хочу сюди!
 

Vitalina

34 роки, овен, познайомиться з хлопцем у віці 28-35 років

Мовне питання

Була в мене хвора. Ні, не так. Ми якось здружилися за час, поки були знайомі, тому просто хворою я її також не можу назвати. Навіть, коли я перейшов на іншу роботу (а разом з цим на іншу спеціальність) - ми все одно достатньо регулярно передзвонювалися а потім ще й переписувалися, коли вона стала користуватися інтернетом. Трохи не дожила вона до свого 29-річчя...

Так ось, пишу про що. Вона була суто російськомовна. Якусь частину свого життя вона взагалі прожила в Монголії. Ну, не знала вона до путя української. А от коли Анюта стала користуватися інтернетом, тоді вона від мене стала отримувати листи українською. Бо свого часу я на українську письмову перейшов та пишу в основному нею (за винятком тих випадків, коли спілкуюся з людьми, які однозначно українську не можуть зрозуміти - це, найчастіше, жителі Росії). Одного разу серед інших слів, які я отримав від Анюти листом, я прочитав наступне:

"Иногда ловлю себя на мысли, что думаю на украинском языке..."

От і слухай тепер про тих нещасних, хто не може чути в Україні українську мову! Я в існування мовного питання тепер зовсім не вірю! Якщо людина нормальна, то вона нормально сприймає й нашу мову. Анюта це також довела...
26

Коментарі

Гість: БезумныйМир

124.11.10, 20:28

    224.11.10, 20:45

    прикро... очевидно хороша була дівчина.
    .. якщо думала українською мовою -- це вже дуже багато. думаю багато чим тут вона мала завдячувати Вам!

      324.11.10, 20:50Відповідь на 2 від Зося Квітнева

      Тоді це було достатньо кумедно. Від неї прочитати таку фразу! А взагалі вона була дуже життєлюбною, енергійною. Хоча, й знала, що все дуже серйозно.

        Гість: Лагуз

        424.11.10, 23:31

        Це природньо. Коли з кимось цікаво поспілкуєшся, то згадуєш фрази, розмірковуєш, застосовуючи почуті слова і так потихеньку починаєш думати
        От чому дуже важливо, щоб якомога частіше звучала нормальна, хоча б близька до літературної мова, бо читає зараз мало хто
        Шкода твою знайому, в таких випадках весь час здається, що хороші люди вмирають частіше і раніше, але на справді, це через те, що їх смерті ми більше помічаєм і відчуваем.

          525.11.10, 00:43Відповідь на 4 від Гість: Лагуз

          навіть не знаю, що відповісти. по-перше, дякую за те, що завітала сюди
          по-друге, я не дуже хочу жаліти тут Аню, тому що хочеться навпаки по-світлому згадати її. напевно, так. ми тоді добряче посміялися над цим (над тією її фразою). а взагалі, нас хлібом не корми - дай по реготати з чогось. а ще Анютка дуже любила музику. навіть нашу лікарняну самодіяльність. я тоді діставав на горіхи від своїх більш досвідчених колег по відділенню, що тягав її на репетиції. Ну напросилася вона, а я не міг відмовити - вважаю, що всі враження які можна було позитивні отримувати - треба їх отримати. Вона в нашому колективі була своєю .
          шкода, я не встиг її втравити в цей блог. вона тільки трохи почитала деякі мої замітки. але тут як блогер не реєструвалася.

            625.11.10, 03:23

            молодець, гарна і актуальна замітка! +
            Анюті вічна і світла пам"ять! мабуть онкохвора була?

              725.11.10, 07:32Відповідь на 5 від Андрій Guard

                825.11.10, 08:03

                  Гість: Тираъ

                  925.11.10, 09:53

                    1025.11.10, 09:59

                    Я тоже думаю, что "мовного питання" не существует))) в том виде как его подают. У меня другая проблема. Я говорю на двух языках, но в коллективе часто перехожу с одного языка на другой (из вежливости), но вижу, что это вызывает недоумение обоих сторон))))
                    Русский язык люблю, сама родом из среднего Урала, я слышу родное произношение, акценты и построение фразы, но это бывает очень редко)))
                    Ане - светлая память

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      3
                      4
                      6
                      попередня
                      наступна