хочу сюди!
 

Ліда

50 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 46-56 років

Перші вибори до об’єднаних територіальних громад на Тернопіллі

Центральна виборча комісія України затвердила перші вибори у новостворених об’єднаних територіальних громадах. Вони відбудуться на 41 дільниці 11 грудня 2016 року.

Хоча на Тернопіллі створено 38 територіальних громад, а дозволу об’єднатися від депутатів обласної ради чекають ще 12, та ЦВК призначив вибори лише у Борщівській міській об’єднаній територіальній громаді. До неї  увійшли місто Борщів, села Верхняківці, Висічка, Королівка, Мушкатівка, Слобідка-Мушкатівська, Пищатинці, Стрілківці, Цигани.

Виборча кампанія в Борщівській ОТГ розпочнеться 22 жовтня.

Нагадаємо, у квітні цього року міський голова Борщева Роман Сельський подав у відставку. Офіційна причина – важкий стан здоров’я. Але користувачі соціальних мереж стверджують, що мер пішов з посади під тиском недоброзичливців та прибічників колишньої влади і був першим чиновником, який взявся за кардинальні зміни. 
Очевидно, через те, що Борщівська Територіальна громада фактично залишилася без очільника, ЦВК вирішив, що Борщівська громада готова до виборів. Тут 11 грудня обиратимуть міського голову і депутатів міської ради. І взагалі – це перші вибори в об’єднані територіальні громади на Тернопільщині.

Які ж переваги для членів українського суспільства дають власне створення Об’єднаних територіальних громад і вибори до них?

В ідеалі – відповідно до Закону України «Про місцеві органи самоврядування в Україні» територіальні органи самоврядування мають власні повноваження та повноваження, делеговані органами виконавчої влади. Але в об’єднаних громад вони будуть розширені. Власні повноваження об’єднаних територіальних громад будуть такі: планування розвитку громади та формування бюджету; економічний розвиток, залучення інвестицій, розвиток підприємництва; управління земельними ресурсами і тими, які знаходяться за межами населених пунктів, надання дозволів на будівництво, прийняття будівель в експлуатацію; розвиток місцевої інфраструктури: утримання та будівництво доріг, тепло-, газопостачання і водовідведення; благоустрій території; організація пасажирських перевезень на території громади; громадська безпека силами місцевої (муніципальної) міліції, пожежна охорона. Делеговані повноваження об’єднаних територіальних громад передбачають: соціальна допомога через територіальні центри (в громадах); адміністративні послуги через центри їх надання (в громадах); управління школами та дитсадками; первинна медична допомога; утримання та організація клубів, бібліотек, стадіонів, спортивних майданчиків. Слід зазначити, що об’ єднані територіальні громади отримують весь спектр повноважень, які сьогодні мають міста обласного значення, наприклад, місто Мелітополь. Крім того, в об’єднаних громадах мешканці мають бути забезпечені послугами, що надаються органами державної влади, а саме: виплата пенсій, субсидій, забезпечення пільгами; контроль санітарного та епізотичного стану; казначейське обслуговування; реєстрацію актів цивільного стану. Таким чином, розподіл повноважень — це один із головних принципів децентралізації, відповідно до якого, найбільше повноважень мають мати ті органи влади, які є найближчими до людей і на рівні яких вирішення завдань та надання послуг є найбільш ефективним та найменш ресурсовитратним.

У результаті місцевих виборів в об’єднаній територіальній громаді до влади мають прийти керівники, які готові та спроможні здійснювати ефективне управління громадою, забезпечуючи високу якість життя населення.

Формування якісного складу органів управління громадою нині залежить тільки від свідомого, прозорого та чесного вибору кожного жителя громади. І, як наслідок, від самих жителів залежить якість їхнього життя.

1

Коментарі

15.10.16, 10:54

Борщів живе ранньою городиною яку возить на базар у Крижопіль,ойТернопіль шоб чиновники невиздихали

    25.10.16, 11:10Відповідь на 1 від НеЖриМоэСало5

    Борщів живе ранньою городиною яку возить на базар у Крижопіль,ойТернопіль шоб чиновники невиздихалия не розумію, чоми ви завжди називаєте Тернопіль Крижополем? Це зовсім інший населений пункт. Можливо, у Вас упередження і до Крижополя і до Тернополя, можливо, Вас образили у цих містах, які знаходяться, до речі, далеко один від одного. Раджу ще раз поглянути в географічну карту України - і освіжити свої знання

      35.10.16, 13:18Відповідь на 2 від TatianaR

      Борщів живе ранньою городиною яку возить на базар у Крижопіль,ойТернопіль шоб чиновники невиздихалия не розумію, чоми ви завжди називаєте Тернопіль Крижополем? Це зовсім інший населений пункт. Можливо, у Вас упередження і до Крижополя і до Тернополя, можливо, Вас образили у цих містах, які знаходяться, до речі, далеко один від одного. Раджу ще раз поглянути в географічну карту України - і освіжити свої знанняай лайкТернопіль

        46.10.16, 15:59



        Додайте у мітки "територіальні громади"
        З додатком "неконституційні"

          56.10.16, 16:01

          http://prometei.org/holovne/dotsent-lnu-igor-gurnyak-my-vtrachayemo-mistseve-samovryaduvannya-absolyutno-i-povnistyu/