хочу сюди!
 

Людмила

48 років, рак, познайомиться з хлопцем у віці 45-55 років

Холодний Яр - столиця української незламності !

У Холодному Яру освятили "Легіон Свободи"18:58, сьогодні 1067
У Холодному Яру освятили "Легіон Свободи"
У Холодному Яру освятили "Легіон Свободи"

Освячення "Легіону Свободи", урочистий марш та молебень за Україну за участі Патріарха Філарета відбулися сьогодні у Чигирині.

Заходи відбулися у рамках вшанування героїв Холодного Яру, повідомляє сайт"Вголос".

"Легіон Свободи", до лав якого входить тисяча бійців, був створений українськими націоналістами як комбатантське об’єднання усіх "свободівців"-фронтовиків, що перебувають у складі Збройних Сил, Національної гвардії України, спецпідрозділів МВС та добровольчих формувань на війні з Росією.

Зокрема, до "Легіону" входять батальйони "Січ" та "Карпатська Січ", які здебільшого складаються із "свобідівців".

Ми – продовжуємо справи холодноярців, бо нам зараз доводиться виборювати незалежність України у протистоянні з російським окупантом. Ця війна лише починається і триватиме, доки ми не переможемо — боротьба може закінчитися або у Чопі, або у Владивостоку. Завершенням війни має стати не припинення, замороження конфлікту, а повне знищення ворога", — заявив під час виступу очільник "Легіону Свободи" Олег Куцин.

Депутат ВР VII скликання Юрій Сиротюк зазначив, що після початку війни на Донбас відправилися як рядові свободівці, так і керівництво.

"У нас ніхто не уникає мобілізації, якщо тебе кличуть, а ти не йдеш в армію – ми тебе не знаємо і виганяємо зі "Свободи". Наші бійці зосереджені по всьому фронту. Я, коли виїжджаю на передову, зустрічаю наших бійців від Щастя до Пісків. У нас є необхідність тримати зв'язок один з одним", — розказав Сиротюк.

Крім самого Сиротюка на фронт відправилися нардепи парламенту VII скликання Олексій Кайда, Маркіян Лопачак, Андрій Тягнибок та екс-віце-спікер Руслан Кошулинський.

За час існування "Легіон" втратив загиблими 13 своїх бійців. 15 вояків-"свободівців" відзначено державними нагородами, а Антона Цедіка з батальйону "Донбас" – посмертно.

8

Коментарі

125.04.15, 19:56

Холодний Яр це велика частина Української визвольної боротьби.

    225.04.15, 20:08Відповідь на 1 від Korsar-K

    Найвідоміший епізод у боротьбі із москалями

      325.04.15, 20:39

      Свободовці - справжні патріоти

        425.04.15, 21:40Відповідь на 2 від Характерник+

        Найвідоміший епізод у боротьбі із москалямиодин з найвідоміших,їх було не один.

          526.04.15, 12:18

          ...І повіє вогонь новий з Холодного Яру!...

            626.04.15, 13:22Відповідь на 5 від Кривовус

            Уже повіває