хочу сюди!
 

Ліда

50 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 46-56 років

А що не так з підвищенням? Вік виходу на пенсію - підвищено!

Кабмін переніс індексацію пенсій на вересень: українці обурені

Кабінет Міністрів України збирається провести індексацію пенсій у вересні 2020 року. Попередньо індексація була запланована на початок березня, однак Уряд її не погодило.

Понеділок, 2 березня 2020 року, 19:25
   

Про це повідомила міністр соціальної політики Юлія Соколовська в Facebook.

Відзначимо, з 1 березня 2020 року багатьом українським пенсіонерам мали підвищити пенсії - автоматично проіндексувати ці виплати. У 2019 уряд при п'ятому президенті України Петра Порошенка вперше провело індексацію пенсій. Це автоматичне "осучаснення" виплат, коли Уряд перераховує і підвищує розмір пенсії, враховуючи зростання цін і середньої заробітної плати по країні. У минулому році підвищення отримали понад 10,3 мільйона пенсіонерів.

Березня настав, а пенсійні виплати ще не підвищили. У понеділок, 2 березня, Прем'єр-міністр Олексій Гончарук провів брифінг. Він заявив, що поки індексації пенсій не буде. За його словами, Кабмін не підготував відповідне рішення і невідомо, коли вони будуть працювати над цим. Сам Гончарук не озвучив остаточний термін.

Міністр соціальної політики Юлія Соколовська в свою чергу все-таки обіцяє осучаснення пенсій в Україні в 2020 році - у вересні.

"Це плановий і закладений в бюджеті перерахунок. Наш Уряд запланував це на вересень. В середньому від індексації розмір пенсії зросте на 216 гривень на місяць ", - зазначила міністр.

Вона додала, що індексації запланована і на наступні роки.

Крім того, згідно з новою стратегією підвищення пенсій додаткове зростання виплат буде здійснюватися в декілька етапів:

2020 рік - пенсіонери у віці від 80 років (з урахуванням індексації вже в цьому році їх пенсії в середньому зростуть на 700 гривень на місяць);

далі - від 78 років;

через рік - від 75 і так далі.

А якщо Парламент підтримає законопроект №2494, то вже з березня самотні пенсіонери старше 80 років отримуватимуть допомогу на догляд. Очікується, що цю допомогу в розмірі 670 гривень щомісяця отримуватимуть 100 тис. Пенсіонерів.

У коментарях люди обурені подібним рішенням Уряду Гончарука.

"Як у вересні? В ст.42 закону тисячі п'ятьдесят-вісім йдеться про річної індексації за результатами зростання інфляції і зростання зарплати за минулий рік - це 22,9%. Ви у нас, пенсіонерів, крадете суму індексації в 11,45% щомісяця аж за 6 місяців, так як минула пройшла в березні і рік пройшов від попередньої в лютому 2020. Або ви нам у вересні віддасте недодані за 6 попередніх місяців цілком? Якщо немає, то ви що ж хочете нас так нахабно обікрасти? Закони треба виконувати. Або я вас неправильно зрозуміла, індексація як зазвичай в березні, а плюсом йдуть зміни для 80+ орієнтовно в вересні. Будь ласка, уточніть в своєму інтерв'ю ","Ст. 42 говорить про річної індексації. Який вересня? Чому попередній Кабмін виконував закон і з 1 березня проводив індексацію пенсій, а ви зараз пишете про плани з вересня. Як збираєтеся компенсувати період до вересня? Прочитайте коментарі до свого посту. Вам не соромно? "," Чи дійсно, пане Президенте, Ви не лох. Лохи це ми, 10 млн пенсіонерів, які повірили вам. У вересні за рахунок померлих заощадимо на погашення 579. А які були надії! Здоров'я вашим батькам ", - пишуть українці під постом міністра.

2

Коментарі

12.03.20, 22:12

Шура, зачєм вам дєньгі...