хочу сюди!
 

Марта

48 років, козоріг, познайомиться з хлопцем у віці 50-60 років

Про проект нової редакції українського правопису

МОН винесло на обговорення проект нової редакції
 українського правопису



Міністерство освіти і науки України пропонує для громадського обговорення проект нової редакції Українського правопису.

Про це повідомила прес-служба МОН.

«Українська національна комісія з питань правопису, склад якої затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 17 червня 2015 р. № 416, пропонує до уваги громадськості проект нової редакції Українського правопису, розроблений на фундаменті української правописної традиції з урахуванням новітніх мовних явищ, що набувають поширення в різних сферах суспільного, наукового та культурного життя. Правописна комісія виходила із розуміння того, що Український правопис, як правопис і будь-якої іншої мови, не може бути вичерпним; він кодифікує засадничі, найбільш поширені або спірні орфографічні положення.

Правописна комісія розраховує на уважне прочитання, конструктивні пропозиції і доброзичливу критику всіх зацікавлених користувачів і знавців української мови.

Зауваження та пропозиції до проекту нової редакції Українського правопису просимо надсилати до 15 вересня 2018 року на електронну адресу секретаря Української національної комісії з питань правопису Шевченко Лариси Леонідівни: e-mail: [email protected]

Нагадаємо, в Інституті української мови розповіли, що у запровадженні латиниці в Україні немає жодної необхідності. Раніше міністр закордонних справ Павло Клімкін закликав обговорити ймовірне запровадження в Україні латиниці поряд із кириличною абеткою 

Читайте більше тут:
 https://zik.ua/news/2018/08/15/mon_vyneslo_na_obgovorennya_proekt_novoi_redaktsii_ukrainskogo_pravopysu_1387049
1

Коментарі

116.08.18, 10:52

А для чого латиницю? Прекрасна, мелодійна, фонетично і словесно багата українська мова сформувалася саме на кириличному письмі! Краще б заборонили використовувати в усіх навчально-виховних і освітніх закладах (від дитячого садочку до Академії наук України) інші мови, крім державної УКРАЇНСЬКОЇ та дотримувалися правильного написання власних імен, географічних назв тощо, оскільки Василь і "Василий" - це різні імена! І якщо це громадянин Рашистської Педерації на ім'я "Василий", "Иосиф" чи "Владимир", то й українською слід писати їхнє ім'я як "Васілій", "Іосіф" чи як "Владімір". Відповідно українські імена російською мовою слід заставити писати як "Васыль", "Йосып" чи "Володымыр".

    216.08.18, 10:57

    Бо мова має значення! Фонетика важлива! Письмо – є засіб ідентифікації, а слово (за Лесею Українкою) є зброя!