хочу сюди!
 

Людмила

39 років, лев, познайомиться з хлопцем у віці 35-43 років

Складання мандата Артеменком

Регламентний комітет рекомендував ВР розглянути складання мандата Артеменком

Комітет із питань регламенту Верховної Ради затвердив проект постанови про дострокове припинення повноважень позафракційного народного депутата Андрія Артеменка й рекомендував парламентарям розглянути його в сесійній залі.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", відповідне рішення члени комітету ухвалили на засіданні в понеділок.

На засіданні комітету не було ні А.Артеменка, ні його адвокатів.

Як зазначив керівник комітету Павло Пинзеник, надійшов текст указу про припинення громадянства А.Артеменка, у зв'язку з яким виникають правові підстави для припинення депутатських повноважень парламентаря.

За словами П.Пинзеника, до комітету також надійшло прохання А.Артеменка не розглядати його питання на засіданні у зв'язку з тим, що указ президента оскаржено у Вищому адміністративному суді України, а також з огляду на те, що "у рамках цього адміністративного провадження ним заявлене клопотання про припинення дії відповідного указу президента в частині припинення його громадянства".

Керівник комітету зазначив, що, за наявними в комітеті матеріалами, указ президента є таким, що діє в повному обсязі.

"У зв'язку з викладеним проектом рішення, який міститься у ваших матеріалах, пропонується внести на розгляд Верховної Ради проект відповідної постанови щодо припинення повноважень народного депутата Андрія Артеменка", - озвучив керівник комітету рішення перед винесенням на голосування.

Як повідомлялося, в лютому 2017 року газета New York Times повідомила, що А.Артеменко передав адміністрації президента США Дональда Трампа підготовлений ним план врегулювання українського конфлікту. План, зокрема, передбачає проведення загальноукраїнського референдуму про передачу Україною Росії Криму "в оренду терміном від 50 до 100 років", а також "виведення російських військ зі Східної України".

Органи прокуратури розслідують кримінальне провадження стосовно А.Артеменка за антидержавні дії в співпраці з РФ.

20 лютого фракція Радикальної партії Олега Ляшка вирішила виключити депутата А.Артеменка зі свого складу.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що А.Артеменко документально підтвердив прокуратурі, що має громадянство Канади, окрім українського громадянства.

21 квітня Генпрокуратура України звернулася до міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова з проханням ініціювати через Державну міграційну службу процедуру втрати громадянства України А.Артеменком з огляду на те, що під час розслідування кримінального провадження за фактом скоєння злочину, передбаченого статтею 111 КК (державна зрада) України, було зібрано достатньо документів, які вказують на те, що А.Артеменко отримав громадянство Канади і має паспорт громадянина Канади.

Указом президента України Петра Порошенка від 29 квітня припинено громадянство України А.Артеменка.

4 травня голова підкомітету з безпеки державних інформаційних систем Комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки і оборони Ірина Фріз підтвердила, що А.Артеменка позбавлено українського громадянства згідно з указом президента Петра Порошенка, і пояснила, що це означає також втрату статусу народного депутата.

П.Порошенко на прес-конференції 14 травня заявив, що припинення громадянства А.Артеменка ініціювала Генеральна прокуратура, в якій народний депутат засвідчив наявність у нього громадянства іншої держави. Президент розповів, що Генпрокуратура звернулася з клопотанням до Державної міграційної служби, яка, у свою чергу, перевіривши цю інформацію, внесла свою пропозицію до комісії з питань громадянства при президентові. Комісія, у свою чергу, проголосувала за внесення президентові на підпис відповідного проекту указу.

2

Коментарі

116.05.17, 22:50

Так таке подвійне громадянство, мабуть, мають чи не мільйон співгромадян.

А про щось таке казали Геращенко й Богословська, наприклад.

    217.05.17, 18:02Відповідь на 1 від Nech sa paci

    вони придбали то грамадянство заради данині моді усіх і у ніх-

      317.05.17, 21:26Відповідь на 2 від Gogilo

      Це не мода, а додаткові можливості (якщо говорити шкурно).