хочу сюди!
 

Маша

50 років, козоріг, познайомиться з хлопцем у віці 37-65 років

Увага! Марс атакує!, або троллізм у віртуальному спілкуванні.

Тролінг (від англ. trolling) — розміщення в Інтернеті (на форумах, в групах новин Usenet, в вікі-проектах та ін.) провокаційних повідомлень з метою викликати флейм, конфлікти між учасниками, образи, війну правок, марнослів’я і т. п.

http://uk.wikipedia.org/wiki/Тролінг

Ознаки тролінга на i.ua:

1) Перехід на особистості.Пишеш про Україну - "тьі фашист, бендеровец недобитьій". Не згоден з чужою думкою - "дурак" і т.п. Як з цим боротись? Ігнорувати. Троль живиться вашими емоціями, без реакції  на його пости він здохне з голоду.

2) Відход від теми. Коли тема тролю неприємна, він починає нести лажу, викликану його хворобливим мозком, сподіваючись що інші учасники обговорення відволікуться і забудуть з чого дискусія починалась. Що робити? Ігнорувати. Якщо дуже хочеться, послати нах (порадити створити власний блог, пояснити що тролізм суперечить мережевому етикету etc) і далі ігнорувати. Тему не змінювати.

3) "Типа свідок". У темі присвяченій урожаю він напише "а я сам бачив запущене поле, значить всі поля запущені, значить Україна без Росії вимре з голоду", у темі присвяченій освіті - "а я сам бачив що в школах утискають російську мову а більше нічого не вчать, і так повсюди, без Росії Україна пропаде у варварстві", у темі присвяченій українській мові - "а я сам бачив що українською ніхто не говорить, значить вона нікому не потрібна крім нацистів і американським шпигунам які СРСР розвалили". Статистичні дані він ігнорує тому що "вони фальсифіковані, а я власними очима бачив..." - тому статистику йому приводити нема сенсу, та й взагалі з ним говорити про будь-що безперспективно, тому що "а я сам бачив" - аргумент від якого він не відмовиться хоч його ріж, і що ви йому зможете протиставити? Єдине що можна сказати, це щось на кшталт "довколо тебе гівно? ти невдаха, піди вбийся об стіну".

4) Більш елегантний підхід: робота тролів у парі, "Хам" + "Тіпа воспітанний". Часто це навіть одна людина, з двома ніками. Починає "Хам": з хамства, особистих образ, він намагається знайти вашу больову точку, вивести вас з рівноваги. Мета - викликати у вас реакцію типа "пішов нах". Тоді вступає "Тіпа воспітанний". Він без образ, ввічливо, починає нести всяку фігню типа "всі ви націоналісти невиховані, хами, я так і знав що всі українські націоналісти крім образ не можуть нічого сказати". Попереднього "Хама" він "не помічає" і ігнорує, так само як ваші попередні ввічливі спроби поснити "Хаму" власну позицію. Цим ігноруванням він і відрізняється від нормальних людей. Що робити? По-перше, не вестись на "Хама", по-друге не переживати що "Тіпа воспітанний" може образитись. Хай ображається, це ж однаково троль а не людина.

5) "Дон Кіхот" - людина, що бореться з дітьми власної уяви. Він оточений ворогами, масонами, нацистами і філателістами, які тільки й мріють щоб знищити його видатну світову культуру (хоч сам він не зможе назвати що ще написав Лев Толстой крім "Війни і Мира"), країну, народ і т.п. Він упевнений в тому що в Україні хаос і голод, за сказане російське слово у Львові б'ють пику, а дві третини мешканців України насправді сполячені росіяни, яки тільки й мріють повернутись у лоно Матушки-Росії (а ті що не мріють, насправді, зомбовані). І як ви сподіваєтесь йому доводити що ви - не верблюд? Ви живете у різних всесвітах, які не перетинаються. Хай він лишається там де йому краще, навіщо витягувати його у реальний світ?

ще є багато варіантів, і головне правило - не говоріть з тим, кому нецікава ваша думка. Бо марно.

20

Коментарі

110.10.08, 12:27

    210.10.08, 12:37

    хороша замітка... я також не раз про таке думала... тільки називаю все це "вампіризмом"... а ще мені здається, що багато таких от суперечливих заміток слугують для розповсюдження вірусів

      анонім

      310.10.08, 12:43

      супер замітка

        410.10.08, 13:50Відповідь на 2 від TatianaR

        "Вампиризм". Хорошо подмечено .

          Гість: Х--м--а--р--а

          510.10.08, 14:27

          Аплодую, уставши зі стільця. Так тримати!

            610.10.08, 14:53

            Актуально!

              Гість: братЧортомлик

              710.10.08, 16:14

              ух молодца
              це не просто поста це проротство зара ТРОЛІ не запах з гаслом "САМІ ВИ УСІ ТРОЛІ!" прибіжать

                Гість: _________

                811.10.08, 00:16Відповідь на 3 від анонім

                ЖЖ этим переболел еще лет пять назад, теперь эта отрыжка докатилась и сюда... провинция-с

                  анонім

                  911.10.08, 16:52

                  Ги-ги,
                  " Він упевнений в тому що в Україні хаос і голод, за сказане російське слово у Львові б'ють пику, а дві третини мешканців України насправді сполячені росіяни, яки тільки й мріють повернутись у лоно Матушки-Росії (а ті що не мріють, насправді, зомбовані)." Браво !!! Ти правий на всі 100%!!
                  Я рік чи два тому частенько заходив на форум "Кореспондента" і там зустрічав подібних субєктів, які з піною на зубах та начитавшись до-революційної царської історіографії доводили що українці є просто оплячені "русские"

                    анонім

                    1011.10.08, 17:46Відповідь на 8 від Гість: _________

                    Ги-ги, а ти думаєш що в провінції все гірше ніж в столиці, чи в столиці все так добре, що провінція ніколи її не дожене... А може ти свято віриш що цивілізація формується лише в столицях

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      попередня
                      наступна