хочу сюди!
 

Alisa

39 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 34-46 років

Міліція знову бреше. Про сутичку 23 вересня від очевидця.

«Краще раз побачити на власні очі, ніж тричі бути веденим за носа.» Цю пораду мудрої людини я памятаю з 1989 року.

Чому цього разу я вирішив не обмежуватися розміщенням фотографій з події? Сьогодні деякі ЗМІ цитують заступника начальника прес-центру київської міліції, котрий розповідає, як правоохоронці захищали громадський порядок від хуліганської молоді. На акції дійсно був епізод, коли група людей пробувала вискочити за кордон міліції з якимось спортивним азартом та зухвалістю, чим спровокувала жорстку відповідь. Але від самого початку влада ніби навмисне роздратовувала активну молодь. Суд заборонив акції протесту, дивно це мотивацією. Потім - дії міліції на вулиці…

Студентська акція протесту 23 вересня відбулася тільки тому, що 22 вересня було брутальним порушенням

прав громадян знівечено спробу мирного протесту проти керівництва МОНМСу (Міністерство освіти, науки, молоді і спорту). Представники влади поводилися дивно. 4 осіб було затримано при спробі піти з «заборонених» вулиць та винести звідти підсилюючу апаратуру «Прямої дії». Після «прогулянки» в автозаку з не вельми чемними працівниками МВС та невеличких пригод у відділку, їх відпущено без оформлення затримання.  Як результат, наступного дня акція, організованої тією ж таки «Прямою дією», була вже в тому числі проти незаконних дій міліції та утисків конституційних прав громадян. 23 вересня приєдналися активісти ще деяких рухів. І більш поміркованих, і більш радикальних.

Ще до початку акції кілька офіцерів розяснювали молоді, як саме вони збираються порушити права протестувальників. Тобто, сказали, що не дадуть мітингувати не тільки на Михайлівській, де проводити акцію з якогось переляку заборонив суд, а й по Трьохсвятительській ходити не дозволять, попри те, що на Трьохсвятительску заборони не було. Присутнім керівництвом міліції було визначено для проведення заходу малесенький майданчик біля муру Михайлівського монастиря. Аргументувалося це тим, що, рухаючись по Трьохсвятительській, демонстранти «порушуватимуть права інших громадян». Бо ж, бач, місце на тротуарі під час ходи займатимуть і заважатимуть ходити перехожим. Подивіться на фото, як сама міліція «допомагає» ходити перехожим. Вул. Трьохсвятительська просто перегороджена людьми у формі. Не пускають ні демонстрантів, ні перехожих, нікого.

 

За всим цим вгадується ось яка логіка. Заборонені акції було призначено на дні, коли в Києві відбувалася зустріч міністрів освіти різних країн. Владі дуже не хотілося, щоб свідомі громадяни продемонстрували закордонним колегам Табачника своє ставлення до нього. А враховуючи, що однією з тем форуму була проблема ксенофобії, було б надзвичайно цікаво, якби  перед закордонними колегами міністра активісти «засвітити», що в Україні на такій високій посаді знаходиться волохатий ксенофоб (а саме українофоб), а його заступник Сулима пише расистські підручники. Відтак суд та міліція блокували активність громадян, намагалися виявлення «антиТабачної» позиції заборонити або зробити непомітними. Однак, через свої дикунські спроби обмежувати свободу зібрань тільки ще більше галасу наробили навколо персони Табачника та проблеми прав людини в Україні.

Більше яскравих ілюстрацій - тут: http://photo.i.ua/user/1429445/275477/

21

Коментарі

125.09.11, 01:07

Да проблема прав человека существует не только в Украине
Властям разных стран вообще пофигу какие то права каких то людей ....
Проблемы индейцев как известно ширифа не интересуют ...
Это Факт ... У них на права Монополия ...

    Гість: Ай-ай

    225.09.11, 04:24

    курам на сміх ці акції... донецька орда розуміє тільки силу, так як це зробили афганці під зРадою

      325.09.11, 09:16Відповідь на 2 від Гість: Ай-ай

      курам на сміх ці акції... донецька орда розуміє тільки силу, так як це зробили афганці під зРадоюТочно!

        425.09.11, 09:45Відповідь на 2 від Гість: Ай-ай

        Ми можемо вам назвати низку конкретних і дуже серйозних здобутків від мирних акцій за півтора роки правління янучар. А назвіть мені здобуток силової акції афаігців, крім двохметрового паркану подалі від стін ВР? Не кажучи вже про те, що за увесь цей час вона - єдина.
        Так, силу вони РОЗУМІЮТЬ. Але якщо ви думаєте, що, злякавшись, влада виконала хоч якісь вимоги пільговиків, то дивіться сюди:
        http://www.n-k-n.org/news/172.html
        Це повідомлення однієї з ветеранських організацій, що брали участь у протесті.
        Янучари знають, як впоратися з силою. Але їм можна протиставляти те, що "сильніше за силу".
        Тепер дивіться сюди (відео):
        http://clipsonline.org.ua/clip/379532.html

          525.09.11, 09:47Відповідь на 3 від Богдан Ляшко

          Сила буває різна, і не завжди протестувальники та силовики, що їм протистоять, мають однакову зацікавленість у питанні. Розумвєте? А головне - див. вище.

            625.09.11, 10:55

            Шкода що ректор у цих дітей продажний

              725.09.11, 11:10

              Чим більше брехня - тим більше повірять.Міліція швідко вчиться у влади

                825.09.11, 11:18

                  Гість: Ай-ай

                  925.09.11, 13:52Відповідь на 4 від starina_leon

                  ви не розумієте, що при владі знаходяться злочинці, люди для яких грабежі, обман, вбивства - являються нормою! у яких ні совісті, ні честі. таких можна позбутись, тільки фізично знищивши

                    Гість: Друга

                    1025.09.11, 14:04Відповідь на 9 від Гість: Ай-ай

                    ви не розумієте, що при владі знаходяться злочинці, люди для яких грабежі, обман, вбивства - являються нормою! у яких ні совісті, ні честі. таких можна позбутись, тільки фізично знищившиСогласна на 100%.Как не прискорбно, но это факт.

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      попередня
                      наступна