хочу сюди!
 

Ліда

50 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 46-56 років

Житомирщина вивісить червоно-чорний прапор 7 раз на рік

09 Березень 2018, Київ 16:52
На Житомирщині сім днів на рік вивішуватимуть червоно-чорний прапор – облрада
07 Березень 2018, 21:07

Житомирська обласна рада затвердила перелік днів, у які на будівлях обласної адміністрації й ради, а також органів місцевого самоврядування регіону вивішуватимуть червоно-чорний прапор.

Згідно з рішенням, ухваленим на сесії 7 березня, депутати рекомендують піднімати «прапор ОУН» у «дати, пов’язані із визначними подіями національно-визвольної боротьби та вшануванням пам’яті Героїв».

  • 1 січня – день народження провідника ОУН Степана Бандери
  • 9 березня – день народження Тараса Шевченка
  • четверта неділя травня – Свято Героїв
  • 23-24 серпня – День прапора і День Незалежності України
  • 14 жовтня -–День захисника України, день створення УПА
  • 21 листопада – День Гідності та Свободи

Депутати рекомендують керівникам підприємств, установ і організацій, незалежно від форм власності, громадських об’єднань Житомирщини вивішувати революційний «прапор ОУН» на будівлях у вказані дні.

30 січня Львівська облрада затвердила перелік днів, в які на будівлях обласної адміністрації та ради, а також органів місцевого самоврядування на Львівщині вивішуватимуть червоно-чорний прапор.

16 лютого постійна комісія Київської міської ради з питань місцевого самоврядування, регіональних і міжнародних зв’язків погодила проект рішення«Про використання революційного прапора ОУН на будівлях Київради та районних держадміністрацій», документ ще мають розглянути на пленарному засіданні Київради.

Також у лютому рішення пропонували ухвалити міській раді Кам’янського на Дніпропетровщині. Рішення не ухвалили, а між депутатами була сутичка.


https://www.radiosvoboda.org/a/news/29085422.html

1

Коментарі

110.03.18, 03:46

Не завадило би Житомирщіні нарешті визначитись що вони на базарі продають, "НОСКІ" чи "ШКАРПЕТКИ"

Хоча можна тільки вітати таку ініциативу, от тільки правильно буде не "«Про використання революційного прапора ОУН на будівлях Київради та районних держадміністрацій»", а:
«Про використання прапора ОУН революційної на будівлях Київради та районних держадміністрацій»

    210.03.18, 10:30

    Я б не використовував цей прапор. Тим більше, що на Житомирщині живе дуже багато поляків (хоч і частково українізованих). І чим більше нав'язується ідеологія ОУН(б) або її атрибути як єдино правильні, тим сильніше це викликає внутрішній спротив. Особливо коли під виглядом цієї ідеології нав'язується щось іще гірше. Степану Андрійовичу не сподобались би факельні хОди на 1 січня, бо це нагадує скоріше німецький нацизм, який убив його родичів.

    Але я "свідомий" україномовний умовно на 100 % етнічний українець, який навіть будучи дитиною 1991 року був обережно, але за незалежність України. І мене це дражнить. А що можна казати про російськомовних українців сходу країни? А про етнічних не українців, яких у нас багато?

      310.03.18, 10:34

      Але деякі носії бандерівського стягу зі мною не погодяться. Вони хочуть нав'язати свої погляди всім. І на цій активній меншості грає влада, підіграючи їй. А мене затаврують як хохла, не патріота і 5-у колону кремля. Бо мудрості немає.

        410.03.18, 10:41Відповідь на 1 від Леонід

        Житомирська "чулочная" фабрика місцевими називається "чулОчка", або "чУлка".

          510.03.18, 13:21Відповідь на 3 від Nech sa paci

          Але деякі носії бандерівського стягу зі мною не погодяться. Вони хочуть нав'язати свої погляди всім. І на цій активній меншості грає влада, підіграючи їй. А мене затаврують як хохла, не патріота і 5-у колону кремля. Бо мудрості немає.То не меншість активна, то Степана Андрійовича вже понад 70 років активно "піарить"НКВС та їхні наступники, дуже "зручний" їм його радікалізм. Абсолютно обходять увагою низку інших постатей, які чинили набагато мудріше та розважаніше, бо їх "незручно" критикувати та таврувати за "печерний націоналізм".

          А то нічого, що "печерний кацапошовінізм" за межами кацапстану виглядає набагато огідніше, але наші ЗМІ та і деякі блогери айЮей старонно вишукують блох виключно українського забарвлення

            610.03.18, 13:55Відповідь на 5 від Леонід

            Наші внутрішні проблеми мене цікавлять більше за чиїсь внутрішні. І з російським радикальним націоналізмом усе й так ясно — вони переважно проти України, за невеликим винятком. А от із нашими не все так просто, й вони живуть під боком.

              714.03.18, 19:20Відповідь на 3 від Nech sa paci

              От не потрібно говорити, що хтось комусь аж так нав'язує. Червоно-чорний прапор є стягом визвольної боротьби українського народу в часи окупації території України тоталітарними режимами нацистів та комуністів.
              Це є бойовий прапор! З чіткою символікою: свобода (червоний, що символізує кров, отже - життя), або смерть ( чорна земля, де всіх поховають). Не варто переносити зміст червоного звідси на прапор суто червоний комуністичний, бо то інша тема: пролиття крові невинних людей.

                814.03.18, 20:59Відповідь на 7 від Богдан Бо

                Червоне — то любов, а чорне — то журба. (c)

                А якщо серйозно, то у Вікіпедії хтось написав, що "Прапор складається з двох кольорів — червоного та чорного. Чорний колір символізує українську землю, а червоний — кров, пролиту за Україну".

                А сам прапор — це все-таки партійний прапор ОУН(б) та УПА під керівництвом тієї ж ОУН(б).

                  914.03.18, 21:04Відповідь на 7 від Богдан Бо

                  Нав'язує — зокрема, в Києві.

                    1014.03.18, 21:05Відповідь на 7 від Богдан Бо

                    У козаків був бойовий прапор малиновий, наскільки пам'ятаю.