хочу сюди!
 

Ліда

50 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 46-56 років

Вихід з кризи при реформуванні правоохоронної системи

Повертаємось до роздумів по виходу з кризи. Як вже зазначалось щоб швидко з неї вийти потрібно рішуче провести правоохоронну реформу, яку зараз вже в народі називають злодієохоронною системою.

Ми маємо безліч прикладів коли навіть тяжкі злочини з вбивствами, мільонними крадіжками і хабарями покриваються поліціянтами, слідчими, прокурорами, а в кінці вироками суддів.. Саме таким чином відбувається процес руйнації держави, тому що громадяни гублять віру в справедливість і надійний захист. Тобто те ради чого і створена держава.

Що ж потрібно зробити з цією перевернутою системою, щоб вона почала дійсно виконувати свої обов'язки, а не імітувати свою діяльність і заробляти і на злочинцях і на правослухняних громадянах. Для цього потрібно забезпечити виконання базових принціпів ії формування і функціювання а саме:

Доброчесні кадри

Фахова підготовка

Публічний контроль

Матеріальне забезречення і стимулювання

Дещо в цьому напрямку вже зроблено під тиском міжнародних експертів нажаль  дієвого  ефекту поки що немає

Давайте глибше погдянемо на необхідні заходи для втілення ціх принципів.

Доброчесні кадри в богаторічній системі блату, корупції, шахрайства знайти дуже важко і все ж можливо, якщо відбір будуть вести спираючись саме на таки вимоги до кандидатів— чесність, порядність, професійність, патриотизм. Перевірити у претендентів ці якості можлива комплексними засобами- це і біографією, і рекомендаціями співробітників, сусідів, суспільних організацій, і вивченням декларацій особи та її родичів, і справками СБУ, і публікаціями кандидата в соцмережах,а також такий засіб, якій поки що не застосовувався - публічне опитування на сайті райради, облради, Верховної Ради . Саме за сумою ціх всіх данних експертна комісія повинна приймати рішення про призначення на відповідальну посаду в правоохоронній системі переможців конкурсу.

Фахова підготовка визначається професійною освітою,написанням конкретних творів на правову тематику, вирішенням правових завдань показниками діяльності.

Публічний контроль за діяльностю посадовців правоохоронної системи повинен діяти через відкриті опитування статистичних служб, звітів перед громадами, на сессіях депутатів, через журналісткі рослідування. Обрання шерифів в сількій місцевості, начальників поліції,  прокурорів в районах, мирових суддів, теж буде сприяти публічному контролю і якості всієї системи.

Нарешті повинна почати працювати як належить комісія з запобіганню корупції,яку забещпечать технікою, програмами по автоматичному викриттю можливих корупціонерів, рослідуванням іх статків, і звільненням з посад порушників.

Матеріальне забезпечення всієї ПОС дуже важлива складова, бо зараз вона часто займаэться самозабезпеченням і тим самим вступає в зговір із злочинцями. В такому разі сподіватися на об'єктивність рослідувань і покарань марна справа.

Саме такі явща спонукають до розробки чіткої системи матеріалього забезпечення ПОС.

Заробітна плати фахівців повинна бути чітко прив'язана в процентному співідношенні до ВНП України за минулий рік, наприклад 1% від 1500млрд.грн.  Щоб кожен в системі розумів що його благополучча на майбутній рік підвищеться, якщо ПОС буде працювати чітко. До того ж кожен може отримати преміальні у випадку сумлінного виконання конкретних завдань але не більше ніж 50% від місячного окладу. Пропорція ЗП між найнижчим фахівцем в системі і найвищим повинна бути як 1 до 5. Тобто якщо суддя Вищого суду отримує 100тис. грн то лейтинант поліції 20тис грн.як це зроблено в розвинутих країнах Європи.

До матеріального забезпечення підрозділів ПОС повинен також застосовуватися нормативний метод. Тобто на кожного працівникв підрозділу згідно норми повинно виділятися кошти на відіо та аудіо апаратуру.щоб не було так як зараз- покарання за перевищення швидкості авто є, а приладів фіксації нема, канцелярські засоби, пально мастильні матеріали, лабораторні пристрої, а також резервний фонд.

Особливу вагу повинне мати страховання працівників і один з його напрямків -житлове забезбечення. Саме кредит на житло в сумі до 200тис дол. якій видається поліцейським на 20років і який списується пропорційно терміну служби, є гарним запобіжником корупції В США Бо в разі виявлення таких дій службовец повинен виплатити весь кредит і позбавляється пенсії. Тому там поліцейські не спокушаються на пропозиції хабаря..Цей гарний досвід потрібно застосовувати і нам

Такі принципи підбору кадрів і матеріального захочення потрібно застосовувати і в іньших органах і ситемах державного управляння : міністерствах, налоговій, таможенній службі і держадмістраціях.

Усі ці принципи і заходи в разі їх виконання дозволять Україні швидко подолати кризові явища, якщо ж цього не робити і правоохоронна система не буде реформована по справжньому- ніякі економічні реформи не виведуть країну з затяжної кризи.





