хочу сюди!
 

Наташа

49 років, телець, познайомиться з хлопцем у віці 44-53 років

Єдина помісна православна церква України

Єдина помісна православна церква допоможе єднанню країни – Президент на зустрічі з представниками Вселенського Патріарха

28 Липня 2015 - 16:36

Президент Петро Порошенко зустрівся з представниками Архієпископа Константинополя, Вселенського Патріарха Варфоломія I, які прибули до України для участі у заходах з нагоди Дня хрещення Київської Руси-України та вшанування 1000-ліття упокоєння князя Київського Володимира Великого.

Президент привітав на українській землі у такий важливий день для України керівників Української православної церкви в США та Канаді – Митрополита Юрія (Каліщука), Митрополита Антонія (Щербу), Єпископа Даниїла (Зелінського) та представника УПЦ Данила (Білака).

«Молитва Вселенського Патріарха і його непорушна позиція на захист миру та єдності України допомагає нам зцілити рани, які наносяться Україні російською агресією та терористами», - сказав Петро Порошенко.

Президент підкреслив, що нині Україна переживає складні та переломні часи. Кожен день є прикладом величезного служіння Батьківщині українських військових на Донбасі та Українського народу в цілому, який для подолання викликів і випробувань робить все можливе для об’єднання, зазначив Петро Порошенко. «Український народ молиться, щоб єдність зійшла і в церковному житті, та вдалося зробити те, чого прагнуть усі українці, – створення помісної української церкви. Для нас це є мрією, яка допоможе Україні бути об’єднаною і зберегти принципи та традиції», – сказав Петро Порошенко.

У свою чергу, представники Вселенського Патріарха зазначили, що для них велика честь та радість бути присутніми на заходах. «Патріарх попросив, щоб два митрополити з Канади та США прибули і разом з Урядом, з народом України відзначити це велике свято – тисячоліття від поховання Великого князя Київського Володимира», – сказав Митрополит Юрій. Він відзначив, що війна на Донбасі слугувала об’єднанню та «перетворенню народу України на дійсно націю, яка прагне до спільного». Представники Вселенського Патріарха висловили сподівання, що діалог про об’єднання українських православних церков продовжиться.

http://www.president.gov.ua/news/yedina-pomisna-pravoslavna-cerkva-dopomozhe-yednannyu-krayin-35726

4

Коментарі

128.07.15, 20:59

А притягнення до кримінальної відповідальності громадян попів з мацковського паханату ще більше допоможе встановленню єдності і законності

    228.07.15, 21:10

    Якби Філарет не розколов, була б одна велика УПЦ (МП), причому набагато більше проукраїнська, й одна маленька УАПЦ. Простіше було б об’єднуватися. А так приїжджаю в село (на прабатьківщину) -- а там дві церкви (КП й МП) майже поряд стоять. А раніше навіть бійки були між мирянами.

      329.07.15, 08:54Відповідь на 2 від Nech sa paci

      Збочена логіка. Філарет виявляється винен у тому що здійснює патріотичне служіння. А упцмп тобто, відділок фсбееееееееееее в Україні це добре???

        429.07.15, 12:30Відповідь на 3 від Мольфар

        Ну що отримав Філарет? Він став Патріархом церкви, яку ніяка православна церква не визнаЄ. А самого Філарета всі православні церкви вважають відлученим від церкви.

        Розумію, що тут замішана Москва й т. д. Але не треба всю УПЦ МП записувати в агенти Кремля. В ній є різні люди з різними поглядами. Філарет мав знати, що за ним не підуть усі українські єпископи й приходи. Але він настояв на своєму. Можна було сидіти на місці й потихеньку домагатися автокефалії.

          529.07.15, 12:35Відповідь на 3 від Мольфар

          УПЦ КП занадто вписалася за Майдан, тобто стала вузькопартійною.

          Якось Філарет сказав щось типу того, що нині покійний митрополит Володимир (глава УПЦ МП) типу недаремно сильно захворів, це йому за те-то й те-то. Якось не личить Патріарху таке молоти, судити кого-небудь.

            629.07.15, 12:38Відповідь на 3 від Мольфар

            А мольфари -- це ж чаклуни, їм має бути байдуже, що коїться в церкві.

              729.07.15, 12:45Відповідь на 3 від Мольфар

              На користь Філарета лише скажу, що він та його колеги зробили переклад на українську Біблії та молитов. Це дійсно дуже корисна річ.

                829.07.15, 15:18Відповідь на 4 від Nech sa paci

                Сидіти і не висовуватися? Читайте класику Салтыков Щедрин "Премудрый пескарь". Прочитайте її хоча б тепер якщо не читали у молодшому шкільному віці

                  929.07.15, 15:21Відповідь на 4 від Nech sa paci

                  Філарет став Патріархом церкви яка посідає чітку патріотичну і державну позицію! Лаяти його за це, як мінімум неадекватна для українського патріота позиція. Для колаборанта-ху*ловця такі закиди зрозумілі.

                    1029.07.15, 15:24Відповідь на 5 від Nech sa paci

                    Пане, Ви думаєте що пишите? Церква яка веде велику національно-патріотичну роботу у вашій риториці названа вузькопартійною. Як на мене подібна оцінка дуже вузькоінтелектуальна.

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      3
                      попередня
                      наступна