хочу сюди!
 

светлана

41 рік, скорпіон, познайомиться з хлопцем у віці 35-50 років

Закон і бидло під російським посольством Звіт про акцію.

Кілька десятків громадян провели акцію солідарності з росіянами, що одночасно була акцією боротьби за власну свободу.

Фото

Відеорепортаж "5 каналу"

http://www.relax-info.com/news/ukraine/protests_actions/79171.html
http://www.radiosvoboda.org/content/article/2058041.html
http://unian.net/ukr/news/news-379400.html

 

Активістами поширювалися такі тексти:

ВЛАДА ХОЧЕ ОБМЕЖИТИ СВОБОДУ МИРНИХ ЗІБРАНЬ

В УКРАЇНІ

 

Українці, перед нами – нова загроза. За прикладом «поліцейської держави-сусідки», всупереч нормам Конституції та міжнародним зобов’язанням України, вже прийнято в першому читанні і внесено для остаточного прийняття у Верховну Раду законопроект №2450 Про порядок організації і проведення мирних заходів. Цей документ загрожує нашому праву збиратися мирно, проводити мітинги, пікети, демонстрації, збори, акції, перфоманси і т.д. Автори законопроекту додумались зазіхнути на права і свободи тих людей, які, наприклад, просто зібралися разом попити чай та поспілкуватись.

 

Найбільш небезпечні норми 2450:

 

Репресивний інструмент. Фактично будь-які неугодні владі зібрання, де, умовно кажучи, присутні більше трьох людей, можуть стати приводом для затримання співробітниками міліції.

 

Заборона на проведення. Профільний комітет парламенту зараз лобіює введення у законопроект антиконституційне часове обмеження, відповідно до якого організатори мають повідомляти владу про проведення заходу не менше ніж за 4 дні. Цього часу, як показує практика, достатньо, щоб продажний суд під будь-яким приводом заборонив людям збиратися. Також ця норма унеможливлює проведення спонтанного мирного заходу.

 

Заборона в режимі “онлайн”. Збільшаться повноваження міліції та чиновницького апарату для перешкоджання народному волевиявленню. Без участі суду, на власний субєктивний розсуд, зупиняти проведення будь-якого заходу зможе уповноважений представник органу виконавчої влади або органу місцевого самоврядування.

 

Світ за очі. Мирні зібрання буде дозволено проводити лише в спеціально відведених чи пристосованих для цього місцях. Де саме – визначатиме місцева влада. Міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов, наприклад, пропонує, щоб мітингували лише у полі на околиці міста.

 

Розгляд законопроекту у парламенті планується 15-18 червня. Якщо 2450 буде прийнято, зникне одне з найбільш вагомих знарядь для захисту прав та інтересів народу у цій країні – свобода мирних зібрань. Тому в усіх нас просто немає іншого виходу, як виступити проти прийняття законопроекту.

 

 

ПРИЄДНУЙСЯ!!!

БОРОНИ СВОЮ СВОБОДУ!!!

  

 

 

ФАКТИ БРУТАЛЬНИХ ДІЙ СПІВРОБІТНИКІВ СИЛОВИХ СТРУКТУР

 

Дата події

Зміст події

1

14 березня

Спецзагони міліції «Беркут» затримали п’ятьох  учасників суботнику на бульварі Лесі Українки. Проти одного із затриманих, народного депутата України О.Гудими, було порушено кримінальну справу. Проте суд не знайшов у діях затриманих порушення ст. 185 Кодексу України (опір міліції), і вони були звільнені. Після цього інциденту затримані звернулися до медичних установ, які зафіксували численні тілесні ушкодження.

2

25 березня

Одягнені у цивільне, представники київської міліції, зокрема, майор Оніщенко, здійснили напад на учасників акції з вимогою відставки міністра Д. Табачника і незаконно вилучили у них агітаційні листівки. Один з учасників акції, А. Пікуль, був затриманий співробітниками міліції, які обмежились «профілактичною бесідою». Цього ж дня КМУ звернувся з дорученням (№ 14678/1/1-10) до КМДА «вжити вичерпних заходів щодо організації роботи з громадянами та їх об’єднаннями, зокрема на випередження та недопущення у подальшому проведення акцій протесту біля приміщень Адміністрації Президента України та Кабінету Міністрів України».

