хочу сюди!
 

Маша

50 років, козоріг, познайомиться з хлопцем у віці 37-65 років

Приватним арміям в Україні - бути!

ПВК: Україна Київ може залучити ветеранів АТО в свою приватну військову компанію, фото - ВН
ПВК: Україна Київ може залучити ветеранів АТО в свою приватну військову компанію, фото - ВН
Київ може залучити ветеранів АТО в свою приватну військову компанію - Кривонос
3 Лютого 2020 року, 16:37

Генерал-майор Сергій Кривонос вважає, що Україна може створити власну приватну військову компанію і залучити до участі в ній ветеранів бойових дій на Донбасі.

Заступник Ради нацбезпеки заявив, що, крім «токсичної» приватної військової компанії (ПВК «Вагнера» в світі існує чимала кількість інших аналогічних успішних структур. Кривонос в інтерв'ю «Фактам» розповів, що для створення української ПВК можливо залучити демобілізованих з фронту військових.

У нас десятки тисяч людей повернулися з фронту, але в мирному житті виявилися нікому не потрібні. Хоча ті, хто захищав це суспільство, неповинні підлаштовуватися під нього, а суспільство має надати їм підтримку, - розповів Кривонос.

Він назвав приватну військову компанію своєрідним «громовідводом», який дозволить допомогти фронтовикам, які не зуміли себе реалізувати, продовжити займатися тим, що вони вміють робити якісно, отримувати за це гроші і визнання держави.

Сфера застосування української ПВК, за словами заступника секретаря РНБО, - це забезпечення безпеки різних об'єктів і структур. За його словами, в США приватні військові компанії створюють для того, щоб сотні тисяч демобілізованих військових не викликали проблем державі. В Україні атошніков не беруть на роботу, так як вони нібито токсичні і непередбачувані, а «ЗМІ дуже підігрівають цю тему». Тому Кривонос впевнений, що створення ПВК дозволить вирішити цю проблему.

Найвідомішою в світі вважають російську ПВК «Вагнера», яка воює в кількох гарячих точках планети. Підозрюють, що компанія виконує специфічні завдання уряду РФ. У 2019 її бойовики найчастіше згадувалися в ЗМІ у зв'язку з подіями в Сирії і Лівії .

1

Коментарі