хочу сюди!
 

Alisa

39 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 34-46 років

Трансформація Криму

Тема зміни статусу автономної республіки Крим завжди цікавить наших політиків. Проросійські партії бажають вилучити Крим з України, націоналістичні - ліквідувати автономію. На мій погляд обидва шляхи є антиправовими за своєю суттю. Ну, про перший і так все зрозуміло. А от чи правильно буде ліквідувати автономію, слід звернутися до міжнародного права. <em>"Всі народи мають право на самовизначення. За силою цього права вони вільно встановлюють свій політичний статус і вільно забезпечують свій економічний, соціальний і культурний розвиток," </em>- проголошує ст. 1 Міжнародного пакту про громадянські і політичні права. Отже ООН надає кожному народу право створювати самостійні державні утворення та вільно розпоряджатися природніми багатствами своєї землі. Однак! Правом на самовизначення можуть скористатися ті народи, які: 1) є повноцінно окремим етносом; 2) історично проживають на своїй землі; 3) не мають власної державності десь іще; 4) концентровано проживають на певній території.   Розглянемо Крим через етнічну призму. Там проживає три найчисельніших нації: українська, російська, татарська. Перші дві не можуть претендувати на самовизначення, бо вже мають власну державність. А от татари відповідають всім вимогам, тому позбавлення автономії є порушенням їх етнічних прав. Тобто кримську автономію слід надати тільки татарам, а українці та росіяни мають власні країни, які захищають їх етнічні права. На практиці це виглядає так: Кримська автономія в її нинішніх межах перетворюється на Кримську область, а всередині неї (центральна частина півострова), в місці розселення татар утворюється Татарська автономна республіка Крим зі своїм курултаєм, меджлісом, прапором, двома офіційними мовами та іншими атрибутами автономії. Досить очевидне рішення проблеми, якщо добре в цьому розібратися. Російський вплив на регіон суттєво обмежиться. Натомість, повна ліквідація автономії не залишить українцям союзників у Криму. Звичайно, ТАР не стане панацеєю від усіх проблем. Чорноморський флот РФ, інтернаціональна мафія, контрабанда, незаконна торгівля нікуди не зникнуть самі по собі. Та на відміну від нинішнього стану прикривати сепаратизм автономним статусом вже нікому не вдасться.

Stanislove, спеціально для upu.org.ua

16

Коментарі

116.10.09, 22:16

"...., а всередині неї (центральна частина півострова), в місці розселення татар..."
Это игра в солдатики. Вы не знаете, где "место расселения крымских татар".

    216.10.09, 22:19

    "...Натомість, повна ліквідація автономії не залишить українцям союзників у Криму...."
    Татары как "союзники", дань Киева "меджлису"? Ждите турецкий флот.

      Гість: Эхинопс

      316.10.09, 22:32Відповідь на 1 від барон фон Бок

      "...., а всередині неї (центральна частина півострова), в місці розселення татар..."
      Это игра в солдатики. Вы не знаете, где "место расселения крымских татар".
      Да везде! Автор, по всей видимости предлагает вторичную депортацию крымских татар - на сей раз в пределах полуострова.
      Мало того, что нацист, ещё и неумный нацист.

        416.10.09, 23:13Відповідь на 3 від Гість: Эхинопс

        Да не кипятитесь так. Автор, скорее всего- студент, пишет рефераты, возбуждает дискуссии в среде недалёких и вымирающих "руссоукров" Ну ,набегут сюда котяры и кью-два, выругаются по-русски - и патриоты лишний раз убедятся в собственном превосходстве (не дилетанстве).

          Гість: Эхинопс

          516.10.09, 23:15Відповідь на 4 від барон фон Бок

          Не нравятся мне его рефераты.Ставлю неуд

            617.10.09, 07:27

            Татари проживають по всьому Криму, але найбільше їх - в центральній частині. Я в цьому міг переконатися особисто, так як був не тільки в курортних містах, а і в кримській глибинці. Я мандрував півостровом і знаю про що говорю.

            Так що спроба зробити з мене відірваного від землі теоретика провалилася. Краще читайте зміст статті, а не розводьте плітки про автора.

              717.10.09, 08:30

              Хай усе буде хоча б так, як є. Будь-які різкі кроки спричинять погіршення ситуації.

                817.10.09, 13:19Відповідь на 7 від Nech sa paci

                Проголошення незалежності України від СРСР теж було різким кроком.

                  917.10.09, 15:59Відповідь на 6 від Stanislove

                  Чтоб делать подобные выводы, надо читать местную прессу, книги а не просто путешествовать по Крыму. Я вас не "пытаюсь сделать оторванным от земли теоретиком", а просто "приземляю". Кроме того, "центральная часть полуострова" звучит неопределённо. "Союзники Украины"- тоже. Что, просто граждане- уже не союзники? Сплетни разводят не про вас, и не я , а другие, про Хмару. Мой комментарий №4 - не сплетня,а предположение+констатация Насчёт сепаратизма: погуглите сначала турецкие и кр.татарские сайты, почитайте статью Кичигина в "2000"- и вы сами трезво оцените собственную заметку.
                  Искренне, с наилучшими пожеланиями Т.К. (не Татьяна Коробова !!!!) .

                    1017.10.09, 22:06Відповідь на 8 від Stanislove

                    Ото щоб не було проголошення незалежності Криму від України -- і не треба такого робити.

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      3
                      попередня
                      наступна