хочу сюди!
 

Юлия

42 роки, рак, познайомиться з хлопцем у віці 30-50 років

Хомчак замість Муженка - маємо нового голову Генштабу

Хомчак замість Муженка. Що відомо про нового голову Генштабу?
  • 21 травня 2019 
Руслан ХомчакКопирайт изображенияУНІАНImage captionРуслан Хомчак з 2016 року обіймав посаду начальника штабу Сухопутних сил ЗСУ

Президент України Володимир Зеленський звільнив Віктора Муженка з посади начальника Генштабу - головнокомандувача Збройних сил України, і призначив на цю посаду генерал-лейтенанта Руслана Хомчака.

Руслан Хомчак з 2016 року обіймав посаду начальника штабу Сухопутних сил ЗСУ.

Під час війни на Донбасі він очолював операцію зі взяття Іловайська, яка завершилася чисельними жертвами серед українських військових.

Що відомо про нового очільника Генштабу?

Новому очільнику Генштабу 51 рік, він є випускником Московського загально-військового училища.

За часів незалежності був начальником штабу 24-ї окремої механізованої бригади у місті Яворів на Львівщині, командував 300-м окремим механізованим полком у Чернівцях, очолював 72-у окрему механізовану бригаду у Білій Церкві.

У 2009 році він очолив штаб 8-го армійського корпусу, а 2012 року став командиром 6-го армійського корпуса, який з 2013 року називався оперативним командуванням "Південь".

У 2011 році Руслан Хомчак отримав звання генерал-майора, а у 2013 році - звання генерал-лейтенанта.

Під час війни на Донбасі Руслан Хомчак командував одним з секторів сил АТО у Донецькій області та операцією зі взяття Іловайська.

У вересні 2014 року він заявив, що біля Іловайська українським військовим протистояли регулярні війська Російської Федерації.

"Іловайськ під контролем саме російських військ. Своїми очима з 24 по 28 серпня спостерігав там підрозділи Російської Федерації. 24 серпня ми вже мали з ними перший вогневий контакт в районі сіл Многопілля та Аграрне, що східніше Іловайська", - наполягав генерал.

За словами Хомчака, українським військам там протистояли батальйонні групи десантних, десантно-штурмових та мотострілецьких бригад.

Питання Іловайська на виборах

Під час дебатів 19 квітня Володимир Зеленський запитав Петра Порошенка: "Чому ніхто не сидить за Іловайськ та Дебальцеве?"

Член команди Володимира Зеленського з питань оборони Іван Апаршин 22 квітня у своєму блозі на Обозреватель пообіцяв оприлюднення інформації про операції в Іловайську та Дебальцевому.

"Правда стосовно Іловайська, стосовно Дебальцевого, стосовно початку війни у 2014 році, стосовно захоплення Криму - буде оприлюднена. І максимально доведена до логічного завершення. Уже найближчим часом люди дізнаються правду", - наголосив він.

"І посадові особи, які ухвалювали рішення чи бездіяли там, де треба було діяти - будуть притягнуті до відповідальності", - пообіцяв пан Апаршин.

"Дуже серйозні хлопці"

Оборона - та сфера, де новообраний президент України має ключові повноваження й може проводити зміни мало не від початку каденції.

Теми кадрових змін в армії Володимир Зеленський торкнувся вже на першому брифінгу після оголошення результатів екзит-полів.

Тоді на питання BBC News Україна, чи є у нього вже кандидати для призначень у Генштаб, Зеленський відповів, що "у нас є дуже серйозні хлопці, які мають авторитет в армії, це діючі генерали".

3

Коментарі

анонім

122.05.19, 15:43

Муженко закончил Ленинградское ВКУ и что с этого, а за Илловайск это к Бене с Корбаном, это к четырежды раненому в жопу маршалу С.Семенченко оно в девичестве Костя Гришин. Если кто не тупой пусть сверят по датам Илловайск и бои под Саур Могилой (Шахтерск), посмотрят на карту и расскажут каким хером Беня енд Корбан лезли в Илловайск если ж\д пути оседлали ВСУ не входя в него зная про укреп-район. Какого хера они не шли на подмогу ВСУ под Шахтерск а с остервенением используя в темную людей штурмовали Илловайск. Там вопросов очень много.

    222.05.19, 16:44

    так вижу наши очаровашки скоро начнут разочаровываться ...

      322.05.19, 18:22Відповідь на 1 від анонім

      Там була якась мутна історія про те, що з росіянами про вихід до кінця не домовилися, а Хомчак (чи хто там тоді командував на місцях) дав команду двома колонами виходити майже з боєм (хоча напоготові була лише стрілецька зброя). Як наслідок понад 400 наших людей загинуло.

        анонім

        422.05.19, 19:08Відповідь на 3 від Nech sa paci

        Як наслідок понад 400 наших людей загинуло.В том то и дело что мутная и не надо рассказывать только про стрелковое оружие. С кацапами сперва договорились про 2 колоны и про оружие речь не шла, а потом в последний момент они потребовали 1 колоной и оставить все вооружение. Тебя не смущает что ВСУ не лезла в город и город был блокирован еще с конца июля? Потом пришлось усиливать обосранцев ебучих Семенченко с Корбановскими батальонами вытаскивая их оттуда. Ты если чего не знаешь то лучше не пиши.

          522.05.19, 19:33Відповідь на 4 від анонім

          Про Грішіна-Семенченка я трохи знаю, начитався вже. Там іще й Береза був, у т. ч. потім у одному джипі з Хомчаком.

          Питання — в тому, що поки не закінчили переговори (успішно з гарантіями або нічим), можливо, не варто було зриватися з місця.

            622.05.19, 19:36Відповідь на 4 від анонім

            І знаю, що назустріч прориву наших ЗСУ відправили з тилу певні сили, які також зазнали втрат. Зокрема, там загинув земляк моїх предків.

              722.05.19, 19:38Відповідь на 4 від анонім

              Якщо маєте бажання, можете написати розгорнутий коментар або дати посилання на якийсь правдивий текст розміром до 10 кілобайтів.

                823.05.19, 08:19

                Мені і про старого нічого не відомо...

                  923.05.19, 10:55Відповідь на 2 від Hudson Hawk

                  так вижу наши очаровашки скоро начнут разочаровываться ...
                  А в Україні обирають владу не для того, щоб її любити.

                    1023.05.19, 11:08Відповідь на 4 від анонім

                    Іловайськ справді не потрібно було штурмувати, але розвідка дала данні, що там мало бойовиків і його буде легко захопити, але ніхто не знав, що то були в основному специ з РФ класу "солсбері", що і зробили для добробатів з їх нефаховістю бійню. Там багато полягло: і чеченський генерал з нашого боку загинув, і американець Франко, і чимало ще кого, що дуже наших
                    деморалізувало, а коли пішли в наступ кадрові частини ЗС РФ - у нас сталася паніка і все інше.

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      3
                      попередня
                      наступна