хочу сюди!
 

Марта

48 років, козоріг, познайомиться з хлопцем у віці 50-60 років

У Тернополі відкрилася виставка Анни Петушинської


Сьогодні, 2 березня, у Тернополі в галереї "Бункермуз" відкрилася виставка художниці Анни Петушинської. Далі докладніше розповість "Тернопіль".

Треба сказати, що у цієї виставки немає жодної назви, як і немає назв у представлених полотен. Таким чином художниця заявляє, що це спосіб звільнити глядачів від вказаної теми. Бо саме глядачі мають вирішувати, що саме знаходиться в "кадрі" - чи-то випадково упіймана мить, чи-то певні деталі, які мають потаємний сенс.

Картини Анни Петушинської, що презентовані на виставці, - це відкриті для інтерпретації структури, що уникають будь-якої конкретики, тому вони й вільні від мистецтвознавчих кліше і будь-яких назв. Адже назва полотна має певний сенс та воістину магічну силу, яка здатна закарбовуватись у пам’яті, що пов'язана з самою картиною, так і сама по собі. Це свого роду запрошення у творчу майстерню, де народжуються ідеї та створюється мистецтво.

Творче кредо Анни Петушинської можна зазначити таким чином, що картина - це візуальний об'єкт, а не літературний твір, і вона не має переходити межу, коли візуальне мистецтво може легко опинитися літературою.

Нагадаємо, що Анна Петушинська народилась 1993 року в Полтаві у родині художників. Тому вона змалку спостерігала творчий процес створення картин. Для Анни завжди мистецьким орієнтиром був батько - Валерій Петушинський, котрий закінчив Академію сучасного мистецтва в Амстердамі ("Rietveld Academi"). 

У даний час Анна Петушинська пізнає нові можливості для втілення своїх творчих задумів, які реалізовуються у сферах живопису, графіки, арт-об’єкту, фотографії, графічного дизайну і дизайну одягу.

У 2016 році художниця закінчила Національну академію образотворчого мистецтва та архітектури за фахом живопис. 

Від 2012 року Анна Петушинська бере участь в обласних та всеукраїнських виставках. Крім того, мисткиня є авторкою декількох персональних виставок.

11

Коментарі

14.03.18, 01:55

Картини безумовно настільки геніальні, що не тільки не потребують назви, але і дивитись нам на них не можна.
Ми повинні просто заклякнути у монітора в захваті.

І як тільки автор знайшов сили оприлюднити цей допис???

    24.03.18, 11:00Відповідь на 1 від Леонід

    Картини безумовно настільки геніальні, що не тільки не потребують назви, але і дивитись нам на них не можна.
    Ми повинні просто заклякнути у монітора в захваті.

    І як тільки автор знайшов сили оприлюднити цей допис???
    таки знайшла сили