хочу сюди!
 

Маша

50 років, козоріг, познайомиться з хлопцем у віці 37-65 років

Про закриття єдиної українськомовної школи в Лисичанську



Члени Луганського обласного тимчасового комітеру ВО "Свобода" обурені публічною заявою міського голови міста Лисичанська Сергія Дунаєва про можливе закриття ЛСШ № 3 – єдиної в цьому місті школи з українською мовою навчання.

Школа № 3 унікальна для цього донбаського міста — вона існує з 1936 року, 1991 р. перейшла на українську мову викладання, з того часу заклад набув статусу національного. Згуртований учительський колектив на чолі з директором школи А. Соловйовим усі 20 років незалежності наполегливо працював на створення позитивного іміджу як української мови, так і українських звичаїв і традицій, яких навчав своїх вихованців. Нелегко було їм починати цю справу, бо тоді бракувало навіть українських підручників. Директор сам їздив до Львова і привозив звідти навчальну літературу, а колеги зустрічали його з потяга.

У цій школі сьогодні навчається близько 200 школярів, серед яких є діти з вадами зору, діагнозом ДЦП та ін. захворюваннями, причому не всі вони з Лисичанська, є й такі, що мешкають у прилеглих населених пунктах, звідки добираються автобусами, — з Мирної Долини, Лоскутівки, Вовчоярівки, Матроського, Скляного заводу. При цій школі працюють також класи робітничої молоді, діє чимало спортивних секцій.

Батьки провели з приводу заяви С. Дунаєва збори і підготували йому колективний лист, у якому просять "не закривати школу № 3, підійти до цього питання з особливою увагою, розумінням важливості цього навчального закладу в місті". Вони сподіваються на "порозуміння і небайдужість до дитячих сердець" народного обранця.

Лисичанській міській раді підпорядковано сьогодні 23 школи. Жодну з інших шкіл, окрім ЛСШ №. 3, місцева влада закривати не планує. Потребу ж закриття цієї школи міський голова пояснив складною економічною ситуацією в державі і залежністю міста від бюджету.

Чому закривають саме цю школу? Чи не тому, що вона єдина з-поміж інших — українськомовна?

У п. 6 переліку функцій відділу освіти, які розміщені на сайті Лисичанської міської ради (показово, що цей сайт — російськомовний), сказано, що ця структура органу місцевого самоврядування "забезпечує в межах своїх повноважень виконання Конституції України щодо функціонування української мови як державної, надання можливостей навчатись у загальноосвітніх навчальних закладах рідною мовою чи вивчати рідну мову в державних та комунальних навчальних закладах".

Яким же чином це положення узгоджується з заявою міського голови міста Лисичанська С. Дунаєва про закриття школи, яка єдина в цьому місті навчає своїх учнів державною мовою?

Активісти Луганської "Свободи" вимагають від Партії регіонів як майже абсолютної більшості депутатського корпусу Лисичанської міської ради і персонально від С. Дунаєва припинити остаточну русифікацію шкіл цього міста, залишити у спокої педагогічний колектив школи № 3 і дати можливість їм і далі навчати майбутніх громадян Української держави українською мовою.

Прес-служба Луганської обласної організації ВО "Свобода"
12

Коментарі

110.01.11, 20:18

действительно, пора закрывать. хватит показухой заниматься )

    Гість: Тираъ

    210.01.11, 20:31

    ну и как они думают с тестами, когда надо ребёнка в ВУЗ определять? Интересные люди. Они что, думают всех юных лисичанцев в ПТу закинуть, или на заработки по миру пустить? Странные там типы.

      310.01.11, 20:38Відповідь на 2 від Гість: Тираъ

      в вузах сейчас не учатся, а покупают дипломы ) так что можешь вообще никакого языка не знать ))

        Гість: ГарбуЗЕК

        410.01.11, 20:39

        вот он русский нацизм.

          Гість: Тираъ

          510.01.11, 20:46Відповідь на 3 від Q2

          Ложь. Вся моя семья училась и учиться в ВУЗах на бюджете. Я сама четыре года назад закончила ВУЗ (один из самых престижных на Украине). И получала "степуху".
          Каждая семья выбирает свой путь.

            610.01.11, 20:47Відповідь на 5 від Гість: Тираъ

            ну кто ж тебе виноват ) а могла бы просто купить и не терять драгоценное время ))

              Гість: Тираъ

              710.01.11, 20:49Відповідь на 6 від Q2

              Глупый мальчег

                810.01.11, 20:52Відповідь на 7 від Гість: Тираъ

                бе-бе-бе )

                  Гість: Тираъ

                  910.01.11, 20:54Відповідь на 8 від Q2

                  ).

                    1010.01.11, 21:09Відповідь на 3 від Q2

                    вот ты и покупай своим, а мои дети хотят нормально и честно получить диплом.

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      4
                      попередня
                      наступна