хочу сюди!
 

Татьяна

56 років, телець, познайомиться з хлопцем у віці 55-58 років

Найкраща відповідь на критику Ульяни Супрун пОпоблоком і Ко

Закупівля ліків через міжнародні організації: 5 країн перейняли досвід України

фото: bisidei
5 ЧЕРВНЯ, 2018, 18:33
5 країн перейшли на закупівлі ліків через міжнародні організації після успішного досвіду України

Про це повідомила в.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун у Facebook.

За даними СБУ, до 40% коштів, виділених на закупівлю ліків, переплачувалось та розкрадалось. Однак наразі відсутність корупції дозволяє міжнародним організаціям заощаджувати до 39% бюджетних коштів, виділених на закупівлю ліків (за звітом Рахункової палати).

"Раніше деякі препарати МОЗ закуповував у 67 (!) разів дорожче, ніж зараз це роблять міжнародні організації. Однак після впровадження закупівель на збережені кошти Україна закуповує більше ліків та їх безоплатно отримують більше українців”, - йдеться у повідомленні.

На думку лікарки, закупівлі ліків через міжнародні організації наразі є одним з найдієвіших антикорупційних заходів в Україні.

Протягом 2017-2018 років договори про закупівлю ліків із Програмою розвитку ООН уклали Боснія і Герцеговина, Казахстан, Молдова, Туркменістан і Узбекистан. Ще низка країн Східноєвропейського регіону планують укласти договори найближчим часом.

"Крім того, залучення нових країн до механізму закупівель через міжнародні організації відкриває нові ринки для наших виробників. Адже українські компанії можуть брати участь у тендерах на постачання ліків у ці країни. Щотижня нові партії ліків, закуплені МОЗ через міжнародні організації, відправляються у регіони”, - додала в.о. міністра.

  • 4 червня стало відомо, що ліки, придбані за чотирма програмами держзакупівель, їдуть у регіони.
7

Коментарі