хочу сюди!
 

Людмила

48 років, рак, познайомиться з хлопцем у віці 45-55 років

У Тернополі зняли мотиваційний ролик


Напередодні в Тернополі зняли  зняли мотиваційний ролик про жінок і політику. Далі докладніше про це розповість "Тернопіль".

Даний відеоролик під назвою "Жінки і політика: мотиваційний ролик" знімався в Тернопільському академічному драматичному театрі імені Т. Г. Шевченка. У ньому знялася родина акторів Складан-Демчук.

Зняли відеоролик Оксана Кузьменко та Юрі Собі, які посіли друге місце у конкурсі в межах проекту "Побудова жіночого політичного лобі в Україні", що було реалізовано "Всеукраїнською громадською організацією "Жіночий консорціум України" за підтримки Фонду демократії ООН. Мета конкурсу створити відеоролик, що буде привертати увагу до питання участі жінок у політиці та мотивуватиме до наступних дій.

Отож, посівши друге місце в конкурсі, Оксана Кузьменко та Юрі Собі отримали 500 у.о., щоб створити мотиваційний ролик "Жінки і політика" тривалістю 60 секунд та українською мовою.

Задум мотиваційного ролику тернопільських авторів полягає в тому, щоб показати паралельно два століття, наприклад, XVIII та XXI. У минулому сторіччі українська жінка мала тільки народжувати дітей та бути берегинями роду. А в теперішньому часі українки поєднують багато функцій, вони і народжують дітей, і стають берегинями роду, і беруть участь у політичному житті нашої країни.

І цей мотиваційний ролик буде надихати українських жінок, щоб брати участь у наступних виборах як до Верховної Ради України, так і до місцевих органів влади. Адже результати минулих парламентських виборів в Україні вражають своєю гендерною нерівністю. До слова, тільки 12,5% жінок брали участь у виборах до Верховної Ради. А з вибраних 423 народних депутатів у нашому парламенті налічується тільки 53 жінки. Коім того, у місцевих органах самоврядування ситуація не ліпша. Приміром, у Тернопільській обласній раді серед 64 депутатів лише 7 жінок, а в міській раді Тернополя серед 32 депутатів тільки 8 жінок.

5

Коментарі

Гість: Мандрiвчiк

111.04.18, 11:28

Слава Украiнi!

    211.04.18, 15:08

    Я проти встановлення гендерних квот, тому що це апріорі означає неповноцінність, а просто нехай жінки більше голосують за жінок і вже не буде такого перекосу.

      311.04.18, 17:00Відповідь на 2 від Богдан Бо

      Я проти встановлення гендерних квот, тому що це апріорі означає неповноцінність, а просто нехай жінки більше голосують за жінок і вже не буде такого перекосу.