хочу сюди!
 

Людмила

48 років, рак, познайомиться з хлопцем у віці 45-55 років

Виявлено причетність до кібератаки спецслужб РФ

 У компанії M.E.Doc підтвердили, що їхнє програмне забезпечення зламали интернет хакер блокировка взлом кибератакаВперше за історію існування ПЗ "M.E.Doc" стався безпрецедентний факт злому, в результаті якого в продукт був внесений шкідливий програмний код у пакет оновлення.
Як інформує Цензор.НЕТ, про це повідомляється на сторінці компанії в Facebook.

У компанії зазначили, що за словами провідних міжнародних експертів і правоохоронців, втручання було здійснено високопрофесійними фахівцями. Більш того, комплексний аналіз обставин зараження дозволяє припустити, що особи, які організували атаку з використанням WannaCry можуть бути причетні і до цієї вірусної атаки, оскільки способи поширення і загальна дія подібні на вірус-шифрувальник (ransomware) Diskcoder.C (ExPetr, PetrWrap, Petya , NotPetya).

"Розуміючи всю відповідальність, розробники "M.E.Doc" доклали максимум зусиль, щоб виправити ситуацію. Нами було створено оновлення, яке гарантовано виключає загрози для користувачів. Однак у ході проведення слідчих дій сервери компанії тимчасово вилучені для аналізу проникнення.

Таким чином, поки ми позбавлені можливості випустити оновлення з підвищеним ступенем безпеки.

Ми відкрито пропонуємо департаменту кіберполіції МВС України спільно, під чітким контролем і з участю представників правоохоронних органів, із застосуванням додаткових методів захисту при складанні та поширенні оновлення, а саме розміщення його на захищених серверах якомога швидше випустити оновлення, яке зможе виправити ситуацію і запобігти повторним атакам вірусу", - йдеться в повідомленні компанії.

Нагадаємо, 27-29 червня сервери багатьох державних установ і комерційних структур в Україні зазнали масштабної кібератаки. Вірус Petya.А зашифровує всі файли на комп'ютері і вимагає викуп за їх розшифрування.

СБУ заявила про причетність до кібератаки спецслужб РФ.
https://ua.censor.net.ua/news/446610/u_kompaniyi_medoc_pidtverdyly_scho_yihnye_programne_zabezpechennya_zlamaly
6

Коментарі

17.07.17, 09:06

Да-а, рідесенько обісралися...

***Вірус Petya.А зашифровує всі файли на комп'ютері і вимагає викуп за їх розшифрування***
Вірус "Петя" ПОВНІСТ'Ю ЗНИЧТОЖАЄ \шифрує\ інформацію на вінчестері - і ВІДНОВИТИ ЇЇ НЕМОЖЛИВО ніякими способами, навіть після "викупу"!
Мало того, вірус жорстко пошкоджує так званий "Загрузочний boot sector" вінчестера - і його можна просто викинути...