хочу сюди!
 

Инна

43 роки, овен, познайомиться з хлопцем у віці 37-54 років

"І мене в сім'ї великій"


У Тернопільському обласному художньому музеї відкрилася виставка "І мене в сім'ї великій", що присвячена 204-річниці від дня народження українського поета та художника Тараса Григоровича Шевченка. Далі докладніше розповість "Тернопіль".

Так, у експозиції обласного художнього музея тернополяни зможуть побачити живописні, скульптурні, графічні та твори декоративно-ужиткового мистецтва тернопільських художників на тему Шевченкіани.

Серед творів є картини "Тарас Шевченко" та "Т. Шевченко в Кременці" заслуженого художника України Ярослава Омеляна, а також "І на оновленій землі" заслуженого художника України Богдана Ткачика. Крім того, привертає увагу портрет молодого  Т. Шевченка пензля Мирона Федчини. В експозиції є й триптих  "Причинна" заслуженого художника України Петра Шпорчука, полотна "Мені  тринадцятий минало" Ганни Ткачик та "За байраком байрак" Володимира Окрутного. 

На виставці також можна помилуватися унікальними краєвидами із місць заслання Тараса Шевченка. Наприклад, "Мангишлацький пейзаж", "Форт Шевченко", "Залишки Новопетрівського укріплення Хівінського шляху", який створив Андрій Ткаченко в 1962-1963 роках у Казахстані. 

В експозиції презентовано й нові надходження до музея. Приміром, реалістичний та виразний скульптурний портрет Тараса Шевченка роботи Івана Мулярчука, автора понад двадцяти пам’ятників Кобзарю на Тернопільщині. 

На виставці можна поглянути і насолодитися естампами-ілюстраціями до "Кобзаря", що створили лауреати Національної премії України ім. Т. Шевченка Василь Лопата ("Утоплена") та Михайло Дерегус ("Наймичка з Марком").

І на додаток, в експозиції представлено репродукції живописних полотен самого Тараса Шевченка. Як-то, "Автопортрет", "Катерина", "Циганка-ворожка", "Портрет В. Кочубея", "Портрет А. Закревської" тощо.

А доповнює  виставку - факсимільне видання "Кобзаря" (1840),  рідкісний "Малий Кобзар" (1923), "Т. Г. Шевченко в народній творчості" (1940), "Кобзарі", що ілюстровали І. Марчук та В. Касіян. Також на виставці можна й побачити книги І. Дуди та Б. Мельничука  "Т. Шевченко на Тернопільщині" та ілюстрований альманах "В камені, бронзі, граніті", який містить світлини з описом монументів, меморіальних таблиць, що встановлені на Тернопільщині.

Цікавими для відвідувачів будуть і прижиттєві фотографії Тараса Шевченка, що зроблені в майстерні А. Деньера у Петербурзі в 1858-1861 років.

6

Коментарі

Гість: NoTaRь

17.03.18, 21:01

В мене одного враження, що монумент складено з тулуба атлета, та припасованої голови ТГШ

    29.03.18, 11:00Відповідь на 1 від Гість: NoTaRь

    Тіло звичайного 40-ка річного чоловіка. Нічого атлетичного. А взагалі ВЕЛИКІ люди не обов`язково мають великий зріст.