хочу сюди!
 

Natalia

43 роки, близнюки, познайомиться з хлопцем у віці 35-50 років

Щодо передачі Андріївської церкви Константинополю

Порошенко вніс до ВР законопроект щодо передачі Андріївської церкви Константинополю
Новини » Політика    17.10.2018 - 16:43
Фото: Петро Порошенко (РБК-Україна)
Фото: Петро Порошенко 

Передача Константинополю Андріївської церкви є важливим кроком у підготовці до надання автокефалії Православній церкві в Україні

Президент України Петро Порошенко вніс до Верховної ради України законопроект щодо передачі Андріївської церкви Константинополю. Про це повідомляє  з посиланням на відповідний законопроект на сайті парламенту.

"Установити, що Андріївська церква Національного заповідника "Софія Київська", яка є визначним об’єктом культурної спадщини, пам’яткою архітектури національного значення, як культова споруда, що перебуває у державній власності, передається в безоплатне постійне користування Вселенському Патріархату для здійснення богослужінь, релігійних обрядів, церемоній і процесій", - йдеться у тексті відповідного законопроекту.

Крім того, зазначається, що метою відповідного законопроекту є визначення особливостей користування Андріївською церквою для створення умов для здійснення церквою Вселенського Патріархату богослужінь в Україні та забезпечення реалізації прав громадян на вільне віросповідання.

Як зазначається у пояснювальній записці, передача Константинополю Андріївської церкви є важливим кроком у проведенні роботи з підготовки надання автокефалії Православній церкві в Україні.

1

Коментарі

117.10.18, 22:19

Як до церкви побудують гостиницю, школу та лікарню гарною стане Андріївська мечеть. Чи не так?

    218.10.18, 06:24

    Схоже, що центр православ'я переміститься в Україну, а буддистько-мусульманська московія отримуватиме собі Томос у Київі?

      318.10.18, 11:52Відповідь на 2 від Леонід

      Передача української церкви у власність країни НАТО це перший крок для звільнення нашої славної Росії від московського ГЕТТО. Чому Порошенко не заявляє про свої святі права земельної власності в Псковії, Уралії та на берег Білого моря?

        418.10.18, 23:12Відповідь на 3 від Осман

        Передача української церкви у власність країни НАТО це перший крок для звільнення нашої славної Росії від московського ГЕТТО. Чому Порошенко не заявляє про свої святі права земельної власності в Псковії, Уралії та на берег Білого моря?
        1) А що таке НАТО? Ким, коли і для чого утворене?
        2) Навіщо Вам Біле море? У нас ще є претензії щодо великих ділянок українських черноземів, які коміністичні ватвжки "подарували" Курщіні та Воронежчині. А ще є "іскона українські" Таганрог, Єйськ, Малиновий Клин, а також Зелений, Жовтий тощо.

          519.10.18, 00:51Відповідь на 2 від Леонід