хочу сюди!
 

Татьяна

56 років, телець, познайомиться з хлопцем у віці 55-58 років

Виконав одне головне - берусь за друге не менш важливе

Ми будемо підвищувати рівень життя і добробут громадян - Президент про політику боротьби з бідністю

29 березня 2019 року - 22:26

Ми будемо підвищувати рівень життя і добробут громадян - Президент про політику боротьби з бідністю

«Соціальна спрямованість - зараз це буде наш перший пріоритет», - відповів Президент Петро Порошенко в ефірі телеканалу «Україна» на запитання щодо продовження підвищення пенсій та соціальних виплат малозабезпеченим громадянам, а також збільшення розміру допомоги при народженні дитини у багатодітних сім’ях. 

«Питання боротьби з бідністю має бути спрямовано, в першу чергу на тих, хто постраждав найбільше від російської агресії, гібридної війни і економічної кризи, що її спричинила війна. Ця категорія громадян - українські пенсіонери», - сказав Петро Порошенко.

Він зауважив, що в Україні відбувалось зростання мінімальної заробітної плати, зростає середня зарплата, а зростання пенсій відставало. «Саме тому ми твердо наголошуємо на тому, аби з 1 березня  відбулася індексація. Ця індексація стосується майже 10 мільйонів українських пенсіонерів», - підкреслив Глава держави. 

«До 25 березня пенсії були проіндексовані у цих 10 мільйонів пенсіонерів. Це є наш перший крок. Але ми будемо це робити мінімум щорічно», - сказав він.

За його словами, пенсія буде зростати випереджаючими темпами по відношенню до інфляції. «Ми маємо підвищити рівень життя пенсіонера», - підкреслив Президент.

В той же час, Президент нагадав, що є пенсіонери, які отримують мінімальну пенсію через те, що отримували маленьку заробітну плату. «Саме для таких ми запропонували компенсацію 2410 грн. 1205 грн. виплачено в березні і 1205 грн. буде виплачено в квітні», - нагадав Петро Порошенко.

Також Президент повідомив: «Я звернувся до Уряду, до керівництва Пенсійного фонду і ми зараз дуже уважно і ретельно розраховуємо, щоб тим, хто отримує мінімальну пенсію, ми запровадили тринадцяту пенсію - раз на рік виплачувати суму в ще один розмір пенсії».

«Це буде рішучий крок щодо подолання бідності, аж допоки рівень пенсії, в тому числі і мінімальної не буде забезпечувати якісні видатки пенсіонерів», - наголосив Глава держави.

«Всі наступні п`ять років ми будемо підвищувати рівень життя і добробут громадян», - підкреслив Петро Порошенко.

Глава держави додав, що допомагає пенсіонерам і рішення про монетизацію субсидій на оплату за житлово-комунальні послуги. Тепер гроші на оплату за спожити газ завдяки економному споживанню можна заощадити. «Від 30% до 40% субсидії пенсіонери можуть заощадити для себе... і сьогодні ці 400-600 грн. аж ніяк не будуть зайвими додатково до компенсації і індексації», - зауважив він. 

Президент також наголосив, що окремі виплати будуть і багатодітним родинам. На кожну третю, четверту і наступну дитину буде виплачуватись прожитковий мінімум. «Я твердо переконаний, що сьогодні народження малюка має бути щастям для родини. Це буде і «пакет малюка», і виплата багатодітним родинам прожиткового мінімуму», - додав він.

За словами Президента, з 1 квітня відбудеться підвищення рівня грошового забезпечення для військових, які знаходяться на лінії зіткнення, в зоні операції Об’єднаних сил, збільшено також виплати морякам, що несуть службу в Азовському морі, біля Маріуполя і Бердянська. Під час виходу в море доплати їм складуть з розрахунку 12000 грн, повідомив Глава держави.

1

Коментарі

130.03.19, 15:21

шоколадний корупціонер, казнокрад а брехун і його шоколадні холуї, такі ж брехуни як і їх власник !!!

    21.04.19, 01:07

    Ви у своєму репертуарі. Забули написати, що Порошенко відвідав лікарню в Чернівцях.

      31.04.19, 12:35Відповідь на 2 від Nech sa paci

      Хочете сказати, втік із палати №6 ???

        41.04.19, 15:04Відповідь на 2 від Nech sa paci

        Ви у своєму репертуарі. Забули написати, що Порошенко відвідав лікарню в Чернівцях.
        Не буду ж я повторювати ваш репертуар, а тому своє продовжую.

          51.04.19, 22:44Відповідь на 3 від Мольфар

          Ні, не хочу сказати.

            61.04.19, 22:44Відповідь на 4 від Богдан Бо

            Кожному — свій хрест нести...