3

Коментарі

19.01.20, 17:00

зачем правоохоронна система ворам во власти...
если президент заявляет при свидетелях и при американском президенте что
гл.прокурор свой человек то о какой правоохоронной системе вообще можно мечтать ?...

    29.01.20, 18:02Відповідь на 1 від atttonikam

    зачем правоохоронна система ворам во власти...
    если президент заявляет при свидетелях и при американском президенте что
    гл.прокурор свой человек то о какой правоохоронной системе вообще можно мечтать ?...
    Дійсно правоохоронна система ворам і клоунам не потрібна. Вона потрібна нам громадянам України. і ми повинні розуміти як її створювати.а не вестися на веселі картинки.

      39.01.20, 19:21Відповідь на 2 від русич91

      і ми повинні розуміти як її створювати..очень мощное желание
      ...могу вам дать ответ по существу - в мире признаются два источника законности - от Силы и от Закона - хотя настоящая Законность это от Закона..
      ..но вот гуляет и Законность от Силы - и это То Римское Право на котором стоит Демократия(американо-евро-капитализм)..то есть от Силы это от де-факто...а нам надо от де-юре... ТО что это ?Что даёт наст.Законность?..
      ...так вот этот вопрос решает только Христианство..и в этом был смысл Нового Завета Христа (а точнее литературно-художественное изложение Правильного Получения Законности в Обществе)...
      то есть Источником Закона становился БОГ как носитель Духа Закона и Буквы Закона(при Силе есть только Буква Закона но нет Духа Закона)

        49.01.20, 19:35Відповідь на 2 від русич91

        и к стати именно по Римскому(демократическому)Закону был осуждён Христос(Христианство)и до сих пор Христос не реабилитирован...и Христианские Церкви идут под регистрацию вот этого РимскогоЗакона по которому ОНИ осуждены через Христа(это к вопросу церковного самозванства)...вобщем это всё Я веду к тому что только Монархизм(Христианский) даёт НАМ Закон от де-юре..ибо Царь имеет власть от Бога а не от Народного Большинства(от Силы)...и это не просто игра слов и понятий...при Законе от Бога мы получаем смысл самой законности где Закон для Богоподобного Человека а не для Человека-Функционера Исполнителя Закона - типа закон ради закона - что выгодно капиталистам-жуликам!!!!...закон как дышло- верти куда вышло
        ....жду вопросов....

          анонім

          59.01.20, 19:38Відповідь на 3 від atttonikam


          то есть Источником Закона становился БОГ как носитель Духа Закона и Буквы Закона(при Силе есть только Буква Закона но нет Духа Закона)

          У нас так-то СВЕТСКОЕ государство ...

            69.01.20, 19:49Відповідь на 5 від анонім

            что мы реально имеем то это брехунов и лицемеров у власти...
            а такие вещи как -государство законность порядок и справедливость
            - это всё наши наивные заблуждения и мечты...
            вместо государства мы имеем только свои мечты...и режим тотальной эксплуатации на уровне- с заработанного на проживание не более 7-8%%

              79.01.20, 19:51Відповідь на 4 від atttonikam

              Ваші переконання в монархізмі я вже читав і не підтримую. Вади монарзізму чітко виявилися на 300 річній історії Раши. Для України це не шлях до розквіту тому що немає підгрунття-гарного історичного прикладу в житті народу, ментальності, фінансової бази. А взагалі то пост про оганізацію правоохоронної системи і її функціонування, а не про філософію права.

                89.01.20, 20:04Відповідь на 7 від русич91

                ...к тому и ответ что та философия что действует вам-нам жить по другому не даст...даже при американских законах( напр.Украина Штат Америки)...бандитизм законности себя проявит с той-же силой ибо Закон тоже будет на стороне тех кто имеет капиталы...справедливость будет для немногих...хотя уровень в среднем и улучшился-бы...но для этого Украинцы станут ещё одними Укр.Индейцами...и к этому к укр.индейцам всё и идёт..
                повторять романовский неправильный монархизм незачем
                там много было ложного и ошибочного

                  99.01.20, 21:44Відповідь на 7 від русич91

                  Дякую, що впроваджуєте розумні ідеї, які начебто просто прийняти і всім від того буде добре, але я з подивом визнаю, що людство рухається до чогось доброго тільки від великої біди, яка передує тому, що пропонуєте ви. Люди не хочуть думати - люди хочуть відчувати! Саме на тому базується політичний обман.

                    1010.01.20, 09:43Відповідь на 9 від Богдан Бо

                    Дякую, що впроваджуєте розумні ідеї, які начебто просто прийняти і всім від того буде добре, але я з подивом визнаю, що людство рухається до чогось доброго тільки від великої біди, яка передує тому, що пропонуєте ви. Люди не хочуть думати - люди хочуть відчувати! Саме на тому базується політичний обман. Так, новітні технології дають безліч відчуття комфорту в житті кожного,.але мають ваду- віднімати увагу від системних проблем. Таким чином спрітні ділки використовують задурену більшість на потребу своїх паразитарних бажань.Ми з Вами це усвідомлюємо і намогаємось щоб таких було більшість.

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      попередня
                      наступна