хочу сюди!
 

Alisa

39 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 34-46 років

У Ави є плани значно далі за МВСУ

Отримати транш від МВФ і дати безробітним по 100 доларів. 
Аваков озвучив антикризовий план
Арсен Аваков запропонував ряд ініціатив. Фото: прес-служба Кабміну

Глава МВС Арсен Аваков виступив за впровадження в Україні виплат в розмірі 2,5-3 тисяч гривень за вимушеної безробіттю, яку спровокував насувається на Україну економічний колапс, пов'язаний із закриттям величезної кількості підприємств через тотального карантину, одним з ідеологів якого є сам Аваков . 

Про це міністр написав у своєму пості в ніч на 23 березня.

"Будемо чесними - більшість людей в Україні живуть, не маючи істотних фінансових накопичень - багато сімей живуть, що називається від зарплати до зарплати. А у нас коронавірус і карантин. Багато підприємств зупиняються, карантинні заходи змушують закриватися примусово багато маленьких компаній і бізнесів", - пише глава МВС.

На його думку, пройде місяць і у людей може банально не вистачати коштів, щоб підтримати себе, сім'ю - купити їжу і ліки: "Для багатьох це проблема і страх №1 зараз. Це - на жаль факт, який не можна не враховувати".

Він стверджує, що разом з прем'єром і президентом ця проблема обговорюється і впевнений в знаходженні рішення.

"Ні, не так, як при комунізмі - кожному за потребами, ми на жаль занадто бідні як країна для цього - але без коштів для існування не повинен залишитися в цей кризовий час жодна людина! Вам вже відомо про президентське пропозиції доплат 1000 грн пенсіонерам . Але розробляються і інші заходи ", - пише міністр.

Крім того, він озвучив ряд своїх ініціатив. Наводимо текст міністра повністю:

Міра №1

Повинні бути введені спеціальні виплати з державного бюджету - як кризовий забезпечення по вимушеної безробіття. Для тих, хто в період карантину залишився без засобів існування повинен бути розроблений механізм доступною, простою допомоги - без черг в соцзабезах і бюрократії.

Скільки? Не знаю, не впевнений - потрібен прорахувати з можливостей бюджету і продумати весь ланцюжок наслідків. Але, беручи до уваги пільги на комуналку під час карантину та інші заходи - про які скажу далі - вважаю державна допомога на продукти і ліки - як посібник по вимушеної безробіттю, на час карантину, повинна скласти близько 2500-3000 грн в місяць.

міра №2

На час карантину передбачити пільги по ряду комунальних платежів до 50-75%.

міра №3

На державному рівні, на час карантину, зупинити нарахування процентних ставок за категоріями кредитів для приватних осіб - домовившись з банками-кредиторами в рамках механізму можливого компенсаторного регулювання фіскального навантаження.

Зупинити виконавчі провадження щодо вилучення боргів і майна у приватних осіб на час дії карантину.

міра №4

На державних підприємствах і держслужбі, підприємствах бюджетного фінансування заборонити звільнення працівників або відправку їх в неоплачувані відпустки. Компенсації втрат і витрат на цих підприємствах відрегулювати в міжбюджетних та господарських відносинах- не перекладаючи це на людей.

Звернутися до підприємств інших форм власності - по можливості (ясно, що маленькі не зможуть) - дотримуватися подібних дій.

**************

Ні, я не комуніст, чи не фантазер - і реально розумію, що у держави і зараз бюджет тріщить по швах - грошей немає, а на тлі кризи, що насувається світової економічної кризи і зовсім труднощі катастрофічні ... Доведеться на пару місяців піти на екстраординарні кроки. Макро-фінансові та економічні.

Які? Моя позиція:

1. Негайно Верховною Радою - переглянути Державний бюджет: створити спеціальний стабілізаційний фонд з якого профінансувати антикризові заходи.

2. Збільшити дефіцит держбюджету - істотно, треба вважати, але, як мені здається, мільярдів на 200 як мінімум. Не соромлячись! - такий виклик часу. Мені шкода, але доведеться.

3. Провести секвестр бюджету - скоротивши витрати на некритичні по теперішній час вкладення та інвестиції. Чи не допускаючи шкоди по лінії оборони і безпеки. Мені шкода, але доведеться.

4. Обов'язково укласти угоду з МВФ, заручившись підтримкою в антикризових заходах і, отримавши фінансування за програмами допомоги, в тому числі за програмою підтримки в зв'язку з пандемією коронавируса.

5. Негайно, і в найкоротші терміни, провести реструктуризацію зовнішніх боргів України, істотно скоротивши навантаження з виплат відсотків і основного боргу в найближчі роки.

6. Жорстко припиняти спекуляції на валютному ринку і висновок антикризової гривневої маси на валютний ринок, застосовуючи законодавчі і зв'язуючі механізми.

6. Ні в якому разі не згортати великі інвестиційні проекти по країні - відразу після закінчення карантину - ті проекти, які дають мультиплікатор для всієї економіки - дороги, іпотека, металургія, енергетика, машинобудування ..

7. Прийняти спеціальну програму доступних кредитних ресурсів для бізнесу - від малого до великого - за низькими ставками 5-7% річних через рефінансування комерційних банків з боку Національного банку України.

8. Передбачити спеціальні заходи по встановленню паритету в зовнішньоторговельному балансі, стимулюючи імпортозаміщення ", - написав Аваков.

1

Коментарі

126.03.20, 16:17

Не бог зна що, але це щось! Де від Зеленського такого програма? Немає. Де від Шмигаля план дій Уряду? Немає. Аваков допомагає цим пацанам, як динозавр у владі, чому мало раді чомусь персони першого рівня. Смішно реально, коли князь Аваковський має радити блазню, що всівся на троні царя, як і прикро, бо в тому і його заслуга - Авакова.

    226.03.20, 19:50

    Хоч щось!

      327.03.20, 12:19Відповідь на 2 від GalinaKiev

      Так в тому і річ, що я не почув жодного конкретного плану дій ні від Зе, ні від Гончарука, ні теперішнього Шмигаля.

        427.03.20, 12:59Відповідь на 3 від Богдан Бо

        Ви такі наївні?

          527.03.20, 16:03Відповідь на 4 від GalinaKiev

          Ви такі наївні?
          А вам приємно плисти на кораблі не знаючи куди він пливе? Мені - ні. Нехай це буде як наївність.

            627.03.20, 16:53Відповідь на 5 від Богдан Бо

            Дуже неприємно. Ще й страшно. Але їм не вірю.

              72.04.20, 19:27

              Що за безграмотність ! Не МІРИ приймають, а ЗАХОДИ !

                83.04.20, 14:17Відповідь на 7 від Nikolka

                Що за безграмотність ! Не МІРИ приймають, а ЗАХОДИ !
                Це гугл-перекладач, бо Авік російською все видає, а я - навпаки

                  93.04.20, 15:56Відповідь на 8 від Богдан Бо

                  Дякую, зрозуміло.

                    104.04.20, 02:39

                    ну в своё время СССР потратил золотой запас на колбасу и где он теперь?