хочу сюди!
 

Инна

43 роки, овен, познайомиться з хлопцем у віці 37-54 років

Таки да!

 Праздник 9 мая - это "элемент российского имперского мифа", - Вятрович
Глава Украинского института национальной памяти Владимир Вятрович считает, что советский миф о "Великой отечественной войне" перешел в один из ключевых мифов современной Российской Федерации.

Такое мнение он высказал в интервью Радио Свобода, сообщает Цензор.НЕТ.

По его словам, это нужно для того чтобы чествовать всех погибших во Второй мировой войне, "для того, чтобы мы могли отмечать день памяти".

Вятрович отметил, что сейчас день 9 мая используют "для разного рода политических шоу левых и пророссийских сил в Украине". Глава института нацпамяти сказал, что советский миф о "Великой отечественной войне" перешел в один из ключевых мифов современной Российской Федерации.

"И 9 мая, как общегосударственный праздник, который отмечается помпезно в виде разного рода прославления милитаризма – это элемент этого российского имперского мифа. Если мы хотим отойти подальше от "русского мира", если мы хотим утвердить свою независимость, то это абсолютно необходимый следующий шаг, который должна сделать Украина", - подчеркнул Вятрович. 

"Надеюсь, что в конце концов у наших политиков хватит сил и отваги на то, чтобы сделать другой важный шаг, который связан с так называемыми "майскими праздниками",- подытожил он.

2

Коментарі

17.05.18, 18:25

...державне свято Радянського Союзу, Встановлене указом президії Верховної Ради СРСР від 8 травня 1945 року як день «всенародного торжества»
Дата пов'язана з прийняттям капітуляції Німеччини у війні в радянській зоні окупації в передмісті Берліна Карлсхорсті за московським часом.

1948 року, враховуючи жахливі наслідки війни, зокрема наявність на той момент величезної кількості інвалідів, свято було скасоване. Відновлене 1965 року зі статусом державного свята й неробочого дня. Від того часу супроводжувалося урочистостями: військовими парадами Радянської армії та демонстрацією на Червоній площі в Москві. Також відзначалося у деяких країнах Варшавського договору.

ЯКБИ НЕ СТАЛІН, ТО ЦІЄЇ ВІЙНИ ВЗАГАЛІ БИ НЕ БУЛО - ці слова сказані ветераном ВВВ в день перемого 1962р

    27.05.18, 19:22Відповідь на 1 від Леонід

    Усе сказане вами не заперечує всього сказаного В"ятровичем.

      37.05.18, 19:50Відповідь на 2 від Мольфар

      Усе сказане вами не заперечує всього сказаного В"ятровичем.Саме так!
      В'ятрович дбає про майбуття, а я хочу передати думку ветерана, що молодим хлопцем, випускником військового учбового закладу, пройшов всю війну з першого до останього дня, вижив, і щі років з 20 "дослужував", тобто працював за фахом.

      Гадаю, питання "чому так сталося" не раз обговорювалися у вузькому колі професіоналів.
      Оскільки думка про Сталіна, як палія 2-ї світової війни, розходиться з офіційною версією "історії для рускава народа" кремлівських пропагандистів, я вирішив, що присутнім буде цікаво.

        47.05.18, 21:11Відповідь на 3 від Леонід

        Два моїх двоюрідних дідусі загинули у роки Другої Світової. Перший у 1941 у Зеленій брамі. Другий у 1943 на Дону. Обидва воювали у сталінських військах за те щоб Україна залишилася у "тюрмі народів" що називалася срср. Біль від їх втрати перемішується із болем за те що вони воювали не у складі УПА. Повторюся, боляче і за одне, і за друге!!! Тому, 9 травня День Скорботи! Українці, у Другій Світовій програли! Тому, для українців святкувати перемогу окупантів - це дибілізм чистої води!!!