хочу сюди!
 

Ксюша

44 роки, овен, познайомиться з хлопцем у віці 43-50 років

Найкращі в Світі турбіни з України!

Президент на Миколаївщині взяв участь в успішних випробуваннях 32 МВт двигуна для енергетики: Більшість країн світу не можуть похвалитися таким досягненням

27 серпня 2018 року - 14:35

Президент на Миколаївщині взяв участь в успішних випробуваннях 32 МВт двигуна для енергетики: Більшість країн світу не можуть похвалитися таким досягненням

Президент Петро Порошенко прибув з робочою поїздкою до Миколаївської області, де взяв участь у випробуваннях нового 32 МВт двигуна цивільного призначення для використання в енергетиці.

Глава держави привітав працівників державного підприємства «Науково-виробничий комплекс газотурбобудування «Зоря-Машпроект» з 27-річницею незалежності України, зауваживши, що під час Параду українці побачили як змінилися Збройні Сили, і в цьому також є величезна заслуга підприємств «Укроборонпрому». «Коли з 2014 року мали перейти на тризмінний режим роботи, щоб захистити державу. Не просто забезпечити війська, а захистити державу», - зауважив Президент.

Петро Порошенко нагадав, що під час останнього візиту до Миколаєва робітники заводу запитали щодо рішення керівництва підприємства про скорочення. Тоді Президент пообіцяв, що буде знайдено можливості внутрішнього ринку і скорочення трудового колективу на «Зорі» не буде допущено, бо підприємство має великий потенціал. «Ви скажете, що це - приміщення в цеху, обладнання, інтелектуальна власність, досвід конструкторів. Я скажу, що ви праві. Але ключове надбання – це є робочі люди і інженерно-технічний склад. Це школа, яка виховується десятиріччями. І ти її не створиш ні за рік, ні за два, ні за п’ять. Ми маємо все зробити для того, щоб зберегти і розвивати цей потенціал», - наголосив Глава держави.

Президент підкреслив: «Сьогодні відбулися тестові випробування нового агрегату на 32 МВт, яка немає аналогів в світі. Подивіться, хто наші конкуренти в світі – «Дженерал Електрік», «Сіменс» і «Ролс-ройс». Хоча ні. «Ролс-ройс» не конкурент, бо він не має 32 МВт, його найбільша потужність 25 МВт. Я можу вас привітати – випробування зараз пройшли успішно». За його словами, це ще раз показує якість продукції «Зоря-Машпроект», потенціал підприємства. «Це ще раз твердо переконує, що ми як держава маємо торувати дорогу для продукції таких підприємств на нові ринки – це ринки Азії, ринки всього світу», - наголосив Глава держави.

Президент наголосив, що над створенням двигуна працювали роками, і тому дуже важливо, що сьогодні вже є результат, яким не може похвалитися більшість країн світу і який яскраво демонструє потенціал України.

«Уже більше 300 млн, з монтажем мені здається 360 млн – це перші контракти, які надійшли на «Зорю». Але це лише початок… Думаю, що загальний обсяг замовлень за два-три роки сягне більше 2,5 млрд грн. Це кошти українського замовника, який фінансує українського виробника», - наголосив Глава держави.

Президент зазначив, що сьогодні розпочата низка проектів з модернізації застарілих потужностей газотранспортної системи України.

«Ми на сьогоднішній день чітко сказали: українські замовники мають в першу чергу купувати продукцію українського виробництва. Ми маємо сьогодні так, робити тендери, але ми несемо відповідальність, що продукція є конкурентоздатна, якісна і українська. Якщо ми маємо ці три складових – очевидно, що вона виграє цей тендер, бо по-іншому бути не може», - зауважив Глава держави.

Президент також поставив завдання керівництву «Зорі-Машпроект» терміново завершити розробку дожимних компресорів разом з НАК, УГВ і доповісти до кінця року графік щодо нових замовлень, які забезпечуватимуть питання національної безпеки – диверсифікації джерел постачання газу, а в решті-решт, як кінцева мета – саме забезпечення газом.

«Президент тут, щоб запевнити, що ви є першим пріоритетом. Що ми ніколи не дозволимо намагатися знищити машинобудівний потенціал України. Дуже дякую, що ви в цьому мені допомагаєте – і керівництво підприємства, і конструктори, і інженери, і працівники», - додав він.

На запитання щодо приватизації підприємства, Президент виключив таку можливість: «Ми дійсно ставимо на порядок денний приватизацію підприємств. Для чого? Держава є поганий власник і поганий менеджер - управління державними підприємствами завжди було джерелом корупції. І тут нам треба було рішуче і прозоро за участі іноземних радників організувати приватизацію державних підприємств. Але це не стосується підприємств оборонного комплексу. Як це можна? Це було би безвідповідально, коли йде війна, приватизувати підприємства, які забезпечують оборону держави». Він додав, що це заборонено законодавством.

Протягом останніх 3-х років ДП НВКГ «Зоря» - «Машпроект» активно працює над створенням нових базових турбінних двигунів (ГТД) номінальною потужністю 32 МВт та 5 МВт.

ГТД потужністю 32 МВт розробляється в 4-х модифікаціях. Зокрема, для використання в енергетичній промисловості, як механічний привід електрогенератора; в газотранспортних мережах, як механічний привід компресорів природного газу та дві модифікації: для використання в складі корабельних енергетичних установок.

ГТД потужністю 5 МВт створюється для використання в складі когенераційних установок в «малій енергетиці»: муніципальній та промисловій.

Використання таких ГТД в розподільчій системі виробництва електроенергії дозволить підвищити гнучкість і надійність роботи енергосистеми країни в цілому, підсилить енергетичну незалежність України та забезпечить завантаженість підприємства.

ГТД, які створюються, за технічними характеристиками відповідають сучасним зарубіжним аналогам та є конкурентоздатними з ними

1

Коментарі

128.08.18, 21:05

Більшість країн світу хваляться іншим. Наприклад, некорумпованою владою, відсутністю казнокрадів на найвищих державних посадах, відсутністю брехливих правителів, відсутністю владних холуїв нехай би ця влада була тричі шоколадною

    Гість: Сети

    229.08.18, 09:04Відповідь на 1 від Мольфар

    Більшість країн світу хваляться іншим. Наприклад, некорумпованою владою, відсутністю казнокрадів на найвищих державних посадах, відсутністю брехливих правителів, відсутністю владних холуїв нехай би ця влада була тричі шоколадною
    бодя, тільки й вміє, що гарно цілувати пєцу у дупу,
    тому у нього всі такі замітки

      329.08.18, 21:39

      Які гарні ці двоє! І щоб я без них робив?! Кращих помічників і не потрібно за цих двох пройдох.

        431.08.18, 12:53Відповідь на 1 від Мольфар

        Бачу вам у поміч "сетку-авоську" начальство прислало - не справляєтесь самотужки? Слабо.