хочу сюди!
 

Ліда

50 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 46-56 років

Союзничкки бля...

Американські радари не дозволять українцям відповідати на обстріли з території Росії - WSJ  (ВІДЕО)
Георгий Майский 22 жовтня 2015, 22:45
 
Американські радари не дозволять українцям відповідати на обстріли з території Росії - WSJ  (ВІДЕО)


Новину передає «Преса України», з посиланням на The Wall Street Journal.
Як повідомляє видання The Wall Street Journal, виявляється просунуті американські контрбатарейні радари AN/TPQ-36, які найближчим часом США має передати Україні, будуть змінені, що зробить неможливим їхнє використання для завдання удару-відповіді по території Росії.

Видання з посиланням на джерело в уряді США повідомляє, що радарні системи загальною вартістю в 10 мільйонів доларів прибудуть до України на Яворівський полігон в середині листопада.

У повідомленні також йдеться, що радари AN/TPQ-36 будуть «модифіковані» з метою, щоб українські військові не змогли загострити конфлікт, використавши їх для ударів української артилерії у відповідь на обстріли артилерії з території Росії.

Як відзначає The Wall Street Journal, США не бажає, з огляду на дотримання режиму припинення вогню на сході України та зменшення кількості артилерійських обстрілів, щоб нові системи надані Україні дратували Росію.

Як заявив сенатор-республіканець Джон Маккейн, який очолює Сенатський комітет зі збройних сил, що зміни внесені до радарів AN/TPQ-36 - це симптом неадекватного переконання адміністрації Барака Обами в тому, що Путін повинен змінити своє ставлення до України, про це також йдеться у матеріалі видання.

Як цитує Маккейна The Wall Street Journal, це частина зусиль, які докладає адміністрація США, щоб замирити Володимира Путіна, такий собі сигнал Росії та Україні, що Америка не бажає серйозно протистояти агресії Володимира Путіна.

Потрібно зазначити, що ж собою являє радарна система AN/TPQ-36. Ця система з моменту першого удару артилерії (ракетного з відстані до 18 км чи мінометного - до 24 км) по території, яка знаходиться під контролем AN/TPQ-36, дає змогу одразу і з високою точністю визначати координати розташування ворога, що завдав удару. Контрбатарейні радари можуть виявляти до 10 джерел з яких ведеться обстріл, а також визначати ціль ураження обстрілом та попереджати про час до знищення цілі артилерією ворога. Окрім того AN/TPQ-36 може використовуватися для корегування та прицільного ведення вогню дружньою артилерією.

Модифікації, про які веде мову The Wall Street Journal, можуть стосуватись як повного відключення опції використання системи для наведення та корегування вогню власної артилерії, так і відключення мап, які деталізуватимуть територію Росії. Це з огляду на уточнення про те, що мета введення змін до американських контрбатарейних радарів - це унеможливити ведення вогню українцями по ворогу, який обстрілює Україну з російської території,

Нагадаємо, раніше «Преса України» повідомляла, що президент США Барак Обама підписав розпорядження про надання Україні контрбатарейних станцій великої дальності, про що повідомляв президент України Петро Порошенко.

Як йшлося у повідомленні, нова оборонна техніка повинна допомогти посилити потужність української армії.

«Він мені повідомив, що підписав відповідне розпорядження про передачу Україні нових засобів озброєння, які потрібні нам, як повітря, оскільки це оборонна зброя, це контрбатарейні станції великої дальності, які дозволяють нам підвищити активність оборонних можливостей українського війська», - заявив в ефірі українського телебачення Порошенко.

Варто також нагадати, що нещодавно на озброєння Національної гвардії України надійшли американські великокаліберні снайперські гвинтівки Barrett калібром 12,7 мм та болгарські реактивні протитанкові гранати DRTG-73.

3

Коментарі