хочу сюди!
 

Татьяна

56 років, телець, познайомиться з хлопцем у віці 55-58 років

Український таємний університет у Львові

В 1772 році Австрія захопила Галичину. Аби продемонструвати свою лояльність до нової колонії, Йосиф II в 1784 році заснував у Львові університет, який призначався для задоволення культурних потреб населення Східної Галичини, передусім для українців. Але в 1805 році університет цей було ліквідовано і на його місці засновано ліцей.
У серпні 1817 року новий австрійський цісар Франц І відновив львівський університет, і з того часу аж до 1918 року він носив його ім'я — університет Франца І. В університеті викладання проводилося німецькою мовою. Серед професорсько-викладацького складу переважали німці і поляки, українців було обмаль.
10

Коментарі

125.01.10, 20:49

Чудова розвідка!
...чому всі наші сусіди надто пізно розуміють, що з Україною ватро дружити на засадах взаємоповаги, а не намагатися її "тупо" приборкати(?)

    226.01.10, 08:55Відповідь на 1 від Perovdupu

    Чудова розвідка!
    ...чому всі наші сусіди надто пізно розуміють, що з Україною ватро дружити на засадах взаємоповаги, а не намагатися її "тупо" приборкати(?)

    Ну окремі політичні діячі сусідніх держав вже починають боятися українізації. Так, що не все так зле

      326.01.10, 09:19Відповідь на 1 від Perovdupu

      Я саме про те: і антипольський терор, і антирадянський мали першопричину насилля поляків і "совєтів" над українцями і їх етнічним духовним світом.
      За Австрійської і Російської імперій поляки в стосунках до українців обіцяли: "За нашу і вашу свободу", а як у 1920 опанували владу - почали тотальну полонізацію українців, застосовувати тотальні репресії проти тих, хто відмовлявся від того щастя. Масове безробіття української інтелігенції, колонізатори-"осадники" з Польши, пацифікації проти українських селян і врешті спровокована поляками "Волинська трагедія" - і який результат з того? Тотальна депортація поляків з усієї України - і нема поляків, нема! А могли бути, якби були розумними і толерантними до українців...

        426.01.10, 09:27Відповідь на 2 від zmi_j

        От чого не хочу - того не хочу, щоб українців боялись! Бояться тільки дурнів, бо не знають, чого від нього очікувати, а сильних і розумних - поважають, ну і остерігаються.
        Україна для Європи дуже маштабна країна, а ще 45 міліонів люду, а землі продуктивні - то непросто
        Для Росіїї навпаки по маштабах, але "мал золотник - да дорог"

          526.01.10, 09:46Відповідь на 4 від Богдан Бо

          А ті що зараз бояться , не того бояться чого бояться здорові врівноважені люди. Вони бояться вільної щасливої самодостатньої України, яка буде мегаконтрастом до ординського побуту на півночі.

            626.01.10, 09:49Відповідь на 5 від Perovdupu

            Все питання: коли це буде?
            Що буде - у тому я не маю сумнівів.

              726.01.10, 11:10Відповідь на 4 від Богдан Бо

              Мова не про страх, а про небажання "єдіной і нєдєлімой" до зміни форми правління, бо пішовши шляхом демократичних перетворень (хай навіть і недосконалих, як у нас) вона розсиплеться на окремі незалежні держави. А Московія сама по собі ефективно існувати не зможе. У всякому разі у тому варіанті який вона декларує зараз.
              Звідси той шалений тиск на Україну і намагання повернути усе як було, тобто до стану молодшої сестри.
              А крім того, як Вам теза про приєднання Росії до України, а не навпаки, як хочуть наші східні сусіди.

                826.01.10, 12:37Відповідь на 7 від zmi_j

                Відверто скажу, що не хочу взагалі ні з ким надто тісних об’єднань, бо вважаю Україну цілком самодостатньою країною, як Індія чи Японія - не перше місце, але нормальна світова держава, самостійна.
                У Росії територія зобов’язує до імперії у керуванні.
                А наші проблеми переважно в сфері етнопсихології, тобто співіснування на одній території людських прошарків з зовсім різною ментальністю.

                  926.01.10, 12:47

                  Хочу додати до всіх коментів, що маю думку про створення такого своєрідного сучасно віртуального українського університету для єднання і порозуміння всіх патріотичних про-українських сил. А то в Україні коло 100 тільки національних вузів і ще кілька сотень менших, понад 3 мільйони студентів - а ніякого відчуття, що то нова розумна сила йде - майбутнє України.
                  Також потрібна всеукраїнська народна кадрова політика в державі, що знову ж занедбано на всіх рівнях,окрім корупційних...

                    1026.01.10, 12:56Відповідь на 8 від Богдан Бо

                    Ну від такого співіснування нам нікуди не подітись, тому власне об’єднавчим фактором має послужити виважена державна економічна політика. Спочатку стабілізуємо економіку, і на фоні цього процесу слід вибудувати таку національно-об’єднавчу доктирину від якої не зможуть відмовитись ні на сході ні на заході.

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      попередня
                      наступна