3

27 березня

Працівники київської міліції провели обшук у помешканнях журналістів О. Білозерської і О. Фурмана та вилучили у них фотоматеріали з кадрами акцій протесту проти політики Київської міськдержадміністрації та проти продажу хутра.

4

8 квітня

Міліція та особи в цивільному за вказівкою народного депутата від правлячої Партії регіонів В. Колісниченка затримали 13 громадян, які протестували проти проведення в Українському домі виставки «Польські та єврейські жертви УПА». Насильство було застосоване  до журналіста «Нового каналу», який виконував свої професійні обов’язки. Суд не знайшов у діях затриманих жодних порушень.

5

9 квітня

Представники міліції незаконно обшукали учасників акції протесту проти захоплення книжкового магазину «Сяйво». Один з них, у якого було знайдено балончик з фарбою, був затриманий і звинувачений у порушенні ст. 173 КУпАП (дрібне хуліганство). Суд не знайшов у діях затриманого жодного порушення і він був звільнений. До протистояння з учасниками акції були залучені співробітники «Беркуту».

6

13 квітня

Працівники міліції затримали 4 учасників (зокрема журналіста І. Луценка) акції протесту проти незаконної забудови на вулиці Гончара. Один із затриманих зазнав тілесних ушкоджень. Спочатку міліція інкримінувала затриманим порушення ст. 173 КУпАП, але, очевидно, враховуючи хиткість таких звинувачень, задовольнилася поясненнями затриманих. Попри це, саму акцію такими діями правоохоронців було зірвано.

7

15 травня

У місті Харкові міліція зірвала проведення мирної акції протесту «Знищимо в Харкові сміття», що була організована громадською організацією «Демократичний альянс». Правоохоронці заблокували рух колони, силою відібрали відеокамеру та знищили записи, на яких були зафіксовані дії міліції, зірвали прапори та змусили згорнути транспаранти.

8

25 травня

У Харкові в Центральному парку ім. Горького близько 100 міліціянтів били протестувальників, які виступали проти вирубки дерев.

9

27 травня

Бійці Беркуту й міліція у Львові відтискували з площі мітингувальників проти діючої влади, залишивши біля воріт лише учасників нечисленного мітингу на підтримку Януковича.

16

Коментарі

Гість: Рус с kija

11.06.10, 08:02

    Гість: angry_pygama

    21.06.10, 09:01

    началось...
    Интересно, а чем власти угрожали участники акции "уничтожим мусор"? Или эти вырожденцы любят, как свиньи, поваляться на мусорках.

      Гість: я Саник

      31.06.10, 10:05

      Вила треба брати!!!!!!!!!!

        41.06.10, 11:15

        Це лишень початок. Треба щось робити, але не зовсім ясно, що саме.

          анонім

          51.06.10, 18:11Відповідь на 4 від Танк_

          Ага....це ще тільки невинні квіточки....

            61.06.10, 19:24

            Це жахливо, але далі і ще буде.Якщо зараз не почати активно з ними боротися, задавлять зовсім.

              72.06.10, 08:46Відповідь на 2 від Гість: angry_pygama

              Можно только догадываться. Шутки шутками, но мы же понимаем, что дело явни не в любви властей к мусору. Тогда каков мотив? ИМХО, мотив - заткнуть всех, "больше трёх не собираться".

                Гість: angry_pygama

                82.06.10, 08:56Відповідь на 7 від starina_leon

                Вы, мой друг, совершенно правы. Им очень хочется воплотить Путинляндию в Украине.

                  92.06.10, 09:19Відповідь на 6 від Lisa

                  Це жахливо, але далі і ще буде.Якщо зараз не почати активно з ними боротися, задавлять зовсім.Абсолютно так. Треба АКТИВНО починати АКТИВНО боротися.