хочу сюди!
 

Татьяна

56 років, телець, познайомиться з хлопцем у віці 55-58 років

Працювати? Чи бути патріотом?

Періодично читаючи дискусії в нашому співтоваристві, я час від часу бачу заклик "анти-патріотів" (за правильність терміну я не ручаюся, але я не знаю яким точним словом Вас, панове, назвати, тож хай буде такий умовний термін) - ідіть, мовляв, працювати, якби вам було чим зайнятися, то не переймалися б ані патріотизмом, ані прапором, ані мовою, тощо...

Ось і з'являється потрохи стереотип, що всі, кому байдуже до України у нас роботяги, а ті, хто переймається своєю землею - це ледарі. Дивна й несправедлива теза. А тому вирішив проаналізувати це ствердження.

З чого хотілося б почати? З того, що особисто мені здається, що відсутність патріотичного почуття в людини ще не гарантує його працьовитість. Головне гасло "анти-патріотів": "Головне, щоб в мене бабла було достатньо, а решта всьо - по..." Але з тих бомжів та алкоголиків, які траплялися мені на очі я не пам'ятаю жодного, хто б був обтяжений патріотизмом або був, як кажуть "анти-патріоти" "свідомітом". Навпаки, цим панам "Головне, щоб пляшка була, а решта всьо по..."

Тож, відсоток працьовитих та ледарів на мою думку не дуже відрізняється по політичним та світоглядним ознакам людей. І серед тих, хто любить свою землю, відсоток ледарів навряд вищий (а мені здається, що повинен бути нижчим, ще й набагато). Представники кожного світогляду мають свою роботу, на якій працюють. Особисто я бачив колег і патріотів, і тих, кому байдуже, і тих, хто марить минулим, радянським... В фаховому плані - всі високого класу. А погляди у всіх різні.

Інша справа, що на цьому блозі працює тільки його адміністрація. Решта сюди приходять, щоб поспілкуватися, виразити себе, хтось - для того, щоб розважитися. Тож, питання до тих, хто закликає патріотів до роботи - а самі Ви сюди також на важку працю прийшли? Чи анти-українські замітки та коменти є роботою? Чи не здається Вам, що для роботи є свій час та своє місце, а для відпочинку, роздумів - своє?

Далі підемо. Чи заважає патріотизм економічному розвитку держави? Чи корисний він, чи шкідливий? На моє глибоке переконання, патріотизм, розумний патріотизм - є дуже важливою умовою розвитку держави. Те, що я пам'ятаю з дитинства - обірвані слухавки в телефонів-автоматів, обгажені павільйони в дитячих садках, обгажені ліфти та вирвані кнопки в них, розбиті лампи в вуличних ліхтарях та лампи у під'їздах... Це реалії Луганська у 80-ті роки ХХ століття. Багато ще видатних пам'яток можна було б згадати.

То як на мою думку, якби людина з самого дитинства виховувалася у любові та пошані до свого краю, своєї культури - всього цього було б набагато менше.

А так, маємо таку державу, де кожен робить все, що може - люди "маленькі" - псують ліфти, телефони, зупинки, ліхтарі... Якщо людина доросла до влади або місцевої, або державної - там вже дії "по крупному". І виходить - нема чого на владу нарікати - вони з того самого народу, звідки й ми. Їм головне, щоб бабла було достатньо. Що там вже думати про якусь культуру та історію?

А країни, які досягли високого рівня життя - приділяють немало уваги патріотизму своїх співгромадян. У Штатах - на кожному будинку, кажуть, на свята - державний прапор майорить, французи, німці, англійці - я не чув, щоб вони брудом свою землю поливали, щоб глузували з неї. Навіть в Росії (судячи з її фільмів, гасел) не останню роль віддають вихованню патріотизму у свого народу. А ми поки що тільки дискутуємо на тему - чи то працювати, чи то бути патріотом. А заодно, тавруємо всіх патріотів у балакунів-ледарів.

Маємо те, що маємо?
34

Коментарі

128.06.10, 14:02

дело совсем в обратном. именно что "патриоты" (а точнее т.н. свидомиты) настолько перервали и извратили понятие патриотизма (это у них - национализм, русофобия и перманентный срач друг с другом кто более патриотичен) что убрали весь позитив из этого годного понятие. где-то так

    Гість: Луццкий

    228.06.10, 14:06

    хз

      Гість: ХУДОЖНИК+

      328.06.10, 14:16

      спор і ругань - руйнівні процеси..бути патріотом чи аполітичним, скептиком,
      бути на будь-якій позиції перsональна справа кожного,
      а воювати за свою позицію - це невміння дискусійно довести її перевагу над іншою..війна - руйнівна сила..сила хаосу

        428.06.10, 14:17Відповідь на 1 від Vlad_M

        В кожної точки зору, в кожного світогляду є люди не зовсім адекватні, є крайні погляди. Це все є. Але це не зменшує ваги й цінності самої ідеї патріотизму та національної самосвідомості. Не варто судити по окремим, крайнім представникам.

          528.06.10, 14:21Відповідь на 3 від Гість: ХУДОЖНИК+

          слушна, гарна, розумна думка. але не зовсім мені зрозуміло, яке відношення вона має до моєї замітки. воювати та лаятися я не пропоную. навіть не пропоную розбиратися про переваги якоїсь позиції над іншими. хоча при цьому пишу про необхідність патріотизму в житті нашої держави. тут вже я просто висловлюю свою думку. без переваг.

            628.06.10, 14:22Відповідь на 4 від Андрій Guard

            вот как раз потому что "ідеї національної самосвідомості" противоречат идеи украинского патриотизма (разъединяют а не объединяют нашу страну и ее народ) и происходит диссонанс понятий. "свидомисть" у каждого своя и не следует подменять ей понятие патриотизма, который у граждан нашей страны должен быть общим. такие дела

              Гість: ХУДОЖНИК+

              728.06.10, 14:26Відповідь на 5 від Андрій Guard

              це я доповнив ніби..бо тут не дискусії про патріотизм ведуться..а війна між заанглажованими таборами..власне спостереження - не більше того ; )
              а стаття цікава..навколо неї може бути дискусія

                828.06.10, 14:28Відповідь на 7 від Гість: ХУДОЖНИК+

                дякую

                  928.06.10, 14:32Відповідь на 6 від Vlad_M

                  ну, як на мене поняття національної свідомості є важливою складовою ідеї патріотизму. справа ж не в тому, щоб принижувати якісь інші нації. справа полягає в тому, щоб відроджувати українську культуру як складову українського життя. і нема чого роз'єднуватися з цього приводу нашому народу.

                    1028.06.10, 14:41Відповідь на 9 від Андрій Guard

                    даже и "українську культуру" понимает всяк по-своему, что уж говорить про "свидомисть". неужели сам не видишь что тема "національної свідомості" всегда вызывает срач и бурление говн, потому как у КАЖДОГО она своя - какой уж тут патриотизм...

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      3
                      4
                      5
                      6
                      7
                      8
                      17
                      попередня
                      наступна