хочу сюди!
 

Alisa

39 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 34-46 років

Ukrainian dream? ФІЛОСОФІЯ БЕЗ ПОЛІТИКИ

   Я пишу все про політику і про політику... Трохи набридло, отож вирішив написати про суспільство без політики.

   В 30-х роках випускники Стенфордського університету Хьюлет і Паккард заснували компанію НР, що є сьогодні світовим лідером у продажі комп"ютерної техніки. Перша майстерня і офіс знаходилися в гаражі Хьюлета.

   Генрі Форд - засновник "Дженерал Моторс" і великий інженер, не вмів навіть грамотно писати.

   Біл Гейтс отримав диплом випускника коледжа лише в 2009-му році, при статках в майже 60 млрд доларів. Перший мільйон він заробив в 20 років, створивши (перекупивши) унікальне програмне забезпечення.

   Стів Джобс (засновник Епл і її діючий генеральний директор) - отримав свою першу роботу у відомій на той час фірмі Atari, через наполегливість. Він прийшов у єдиному вбранні, що мав на той час - у рваних штанях і брудній футболці, коли після співбесіди йому сказали, що їх не влаштовує кандидатура Джобса - то він пред"явив ультиматум ("Я не уйду, поки не приймете мене на роботу") і залишився сидіти на місці більше доби - не витримавши "пахощів" (Джобсу доводилося ночувати на помийниках) і бачачи наполегливість, роботодавець взяв Стіва на роботу. Сьогодні "Епл" - безперечно кращі компи у світі.


    Файл:Liberty-statue-from-below.jpg
   
   Економічний успіх США одні пов"язують із вдалим розташуванням, інші із єврейським лоббі, треті через наявність ресурсів. Не треба виключати усі ці фактори, але поміж тим вони лише козирі в руках держави - та направляє ці козирі зовсім не везіння - а цілеспрямована всепроникаюча ідея. І ім"я цій ідеї American dream (більш докладно по гіперпосиланню).

   А чи існує Ukrainian dream, та як вона може виглядати - саме таке питання я задав собі сьогодні і цілий день уважно придивлявся до життя інших людей навколо.

   Людина йде до школи де дізнається багато цікавих речей, які шокують дитину і роблять її іншою. В школі вона вперше зтикається з соціальною нерівністю, з можливостями і неможливостями, а також із обов"язками. Весь цей час особистості кладуть в голову необхідність навчання, без якого подальший успішний життєвий шлях неможливий.

   Людина вчиться (чи не вчиться) з метою чогось досягти і вступає до ВУЗу, де при вступі знову зтикається з нерівністю. Особистість вчиться у ВУЗі сподіваючись отримати "золоті гори", намагаючись чогось досягти шляхом накопичення знань.

   Знову проходять роки і особистість закінчує ВУЗ (якщо звичайно є знання, або трохи "вільних" грошей). Перед нею стоїть питання в пошуку роботи. І тут знову відкривається нерівність. Працювати інженером (чи доктором, чи бухгалтером, чи будь-ким ще) на ту зарплатню, яку надає роботодавець до якого надсилає ВУЗ - фактично означає працювати задарма. Особистість шукає іншу роботу - хтось йде у продавці, хтось у водії, хтось у будівники, хтось намагається суміщати основну роботу з підробітком.

   Іде час і вантажник (припустимо) "доростає" до комірника. В цей час в  нього вже є плани по створенню сім"ї.

   Через кілька років особистість створює сім"ю. Заощадивши трохи коштів , продавши стару "копійку", оформивши кредит молода сім"я купує "Lanos" - що стає надійним помічником у житті. На роботі платять недостатньо коштів і родина постійно на чомусь економить.

   Проходять роки і у особистості з"являються діти, такі-ж як і він особистості. З часом їм скажуть, що головне у житті гарно вчитися, а про нерівність промовчать... І нічого не зміниться?..

  

  free counters

9%, 3 голоси

42%, 14 голосів

9%, 3 голоси

0%, 0 голосів

0%, 0 голосів

3%, 1 голос

0%, 0 голосів

27%, 9 голосів

9%, 3 голоси
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.
23

Коментарі

131.07.10, 23:17

Не зовсім зрозумів питання

    231.07.10, 23:19Відповідь на 1 від Francisk02

    Я й сам не зовсім до кінця зрозумів що я написав - на рівні підсвідомості розумію, а так пояснити і толком не можу.
    Мабуть головний меседж - хто нам заважає робити свою мрію (пропоную перейти за посилинням до Вікіпедії та спочатку прочитати про "американську мрію".

      331.07.10, 23:28Відповідь на 2 від Independence

      Просто дехто добре заробляє на тому, що в нас немає суспільної мети...

        41.08.10, 02:49Відповідь на 2 від Independence

        Нам заважаємо МИ! І поки ми не змінимось, в нас будуть януковичи і все інше лайно.

          51.08.10, 02:53Відповідь на 4 від Танк_

            61.08.10, 03:03Відповідь на 5 від Independence

            Моісей з якого переляку своїх 40 років по пустелі вигулював? Щоб вивести під коріння РАБСТВО! А в наших людей - не у всіх, але в багатьох, - рабство увійшло у плоть і кров. Та вони ще й його дуже агресивно відстоюють. "Так, ми раби! І ви будьте рабами! Рабство - світле майбутьнє 21-го сторіччя!" Тху, долбо... От поки вони не вимруть, або не переконаються у власних помилках (оце - навряд) так і будемо потрапляти з одного лайна в інше!

              71.08.10, 08:03

              все что происходит в стране за все должна отвечать власть, даже за маньяка, так как система позволила не заметить его.

                81.08.10, 08:04Відповідь на 4 від Танк_

                Нам заважаємо МИ! І поки ми не змінимось, в нас будуть януковичи і все інше лайно.ми котрі тут змінились, требо змінювати оточуючих

                  анонім

                  91.08.10, 09:49

                  Проголосував за винність москалів...
                  Хоча, в кожної країни були та є зовнішні вороги....
                  Винні МИ самі, занадто велике в нас прагнення пристоватись СЬОГОДНІ будь якою ціною, та не думати про ЗАВТРА наших дітей та онуків....і нашої Батьківщини .

                    101.08.10, 12:24

                    Економічний успіх США одні пов"язують із вдалим розташуванням, інші із єврейським лоббі, треті через наявність ресурсів.Всё это конечно + патриотизм. Каждый американец является патриотом своей страны. Без патриотизма, без любви к своей Родине, невозможно построить ни развитую страну, ни тем более Ukranian dreams.
                    Посмотри на Украину! У нас тут брат брата готов придушить, восток и запад лается, поливают лруг друга грязью.
                    О какой украинской мечте может идти речь, когда многие считают свою страну недогосударством. Если люди, особенно на востоке даже не скрывают своих пророссийских взглядов? Какая украинская мечта, если нет любви к Украине?

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      4
                      попередня
                      наступна