиратство" подразумевает зарабытывание денег на чужой собственности. а "правообладатели" хотят с меня лупить деньгу за то, что я дал бесплатно посмотреть фильм своим друзьям. так недалеко до продажи воздуха, на основании, что он содержит твой пук.

        47.02.12, 14:31

        Паранойя - часть украинской ментальности, хотя версия, что его закрытие связано с украинским контентом, интересна.

        Просто все остальное можно и так из интернета скачать. Хотя порнолаб тоже прикрывали, а инфостор и вовсе закрыли, хотя особого национального сегмента ни там, ни там не было.

          57.02.12, 14:40

          найбільш вірогідні дві причини: українізація сайту, та те що сказав автор останнього коменту що-до фільму "Кримінальна окупація". а історія про авторські права, це скоріш казочка для бабоньок...

            67.02.12, 14:47Відповідь на 4 від Mike911

            Шановний, співчуваю, що зле розумієте по-нашому, тому що і слова натяку не було про закриття через українськість
            Стосовно параної ментальної - можливо, бо є сповна причин для того

              77.02.12, 16:25

              Появилась версия, что собственником ех юэй является Бойко-вышкарь. Если это так, то рейдерская атака может исходить только от семьи. Возможно принц-стоматолог решил расширить свою медиаимперию. Если это так, надо ждать введения плоты и за сохранение, и за скачку

                87.02.12, 16:38

                Взагалі, шановний Богдан Бо, своєю статтею порушив декілька авторський прав.
                Насамперед можливих нащадків Кирила і Мефодія (греків, болгар, македонців). Далі, нащадків творців літературної української починаючи з Котляревського.
                Ще антизаконно в статті присутня латиниця!!! Тут вже і не знаю 2/3 світу треба платити. Є данні з історії. А хто "батько" історії? Здається Герадот. Тому, вельмишановний Богдан Бо, ми (влада) вашу замітку закриваємо. А на Вас справу, навпаки - відкриваємо.
                Хоча можемо все вирішити полюбовно, е так тисяч за 50.

                  97.02.12, 16:47

                  Файлообмінником користувався двічі. Качав аудіокниги "Нація" та "Армія без держави" Тому першою думкою було - хочуть прикрити через відповідний контент. Але швидше всього це просто рейдерство і зміна власника

                    анонім

                    107.02.12, 17:03

                    Мені здається, що маємо спрау з банальним рейдерством. Донецькі намагаються привласнити ус,е що приносе прибуток. А для відмазки ведуть розмови про якісь вимоги і т.д. та порушують кримінальні справи.

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      3
                      попередня
                      наступна