хочу сюди!
 

Лилия

41 рік, скорпіон, познайомиться з хлопцем у віці 35-50 років

У Тернополі урочисто відзначили 204-річницю Тараса Шевченка


Цьогоріч у Тернополі урочисто відзначили 204- річницю від Дня народження українського генія, видатного митця Тараса Шевченка. Далі докладніше про це розповість "Тернопіль".

Так, 9 березня у сам День народження українського поета, художника та громадського діяча Тараса Шевченка представники тернопільської влади високого рангу, громадські діячі, священики всіх тернопільських конфесій та небайдужі тернополяни традиційно поклали квіти до підніжжя монумента Великому Кобзарю. Виступали очільники міста та Тернопільської області, а також священнослужителі відзначили поминальну панахиду. Під час урочистостей лунали вірші та пісні славетного сина України. 

Крім того, в місті відбулося багато заходів щодо вшанування пам'яті Кобзаря. Наприклад,  у Тернопільському обласному краєзнавчому музеї відкрилася виставка "Графікою мовлена дума".

В експозиції тернополяни можуть подивитися  тематичні гравюри українських художників, що виконані 1989 року за творами Тараса Шевченка. Такі як "І мертвим і живим…" (О. Івахненко), "І золотої й дорогої…" (В. Ульянова), "Нащо мені чорні брови…" (Є. Харькова), "Тихо задзвонили у Києві…" (В. Скубира), "Титарівна" (В. Гордійчук), "Сон" (А. Базилевич), "Катерина" (А. Чебикін), "…і не дочекалася сліпа своєї Оксаночки…" (Г. Зубковський), "Чернець" (В. Панфілов), "У нашім раї на землі…" (І. Мовчан), "Зацвіла в долині…" (О. Лисенко), "Наймичка" (Ю. Рубашов), "Караюсь, мучусь, але не каюсь…" (М. Богданець) тощо.

А у драматичному театрі, що носить ім'я Тараса Шевченка, цими днями відбулася прем'єра вистави "Тарас", що здійснив режисер-постановник народний артист України Олег Мосійчук. Треба наголосити, що це драматична містерія за творами Кобзаря. 

І на додаток, тернополяни взяли участь у відеомарафоні "Мій Шевченко". Так, творчістьТараса Шевченка об’єднала тернополян різних професій. Поціновувачі поезії Великого Кобзаря прочитали свої улюблені твори.

5

Коментарі