хочу сюди!
 

Наташа

49 років, телець, познайомиться з хлопцем у віці 44-53 років

Московські міфи, або Чи могла б «країна переможців» сама перемог

Московські міфи, або Чи могла б «країна переможців» сама перемогти Гітлера?
                     У грудні 2010 року під час  спілкування у прямому ефірі російського прем’єра Володимира Путіна з громадянами країни один із слухачів непокоївся втратою колишньої єдності Росії з Україною. Він зауважив, що без такої єдності Росія, на його думку, не мала б шансів на перемогу в найстрашнішій війні ХХ століття. На це голова російського уряду відповів неокомуністичною дефініцією великодержавного шовіністичного зразка, яку в засобах масової інформації відразу ж охрестили «справжнім ідеологічним переворотом», приуроченим до 70-річчя нападу нацистської Німеччини на СРСР. Свій погляд на це питання Путін висловив у такий спосіб: «Тепер з приводу наших відносин з Україною. Я дозволю з вами не погодитися, коли ви зараз сказали, що якби ми були розділені, ми не перемогли б у війні. Ми все одно перемогли б, тому, що ми — країна переможців... Статистика часів Другої світової війни свідчить, що найбільших втрат зазнала саме РРФСР — більше 70 відсотків. Це означає, що війна виграна, не хочу нікого кривдити, за рахунок індустріальних ресурсів Російської Федерації. Це історичний факт, це все у документах».
Ця приголомшлива «новина» подивувала багатьох людей (і не тільки на пострадянському просторі), особливо тих, хто володіє цифрами й фактами реальних подій. Подивувала своєю некомпетентністю і зарозумілістю, відвертим ігноруванням справжньої історії війни, російським шовіністично-імперським зневажанням пам’яті мільйонів і мільйонів солдатів різних національностей, «неросіян», які загинули у ній, пам’яті мільйонних жертв сталінізму і нацизму. Зрештою, подивувала зневажанням пам’яті тих численних громадян країн Заходу — насамперед американських, англійських, канадських моряків, які, ризикуючи своїм життям, транспортували військову техніку, зброю, стратегічні матеріали, продовольство, надаючи величезну реальну допомогу радянській стороні у найскрутніший для неї час боротьби проти агресора; десятки тисяч з них поглинули води Атлантики та північних морів під час морських боїв з нацистськими підводними човнами та авіацією. За твердженням Путіна, у його спробі привласнити перемогу над нацизмом, виявляється, всі зусилля народів, мільйонні людські жертви, кров і страждання «не росіян» були Росії й не потрібні — вона начебто й сама була спроможна впоратись. Ця примітивна фальш не вкладається в людей у голові: як політик високого рангу міг собі дозволити таке вільне трактування очевидних фактів, які всім відомі?..

13

Коментарі

Гість: burtka

111.04.11, 12:00

А чего бандеровцы так озаботились словами Путина? Они все равно не признают День Победы. Им нужно курить в сторонке, а не обсуждать слова Путина.

    212.04.11, 09:47Відповідь на 1 від Гість: burtka

    А чего бандеровцы так озаботились словами Путина? Они все равно не признают День Победы. Им нужно курить в сторонке, а не обсуждать слова Путина.А причем тут бандеровцы - не бандеровцы? Украинцы уже что, не имеют права на обсуждение бредоизлияния слуг народа? Курить в сторонке нужно тем, кто ни черта в этом не понимает. В статье четко отражено мнение многих тысяч (ТЫСЯЧ!!!!) людей украинского (думаю, и не только!) народа. А вам, товарищ с Полтавы, должно быть стыдно

      Гість: burtka

      312.04.11, 10:31Відповідь на 2 від Nick Realart

      А чего бандеровцы так озаботились словами Путина? Они все равно не признают День Победы. Им нужно курить в сторонке, а не обсуждать слова Путина.А причем тут бандеровцы - не бандеровцы? Украинцы уже что, не имеют права на обсуждение бредоизлияния слуг народа? Курить в сторонке нужно тем, кто ни черта в этом не понимает. В статье четко отражено мнение многих тысяч (ТЫСЯЧ!!!!) людей украинского (думаю, и не только!) народа. А вам, товарищ с Полтавы, должно быть стыдноНесколько тысяч бандеровцев должны определиться с "советской оккупацией", прежде чем рассуждать о Победе и навязывать свое мнение ВСЕЙ Украине.

        анонім

        412.04.11, 10:32

          512.04.11, 10:41Відповідь на 3 від Гість: burtka

          Несколько тысяч бандеровцев должны определиться с "советской оккупацией", прежде чем рассуждать о Победе и навязывать свое мнение ВСЕЙ Украине.Да что ж так туго все... Какие еще бандеровцы? Мы ими никогда не были и не будем, мы - простые люди, которым омерзительно слушать, что наши украинские деды, по словам ВВП, могли спокойно выспаться на сеновале вдали от боевых действий и это не повлияло бы на исход событий... Речь об этом.

            Гість: burtka

            612.04.11, 10:47Відповідь на 5 від Nick Realart

            Несколько тысяч бандеровцев должны определиться с "советской оккупацией", прежде чем рассуждать о Победе и навязывать свое мнение ВСЕЙ Украине.Да что ж так туго все... Какие еще бандеровцы? Мы ими никогда не были и не будем, мы - простые люди, которым омерзительно слушать, что наши украинские деды, по словам ВВП, могли спокойно выспаться на сеновале вдали от боевых действий и это не повлияло бы на исход событий... Речь об этом.Потомучто громче всех возмущаются Путиным те, кто топчет символ Победы перед камерой.

              712.04.11, 10:52Відповідь на 2 від Nick Realart

              А чего бандеровцы так озаботились словами Путина? Они все равно не признают День Победы. Им нужно курить в сторонке, а не обсуждать слова Путина.А причем тут бандеровцы - не бандеровцы? Украинцы уже что, не имеют права на обсуждение бредоизлияния слуг народа? Курить в сторонке нужно тем, кто ни черта в этом не понимает. В статье четко отражено мнение многих тысяч (ТЫСЯЧ!!!!) людей украинского (думаю, и не только!) народа. А вам, товарищ с Полтавы, должно быть стыдно

                812.04.11, 10:54Відповідь на 6 від Гість: burtka

                Побєди кого над ким??? Це в вашій міфологіїї хтось когось переміг. Україна як була загарбана, так і залишилась. Змінився тільки окупант.

                  Гість: burtka

                  912.04.11, 10:58Відповідь на 8 від Perovdupu

                  Побєди кого над ким??? Це в вашій міфологіїї хтось когось переміг. Україна як була загарбана, так і залишилась. Змінився тільки окупант.От того, что тебе обидно было видеть наш флаг над вашим рейхстагом, Победа не стала мифической, тебе нужно привыкнуть быть побитым.

                    1012.04.11, 11:27Відповідь на 9 від Гість: burtka

                    Побєди кого над ким??? Це в вашій міфологіїї хтось когось переміг. Україна як була загарбана, так і залишилась. Змінився тільки окупант.От того, что тебе обидно было видеть наш флаг над вашим рейхстагом, Победа не стала мифической, тебе нужно привыкнуть быть побитым.Як ви можете бути таким неуважним(?) Уважно перечитайте комент, на який ви так невдало вирішили відповісти.

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      попередня
                      наступна