хочу сюди!
 

Наташа

49 років, телець, познайомиться з хлопцем у віці 44-53 років

У Дніпрі відкривається перший в Україні музей АТО

Днепрян приглашают на открытие внутренней экспозиции первого в Украине музея АТО (ФОТО)

Улюблені речі Героїв, фотографії, ордена, форма і єдиний в області мультимедійний екран, який створює «ефект присутності». Все це - у внутрішній експозиції Музею АТО, яка називається «Цивільний подвиг Дніпропетровщини». Вона розповідає про боротьбу звичайних жителів області за незалежність Батьківщини. Урочисте відкриття - на наступному тижні. Для відвідувачів підготували екскурсії по музею, святкову лотерею, пісні і польову кухню. Прийти можуть всі бажаючі, вхід вільний.

«Внутрішня експозиція першого в Україні Музею АТО присвячена подвигу жителів Дніпропетровщини, які встали на захист Батьківщини з перших днів війни. Експонати розповідають про волонтерів, медиків, військових кореспондентів, капеланів, бійців. В кінці 2016- го ми завершили монтаж експозиції, на наступному тижні вона прийме перших відвідувачів. Прийти і дізнатися історії звичайних людей, які стали справжніми українськими Героями, можуть всі бажаючі », - розповів голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резниченко.

 2

Внутрішня експозиція складається з трьох залів. У першому розмістили речі жителів області, які допомагали захищати незалежність України, ніж могли. Тут дитячі малюнки, одяг капеланів, інструменти медиків, шеврони добровольців. Другий зал назвали «Зал пам'яті». У ньому - фотографії загиблих Героїв і дорогі їх серцю речі: шахи, книга, лист мамі.

1

Родзинка експозиції - в третьому залі. Як в сучасних музеях Європи, там розміщений мультимедійний зал. У ньому зображення транслюється відразу на чотирьох стінах, створюючи «ефект присутності» і переносячи в епіцентр подій. В цьому залі демонструються дві кінострічки - документальні розповіді про війну на Сході України.

4

Внутрішня експозиція Музею АТО знаходиться в Діорамі історичного музею ім. Яворницького. Адреса: м Дніпро, пр. Д. Яворницького, 16. Урочисте відкриття - 23 січня об 11.00. Протягом дня, до 17.00, для всіх бажаючих - безкоштовні екскурсії. Об 11.30 біля музею розпочнеться святкова лотерея, там будуть співати пісні і пригощати гарячими стравами польової кухні.

Вуличну експозицію першого в Україні Музею АТО відкрили навесні 2016- го. Вона називається «Шляхами Донбасу». У центрі виставки - військова техніка: БТР, медична «таблетка», міномет, зенітна установка, військовий джип, вежа танка. В цілому - близько 400 експонатів.

5


12

Коментарі

Гість: неOSTанній

122.01.17, 12:10

Я обов'язково відвідаю цей музей коли наступного разу повертатимуся з Донбасу!

    222.01.17, 12:21

      322.01.17, 19:31

      Наконец

        429.01.17, 02:06Відповідь на 1 від Гість: неOSTанній

        Я обов'язково відвідаю цей музей коли наступного разу повертатимуся з Донбасу!

          529.01.17, 18:01Відповідь на 1 від Гість: неOSTанній

          Я обов'язково відвідаю цей музей коли наступного разу повертатимуся з Донбасу!обов'язково повертайся!

            629.01.17, 18:02

            При нагоді відвідаю!