хочу сюди!
 

Людмила

39 років, лев, познайомиться з хлопцем у віці 35-43 років

Україна тисне на Рефію: "Газпром" має померти!

Нідерланди: заарештували активи Газпрому

У Нідерландах задовольнили позов «Нафтогазу» і заарештували акції російського «Газпрому» в компанії BSPC – операторі газопроводу «Блакитний потік». Про це повідомляє «Інтерфакс».

ФАКТ. Окружний суд Амстердама також наклав арешт на погашення заборгованості компанії «Блакитний потік» перед російською газовою компанією. Судове рішення було винесено ще 30 травня 2018 року, проте тоді не повідомлялося, які саме активи були заарештовані.

У звіті «Газпрому» говориться, що компанія зараз оскаржує в судах Швейцарії, Нідерландів і Великобританії дії «Нафтогазу», який визнає і приводить до виконання рішення арбітражного суду від 28 лютого 2018 року. Тоді суд ухвалив, що російська компанія повинна виплатити українській 2, 56 мільярда доларів за недопоставку газу для транзиту.

Відзначимо, що BSPC (Blue Stream Pipeline Company B.V.) – спільне підприємство російського «Газпрому» і італійської Eni по будівництву та експлуатації газопроводу «Блакитний потік». Газопровід проходить через РФ до Туреччини по дну Чорного моря.

Читайте також: Газ: Молдова може припинити співпрацю з Газпромом

За матеріалами: Інтерфакс

3

Коментарі